Alla inlägg under april 2009

Av Gitte - 20 april 2009 13:31

Kikade just in på retroforum och såg ett inlägg om en ny Uppsala-Ekeby-blogg.

För alla oss retronördar, väl värd ett besök!

Uppsala-ekeby samlarna.

ANNONS
Av Gitte - 20 april 2009 10:28

Vad det är skönt att kunna räkna sig till de meddelålders skara. Har ju en hel del ungdomar omkring mig och de hjälper mig att hålla min egen tonårstid vid minnet om man säger så.


Visst har tiderna förändrats, det har på ett sätt blivit tuffare men för den lilla grupp som har personliga resurser eller kvaliteter och personlig förmåga så finns det ett större utbud idag än det som fanns när vi växte upp. Det kan jag nog avundas lite. Tänk om det hade funnits ex estetisk linje att välja på en gång i tiden, kan ju lätt säga att jag inte hade valt att jobba några år och gå komvux senare (samhäll humanist blev det till sist). Ramarna man skall passa in i idag är inte riktigt lika snäva som förr och man FÅR sticka utanför mängden. Samtidigt finns det en stor mängd ungdomar idag som faller helt utanför alla stolar och vad skall de göra för att märkas? Idag finns det ju helt klart ungdomsproblematik som vi inte ens hört talas om på vykort förr, ex skära sig, eller lägga upp halvnakna bilder på sig själv fanns bara inte då. "På min tid", minsann, så visade vi inte ens behåbandet utan att det var en skam om det hände. (trô´däää, fasen, det är åttiotal jag pratar om!).


Men något som är sig exakt likt.

Duger jag i förhållande till andra?

Håller jag måttet?

Ser det här bra ut?

Vad är livets mening? Finns det någon mening med livet överhuvudtaget?

Är jag tillräckligt snygg för att han skall se mig

och olycklig kärlek....

är PRECIS detsamma som det var då!


Take care, alla ni, ni vet vem ni är!


idag, tja. Pappersexcersisen fortsätter. Skall packa klänningar och åka och skära lite tapetbitar, har fått väldigt god och trevlig respons från dockskåpsfolk. Har haft tanken i många år att jag skulle göra iordning ett dockskåp själv, men aldrig riktigt kommit till skott mest för att det finns så många varianter dockskåp och jag vet inte riktigt vad jag vill hålla på med för typ. Men idag hoppas jag på att få hem lösenordet till Carolas dollhouses som jag har hört väldigt mycket om tidigare, men har aldrig riktigt kommit mig för att bli medlem tidigare, men nu blev det av. Jag kommer att frossa i timmar över hennes bilder och jag skall absolut se till att få ändan ur vagnen och börja leta efter dockskåpsstilen jag vill hålla på med själv! Som liten hade jag ett Lundbyskåp som mina söner slet sönder, min nästyngsta och yngsta son har ett my home-skåp, som är lite mer könsneutralt än ex lundby och brios hus. Men jag lutar baske mig mer och mer åt att jag vill ha ett sekelskiftes med glasdörrar. Egentligen har vi skåpet som vore perfekt, och som skulle utgöra två våningar. Det är inte ett dockskåp egentligen utan ett .... hm, vad är det för skåp? Ett gammalt gammalt tvättskåp med spegel på ovansida? Tror nästan att det skall stå ett handfat och tvättkanna på skåpet och nederdelen är ett glasskåp med handlblåsta glas, helt fantastiskt. Fast illa grönmålat, så jag skulle i så fall försöka mig på att ta bort målningen och se hur det ser ut under... Hm. Värt en tanke!

ANNONS
Av Gitte - 19 april 2009 10:05

Huvva, helgen är härmed så gott som slut, och jag har massor kvar på listan att göra. Kvällen är dock uppbokad med möte, så det går bort en massa tid. Men vet i förväg att bara jag sätter mig så blir det intressant och tiden flyger.


Skall sätta mig NU med ännu mer papper. Vi fick besök igår så mycket av tiden rann iväg, men det var mycket välkommet och trevligt.


