Alla inlägg under april 2009

Av Gitte - 14 april 2009 15:11

... placera ett tapetträd i ett hörn, så att halva stammen går ut på de bägge mötande väggarna och låta grenarna sprida sig över bägge två??


Nästa tanke tar visst fart med en gång.

Och en måne.... måste man kunna måla på väggen innan man sätter upp tapetfigurerna?

ANNONS
Av Gitte - 14 april 2009 14:51

Hm, granskar och tänker kritiskt. Skall ta in ett par linjer, bland annat under rumpa och nederlinje av svansen, annars kanske den fungerar? Fast att den är liiite för högbent? (hm, jag ser det, men antar att lillis inte gör det....).


Lilleman gillar inte tapeten. Synd. För det gör jag. Vi får se vad det blir i sista ändan. Mallen skall rullas ihop och vänta på resterande delar, tanken är att fylla hans vägg och göra några olika som bildar ett komplett motiv.


Jag misstänker att det här kan vara vanebildande för det var kul. Fast jag förstår ju varför de kostar som de gör när man köper dem färdiga, för det var några timmars jobb att göra det för hand. Och ändå återstår nog det klurigaste.

Att göra dem på rätt tapet, som INTE får revas någonstans och dessutom få den i mönsterpassning mellan våderna. Här kunde jag ju lätt fuska och tejpa ihop dem innan jag började rita motivet på baksidan som skulle klippas ut.

ANNONS
Av Gitte - 14 april 2009 13:51

*Frustar ljudligt*.


Vi har börjat på lillemans rum, och det finns en vägg där som är både hålig och fläckig. "Jamen en tapetbild kan väl vara kul, eller hur?" försökte jag lite lockande, väl motiverad av Persiljas barnrum. Gick där och tänkte att "hur svårt kan det vara att klippa ut en bil eller ett träd eller nått, eller varför inte köpa ett färdigt?". Så vi satt och kikade på internetsidor igår, såväl på Lollopards sida och på internationella sidor.

Han var väl sådär laddad på iden, kan jag väl säg. I varje fall tills vi hittade ett hundmotiv.

"Jag vill ha Hero på väggen".


Vi är lyckliga och stolta Laekenoisägare, (den strävhåriga varianten av Belgisk vallhund; tervueren, groendahl, malinois och laekenois heter varianterna). Och visst hade det varit roligt med Hero på väggen. Men hallå, hur enkelt på en skala??


Har nu ett halvklippt förslag/ utkast till mall/ liggande på golvet, svär och frustar, svårt att inte riva sönder när man klipper och visst, det ser rätt ok ut på baksidan, hur framsidan ser ut är en annan femma tror jag. När jag hade ritat upp så ropade jag på honom och frågade vad han trodde om det hela....

"Vad är det?" frågade han.

"en hero-hund" försökte jag lite lamt. Han såg inte sååå imponerad ut när han lommade iväg.... *suck och skratt*. Jag har kanske tagit mig liiite vatten över huvudet med det här projektet.


Här ser ni våran Hero, nyplockad.  

Av Gitte - 14 april 2009 09:30

Cheez. Tant Grön skickade en utmaning som går ut på att plocka ut sina tre bästa rubriker.


Rubriker?


Oj, skall man tänka på vilka rubriker man sätter? Det har ju helt undgått mig. Därför kan jag ju inte säga med hjärtat att jag har några bra rubriker för den här tanken har gått mig omintet. Men visst, några av dem gillar jag bättre än andra. Jag motiverar och skickar vidare utmaningen till tre som jag hopppas antar den?


Nr 1.

Sømandspenge

Som nr 1 hade vilket ord som helst kunnat funka med ett danskt Ö eller Ä. Jag älskar danska bokstäver och jag känner mig "hemma" när jag ser dem. Faktum är att jag börjar känna mig som tre olika personer, beroende på vilket modersmål jag talar eller vilket hemland jag befinner mig i; och den danska utav oss har nog minst skrupler, minst hämningar och är trevligast att umgås med, även för mig. Hm, låter jag väldigt personlighetsklyvd nu måntro? Ett flerspråkighetsdilemma tror jag att det här?

