Alla inlägg under mars 2009

Av Gitte - 29 mars 2009 21:57

Veligare än veligast fick till sist bestämma sig en gång för alla. Jag hade egentligen beslutat mig för den bruna men den gick bort då sambon tyckte att den var hemskast av alla och dottern nästan höll med honom. Då blev det som jag tänkt från början, den gröna medaljongvarianten. Och jag måste säga att jag tror att det var helt rätt val i sista ändan!


Skall väl tillägga att mer skall upp inom sinom tid, och soffan kläs om, bara jag hittar ett tyg som känns rätt. Men DET är ett oöverstigligt projekt att ge sig på, där får jag nästan fundera på om man skall hitta någon att lämna den till.... eller kanske inte? Kan kanske vara ett kul vinterprojekt, har ju aldrig gjort det förr.... Hm.

ANNONS
Av Gitte - 29 mars 2009 16:59

Har nu varit och hämtat fem varianter av tapeter. Dessa var tänkbara när jag stod och kikade runt, tänkte kolla med ljus och familj för att se vilket det blir.

Har visat upp, den jag nästan hade valt när jag satt i bilen var det ingen som gillade...


Varianterna är den gröna som jag visar i ett tidigare inlägg.

Sedan dessa som följer. Det blir inte lätt och jag måste ha bestämt mig om fem minuter eller så, för längre än så står nog inte sambon på pass och inväntar order.

Frågade vad han tyckte.

-Det är snyggt med vitt.

Inte mycket hjälp att hitta där med andra ord....

ANNONS
Av Gitte - 29 mars 2009 16:58

Såhär ser väggen ut som vi skall ge oss på om några minuter.

Av Gitte - 29 mars 2009 15:30

Vi hade en döstund över nu på eftermiddagen, ingen orkar riktigt ta tag i något.

-Skall vi ta en vägg till när vi ändå är igång?

-Åk och välj ut en sort, sa sambon. Tror det betyder ja.


Nu går det runt, vilken skall jag välja? Det är väggen där jag inte har kunnat bestämma mig. Den gröna i ett tidigare inlägg, en storblommig orange, en brun medaljong, en gulbrun medaljong, en lejongulblommig eller .... tja, vad?? Det är kaos i skallen just nu, men skall kasta mig i bilen och välja en. Förebild kommer inom någon timma.


(En sak vet jag säkert; det blir ingen av dem på bild!).

Av Gitte - 29 mars 2009 13:13

Jag har lite tur. Minns att jag själv som ung föraktade allt som min mamma gillade, "de mai moderná" var hennes stående uttryck. (Skall kanske tillägga att min gamla mor har ett helt eget skandinaviskt språk som är en blandning av finska, danska och svenska. När hon skall anstränga sig för att göra sig förstådd med en svensk slår hon nästan över till mer danska än hon själv behärskar *ler*). Och när jag hörde det där "mai moderná" så slog jag så långt bakut jag kunde.


Märkligt nog fungerar min snart 15-åriga dotter inte på samma sätt. Vi delar rätt mycket smak måste jag säga. Lite frustrerande är dock att hon vittjar mina gamla lanthandelslager (hon älskar eco och retro/vintage), stjäl mina knappar (me love GAMLA knappar!) och lägger beslag på mina skivor (hörredu, var är min red hot chilipeppers, Miss Li, och Vaja Con Dios, Naddan??). Så nu när hon letar tapeter för en fondvägg är det faktiskt mitt lager av gamla tapeter hon går igenom. Det gör mig glad! Och hon peppade oss igår när tapetseringen framskred: och kom med massor av förslag på vad som skall tapetseras här hemma med vilken tapet och hur mycket. Just nu har hon ett litet lager med "potentiella" fondväggstapeter, hon har bestämt sig för att ha minst tre eller fyra fondväggar i sitt rum när vi börjar där. Vi får väl se hur det går, jag har faktiskt föreslagit att hon skall satsa på TVÅ för att inte få till en för rörig miljö.


Hennes rum är lite roligt, delas på mitten av en bakugn och en gammal vedspis och murstock och har två "delar" där ett kommer att bli "vardagsrum" och ett "sovrum". Bild kommer när vi kommit så långt. Men den här tapeten är hennes stående favorit och den har hon bestämt sig för åtminstone på en vägg. Hon har minsann god smak min stora långa lilla dotter.

Av Gitte - 29 mars 2009 12:44

Jag vaknade sent idag, och gick upp och satte mig i min nya gladhörna vid datorn. Jeeeah! Det blev precis som jag hoppades även i dagsljus! Glad så jag nästan sitter på stolen och hoppar jämfota!


Började kika runt på nätet, och hamnade (förstås) hos Persilja och då ser jag helt plötsligt dagens inlägg med en lapptapetdörr:

http://fyrabarnsmamman.bloggagratis.se/2009/03/29/1532458-bilder-fran-olika-horn-av-vart-hem/


Ropade förstås genast på sambon som kom springandes in utifrån med dieselindränkta händer. Givaren släppte visst inte fram någon olja så min nattliga dusch var småkall om man säger så, och nu var han i färd med att åtgärda detta.

-Vad är det?

-Kolla här!!! En LAPPTÄCKSDÖRR!!

-Ja??

-Men du, kan man inte tapetsera en hel vägg såhär??


Han blev måttligt engagerad, ruskade på huvudet och sa:

-Det är förbjudet! Då kommer rikskrim och burar in oss. Sen gick han.


Själv sitter jag kvar och undrar vilka tapeter man hade kunnat kombinera den här med....och blir det inte en hel vägg så vet jag precis vart det går att sätta det annars.

Av Gitte - 28 mars 2009 20:32

Såhär blev slutresultatet. Vi får avvakta tills morgondagen innan vi bygger på med att sätta upp bilder och annat jox som skall upp, men det känns riktigt bra och jag blev nöjd med resultatet. Det här är nog en fröjdefull tapet att kura till i höstmörkret också!


Det blev lite tapetbitar över så min tråkiga trärena pryllåda som jag samlar allt från småpengar till skruvar, muttrar, gamla nycklar, smycken som jag inte vet vad jag skall göra av för att de råkar ligga i vägen, bildhögar etc, etc, etc (dvs allt sånt som bara hamnar någonstans) fick en släng av tapeter den med så nu får den stå i närheten av väggen här.


Är nöjd med dagens verk!

Av Gitte - 28 mars 2009 20:31

Det blev tapetsering och snabbt gick det bara vi kom igång.

Själva tapetseringen tog kanske en och en halv timma, så varför gör man inte sånt här oftare?

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<<
Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se