Ikväll när jag kommer hem så börjar mina auktioner så smått att gå ut. La ju ut de flesta av de gamla klänningarna som kom häromsistens, och vad det verkar; de jag trodde mest på är de som får bud; la ut dem till så lågt utpris jag kunde mest för att se om det fanns intresse. Bara så jag vet vad jag har att gå på framöver, tanken är ju att jag skall upp till mannen som kom med dem. Men några utav dem inväntar jag med stor spänning då det finns några personliga favoriter utan köpare än så länge:

 http://www.tradera.com/search/result.aspx?alias=tigerironlady


Nu är frågan om jag skall fundera på att lägga ut mer till veckan, men vad? Gamla knappar? Dekorband? Gamla virkmönster, symönster eller vad? Det är så länge sedan jag la ut sist så jag nästan har glömt vad jag hade som jag tyckte var kul att hålla på med. Gamla spetsar och nylonstrumpor borde jag också kunna hitta. Får se hur långt jag kommer,att-göra- listan skall bli färdig först.

Mitt vanliga nick borde vara öppet när som helst, kanske skall jag invänta detta event. (missade ju sista räkningen före flytten, tydligen).


Roar mig med att se vad man har googlat på när man träffar på mina inlägg.

"Sjömanspengar", "rom byggdes inte på en dag", "svart soffa" (??), "tavla på väggen", "vad man skall göra en lördagskväll" är roliga oväntade bubblare som jag genast föll för!


En tapetbild i repris, bara för att jag glömde ladda upp en ny innan jag började skriva. (Shame on me!). Hoppas ni har en underbar dag!

Av Gitte - 18 april 2009 13:35

...är som ni märker ett kapitel för sig. Tant Grön frågade igår;

"Hur gick det då, men attgöralistan? :-)"


Hm, jodå, listan blev gjord =)! Det gick faktiskt jättebra, fick ner hela sju punkter. *skrattar*.

Men hur gick det med uppföljningen? Tja, det var lite si och så. Sådär. Men ok.


Jag är fenomenal på att plåga mig själv. Gör jag inte en att-göra-lista så tycker jag inte att jag får något gjort alls. Säkert en gammal yrkesskada, då jag är van att ha almenackor med olika tider, hållpunkter, möten inplanerade, olika aktiviteter för olika veckodagar, olika verksamhets-beslutsmöten och liknande. Och helt plötsligt skall jag helt utan input skapa mig egna arbetsdagar och jag har fallit helt platt måste jag medge. Om inte omvärlden drar i mig, det händer något, nytt beslut som rör många människor skall fattas etc, så duger jag inte till ett skvatt.


Sorry. Hemarbete ger mig a.b.s.o.l.u.t ingen tillfredsställelse i tillvaron. Diska? Varför då? Ingen märker när det är diskat och det skall bara in i skåpet och ut igen. ALLA märker däremot när det INTE är diskat, det är dock en annan femma. (jag avskyr stående disk måste jag dock tillägga så det har jag sällan). Men när disken och göromål med samma prioritetsstatus är dagens mesta hållpunkter, stående i varje fall, och rästen måste uppfinnas för egen maskin. Ne, jag har jättesvårt med det här. Beundrar verkligen egenföretagare och hemmafruar som verkligen klarar att skapa olika input i tillvaron, göra häftiga saker, helt för sig själva och helt utan att ha någon att bolla med. Själv dör jag långsamt mentalt.


När jag gör listor så har jag en förmåga att pricka in en månads jobb, och det skall helst göras på en förmiddag. Jag blir lite trött på mig själv, medger.


Gårdagens lista gick lite i stå några timmar, då jag behövde sätta mig med en bunt papper och till det måste jag ha en häftapparat. Medger att jag ligger efter sedan vi flyttade men nu skulle det göras, mest för att det är trist med en bunt osorterade papper som jag vet är viktiga, men inte har ordning på.

Och så hittade jag ingen häftapparat. Och kom inte en milimeter i flera timmar, närmare bestämt ca 4 sådana, för inte kan jag lägga punkten åt sidan och hoppas på att hitta en häftapparat inom det närmaste utan jag måste ha en häftapparat NU! och jag letade i lådor och så vidare och höll på att bli gråhårig, för jag VISSTE att det finns MINST 3 eller 4 eller till och med 5 (!!!) häftapparater någonstans.