Inlägget var dessutom kul att skriva.


Nr 2.

Fråga mig inte om din tröja är snygg

Lagom avståndstagande och provokativ rubrik.


Nr 3.

Arbetet kommer igång

Jag älskar ordet "arbete", det bästa som finns näst efter sex. *skojjar lite, men bara lite*. Gillar dessutom när det kommer igång. Och dessutom innehåller inlägget en liten extrabonus -för mig. Förmodligen enda och sista bilden som någonsin kommer upp på nätet på sambon. Han gillar inte att vara med på bild. Han ogillar internet ännu mer, i varje fall om det inte är poker. Och han vill a.b.s.o.l.u.t inte vara med eller omtalas eller omskrivas på några villkors vis. Men där sitter han allt fast, och han vet om det; han är inte storförtjust, men har inte bett mig ta ner bilden. Kommentar "om någon frågar så är det inte jag, och är det jag så har jag flyttat till urgistan och lever på fårodling". Jag är lätt osocial -på hemmaplan-, men han är snäppet värre kan jag kanske tillägga.


Ha, kära vänner, ni är inte så många som sitter löst till i sammanhanget när jag skall välja staffettöveratagare av rubrikutmaningen. Jag skickar därför vidare till nedanstående och hoppas att ni tycker att det är kul. Gör ni det inte så är ingen fara skedd, att plocka ut rubriker är helt frivilligt, självfallet!

Lastbilstanten

Elaina

Retro-Tokig

Av Gitte - 13 april 2009 11:19

Tja, påsken kom och gick med underbart härligt väder och mycket sol. Det rycker nästan i strandtarmen emellanåt. Men snart, snart, snart är vi där (och sen är det höst igen.... *suck*).


Vi har verkligen njutit av påsken som är en sådandär "lagom" högtid. Jag kanske skall tillägga att jag tillhör minorieteten som gillar vardagar bättre än högtider (för att inte tala om min egen födelsedag, den avskyr jag som pesten), men påsken är lätt; ljus, solig, lättlagad mat (ett par sillaburkar kan till och med jag åstadkomma) utan stora krav, även om man givetvis vill fylla ett påskbord med smårätter; men det är så anspråkslöst på något sätt. De stora barnen hade pappahögtid så det har varit ganska tyst, och som vanligt -tråkigt- det blir FÖR tyst när de försvinner och lilleman blir lätt otålig. Nåja, nu kommer de hem idag, så snart fylls hemmet här av de sedvanliga tonårslätena igen.


Jag har gått in i traderaväggen för ett tag sedan. Efter att ha levt med tradera som dagligt sällskap i ett par års tid kom jag till det där att "näääe, orkar inte mer, aldrig mer tradera". För att komma över första spärren så la jag därför ut klänningarna -de som inte reserverats- igår. Klänningar kändes ganska "lagom" att börja med. Måste ju bara se om de är intressanta för någon annan än mig själv, som inte ens kan använda de flesta av dem. Bra tid på månaden med, de går ut den 19:e. Du som har tänkt lägga ut auktioner på tradden; det är ett bra tillfälle NU, dvs när auktioner går ut mellan den 18-27:e ungefär.


Ett oerhört pinsamt erkännande... har helt missat att jag har en skuld på mitt företagsnick till tradera, på den horribla summan 171 kronor inkl påminnelseavgift. Förde rodnande över beloppet till dem, men det tar förstås upp till 5 vardagar innan spärren släpps. Jag fick därför återaktivera mitt slumrande privatkonto; som tur var fungerade detta som det skulle. Har inte en susning om hur länge jag har varit spärrad; detta hade jag helt missat, var helt övertygad om att jag betalade det innan vi flyttade. Måste nog dubbelchecka banken att det inte blivit något fel på vägen när jag tänker efter...fel ocr eller liknande?


Apropå tradera.

Saknar verkligen traderagrupperna, för det var nog dem som höll mig kvar på tradera, åtminstone sista halvåret. Undrar hur alla mina gamla traderavänner har det! Hoppas ni har haft en fin påsk och har en härlig sommar framför er!

Av Gitte - 10 april 2009 16:58

Var lite orolig en stund på förmiddagen att något skulle komma ivägen -man vet ju aldrig- men vid middagstid fick jag då tillfället att börja gå igenom ett urval klänningar som jag skrev om igår. Det var en riktig höjdare, inte minst för att paret var hur mysiga och trevliga som helst.


Tja, en del av klänningarna överträffade nästan mina förväntinginar:


Andra var sådär (men verkar vinna i längden?) och


några hade jag nog ratat direkt egentligen om det inte blev ett paketpris på allt i sista ändan, så det var tur att jag inte behövde välja. När den väl kom på dockan så hamnade den här på min personliga "favoritlista". Den var helt fantastisk på!Det är annars det svåraste när man köper in, att välja så att det blir rätt. Helst skall man ju inte stå kvar i efterhand med sådant som inte gått åt och det är bättre att vara lite för hård mot sig själv ibland. Är man tveksam, låt bli. Det skall vara "it" annars kan det vara. Och jag tramsar mycket med mig själv; "åh, vad fina grejjer jag har fått in/ åh, det där gräsliga blir du aldrig av med, ingen annan kommer att tycka om det". Sådär kan jag hålla på att tortera mig själv i evigheters evigheter och jag blir uppriktigt GLAD när något uppskattas av någon annan än mig själv! =)!


Den här röda var också en sådan som såg väldigt "vardaglig" ut, men på så ser man verkligen hur fint den är skuren!


De var onekligen bättre på tillskärning och modeller förr än vad vi är idag!


Klänningarna; först kändes det som sextio sjuttiotal nästan rakt igenom med några undantag. Vid närmare genomgång var det några enstaka sextiotal, ett gäng sjuttiotal och ett gäng som kröp runt hörnet och till och med rundade väl kring åttiotalet. Lite axelvaddsmodeller och så vidare. Ett par tyger såg nästan ut att vara slutet på åttiotalet men då affären skall ha lagt ner så får jag nästan gissa på att det är mer sjuttiotal än tidiga åttiotal, åtminstone i de fall loggor och etiketter stämmer överens med detta. Mycket var vintage, åtminstone om man tittar på prislapparna.

Ett märke (hm, vad hette de nu igen, men klänningen på bild) hade uteslutande riktigt dyra klänningar även med dagens mått mätt, och närmare 1900:- för en klänning måste ha varit oerhört mycket pengar även på sjuttio-åttiotalet, så det kan inte ha varit annan än en mycket fin damekipering hans mamma hade haft! Också en klänning som förändrades när den kom på förrästen.


Svenska och finska kvalitetsplagg rätt igenom. "Städrockarna" var ett kapitel för sig. Funkar nog att ha både som klänning (jag hade dock kortat dem något) eller som "rökrock" eller morgonrock.


eller den här: (som ni ser på prislappen, det var inte stans billigaste affär).


Och den här tror jag baskemig det står Gitte på?


Den här måste jag säga att jag också gillade:


Och den här:


Det blir nog svårt att hålla fingrarna i styr...


(Ps. klänningar var ofta inte skurna och upplagda på längden förr, utan meningen var att man skulle lägga upp klänningen efter eget behov. Därför ser alla väldigt långa ut, men de skall altså kortas, de flesta skall ha strax under eller över knähöjd beroende på när de kom).

Av Gitte - 9 april 2009 22:06

Tjuhuu! Fick ett roligt samtal nu ikväll. Imorgon vid middagstid, får jag -om allt går enligt planen- se ett urval gamla klänningar från ett gammalt lager. Kan vara allt från femtiotal till åttiotal, har absolut ingen aning, men dessa perioder sträcker sig lagret ifrån. "mönstrade städrockar bland annat". Visst låter det spännande?


Kommer inte kunna sova inatt! =)! Det är alltid en adrenalinkick att få se gamla lagervaror!

Av Gitte - 9 april 2009 19:13

Tja, det var snart de ljusa timmarna av den här dagen som då gick till ända. Och hur är min status för självtillfredsställelse? Tja, sådär. Har sett bättre dagar ärligt talat.