Till sist ringde väninnan som skulle hit en sväng, hon bor granne med min syster och min syster visste var hon hade sin häftapparat så den kom hitflygande av sig själv under kvällen. Förmiddagen inleddes med en stund papper och sen tog tvätt och disk över, nu är det nämligen lördag och lördagar är som gjorda för sånt, då är det nästan ROLIGT att göra lite hemmanytta, säkert också en rest sedan mitt yrkesverksamma liv.


Så tant Grön. Punkterna på min lista gick sådär, men jag fortsätter med den idag. Och säkert imorgon med? Sen är det dags att göra en ny lista....

Av Gitte - 17 april 2009 10:34

Eller varför inte en hel säck?


Idag skall jag göra en "att göra lista" och HÅLLA DEN!

Av Gitte - 16 april 2009 15:22

Har varit och slaktat lite fler tapervarianter idag. Gick hårt åt rullar från femtio-sextiotalet som jag tror fungerar till dockhus. Det är inte alls dumt att se många olika varianter liggande ihop i ark och försöka få ihop ett par trådar: lägger man den och den där så kan de gå ihop och så kan den följa på där och sen kommer den men den passar lika bra till.... sådär står jag och funderar fram och tillbaka och det är riktigt roligt. Skulle göra en testlot med tio, men det blev visst.... tja, vad blev det, var det 13 varianter bara för att det var kul? Något sådant var det i varje fall.


Det är lätt märkligt, dagen kan sega sig fram och jag vet att jag måste göra det och det och det och bara hälften blir gjort. Sen ställer jag mig med tapeter och tiden flyger iväg. Jag vill bli tapetmaskin i nästa liv!

Av Gitte - 15 april 2009 13:33

Sitter här och funderar på vad jag skall göra med de sorter som jag har öppna eller bara en rulle utav kvar. En del är riktigt riktigt fina om jag får säga det själv. Vad skall jag göra med dem? Upptäcker ju att jag själv har övergått till att mer eller mindre använda småbitar, något som jag har inspirerats till av bloggvärlden minst sagt. Finns ju hur mycket som helst att göra med tapet, men tio meter av varje sort är både för dyrt att köpa på sig och vad skall man göra med rästen?


Om jag slaktar ner sådär en tjugo-trettio varianter, vad tror ni, skulle det finnas intresse?

Vad är lagom bitlängder? Ex till dockhus?

50 cm, 75 cm, eller 1 meter?


Kommentera jättegärna och hjälp mig tänka vidare!

Av Gitte - 15 april 2009 10:27

Tja. Jag och lilleman gick igenom tapeter igårkväll för att se vilken tapet han ville ha sin varghundliknande figur i. Hans rum är idag caffelattefärgad ungefär, och min tanke var ju att göra det enkelt för oss; så därför gick vi igenom alla nyanser i brunt.


Den här är väl fin?

Neehee, inte det. Den här då?


Inga blommor!! Han lät mycket bestämd. En medaljong kanske?

Och nej. Nej. Nej. Nej och åter nej. Spelade ingen roll vilka jag visade, allt med minsta lilla brunt ratades mycket bestämt. Jag försökte verkligen vara lite smur, och bläddrade förbi alla andra färger lite snabbt med förhoppningen att han skulle missa dem, men plötsligt:


Vänta, stopp, stanna! DEN vill jag ha!


Försökte visa bler bruna. Men nopp! No mercy, inget brunt! Han var tvärsäker, blått skulle det vara, ÄVEN om det fanns blommor i motivet. Och den här kunde han tänka sig med. Bilden är tyvärr lite missvisande både i färg och motiv, den är ljusare/mildare i färgen och det är en yttepytteminimedaljong, (supersöt!).


Det lutar åt att bli lite mer omständigt än vi tänkt, för skall varglaekenoisen vara blå, så måste rummet målas om innan vi kan komma till skott. Blått och brunt i kombination är inte riktigt min melodi.

*suckar*.


Tja, jag vet inte hur det kan komma sig men av någon märklig anledning får jag alltid barn med massor av egen vilja... förstår inte detta mysterium?
Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se