Fick gjort en hel del som inte hamnade på min trök-att-göra-lista, som ex tömt ett par andra lådor än jag hade tänkt mig, tvingat dottern att bära ut sin madrass i storarummet (fråga inte vad den skall där att göra; jag har mycket aviga metoder för att skapa ordning... kommer nog till det en annan dag). Och ja. Jag rodnar, skäms och bugar och böjer och medger. Jag tvingade henne faktiskt (hon fick solidariskt bärstöd av sin bror dessutom, till sist efter mycket om och men).


Eftersom jag inte fick effekt första gången. Inte andra gången. Och inte heller tredje gången när jag talade om att det skulle göras, och varför (måste komma åt lådor bak i rummet som står ouppackade, och nu skall hon vara hos pappa några dagar i påsk) och inte ens fick rotation på att vika ihop täcke och sängkläder och dyligt (för att inte tala om laptop, kläder, sminkväska med kringspridda attiraljer omkring sig, plattång och vad som nu mer låg där) så blev jag till sist ursinnig. Riktigt sådär himla jäkla ursinnig att jag mådde skit av det efteråt.


-Men skäll inte på mig! klagade dottern.

-Nä, det hade jag sluppit om du hade lyssnat FÖRSTA, ANDRA ELLER TREDJE GÅNGEN. Jag svor förmodligen som en borstbindare och hade en röstnivå som säkerligen hördes till nästa socken.


Kikade i det läget in i sonens rum. Han hade fått upgiften att 1. Bädda sin säng. 2. Rensa på kläder runt sängen. 3. ställa böcker och vad det nu var i hyllan som faktiskt står redo för sådant i hans rum. Och vad gör han? Har bäddat och sitter på sängen, punkmusik (senaste veckornas påfund, tidigare var det metal) på högsta volym och antecknar/kladdar något på handen när jag kommer in genom dörren.


Då var det kört igen. Monstermamman gick på som en ångvält och nu vet jag inte ens om jag drog andan mellan svavelharangerna. Han reste på sig och började masa sig framåt för att åtminstone låtsas börja någon av uppgifterna som han var ålagd.


Sen hittade jag en smutsig strumpa under soffan i storarummet. Hur tusan hamnar en smutsig strumpa under soffan i storarummet? Någon som kan svara på det? Jag blev topp tunnors rabiat IGEN, förmodligen mest för att jag redan var inne i tredje andningen från början (annars får en strumpa inte mig att tappa fattningen i vanliga fall måste jag medge) och gick på som en stenkross den här gången.


Och äntligen. Tro på fasen. Blev det inte lite fart på dem i alla fall i sista ändan? Men hallå, måste jag bli arg först? Inte undra på att vi tonårsmödrar blir både gråhåriga i förtid och får taskig touch med våra kottar. Tänk om de bara hade kunnat rensa öronen med spetsig tvål mellan varven så att de hörde första gången INNAN röstläget går upp i falsett eller ännu värre, ner i bas -då är det riktigt illa- så kanske man hade kunnat lägga lite energi på annat än at jäklas med dem och ställa sig ivägen för allt kul de vill göra? Ingen tonåring som har insett att det kanske finns ett samband någonstans på vägen? GRrrr.


Nåja, de fick fart, och fick burit ut sängen i storarummet. Strax därpå kom deras far (de fyra storas far) och hämtade dessa tu nyskällda telningar

-"hörru, de är färdigskällda för idag, du behöver nog inte ge dem mer av den varan, de fick sin beskärda del så det räcker" fick jag lite skamset medge när pappan kom, och strax därpå gled de iväg för att vara hos pappa i påsk.


Kvar hemma blev lilleman. Och förhoppningsvis tittar hans far in under kvällen när han tycker att han är klar i garaget med en jämrans bil som inte vill gå ordentligt (eller när han bedömer att läget är riskfritt, kanske, så skulle det kunna vara även om han aldrig skulle medge det. Sambon är lugnet personifierat om man säger så....).

Själv sitter jag här och tittar på madrassen. Varför skulle jag ha ut den i storarummet egentligen? Nu står den ivägen här, och jag får baxa med den själv imorgon när jag tycker att jag har lekt färdigt med lådorna som står där inne.


Nåja, tapeten fick jag i varje fall tagit bild på tidigare idag. (Medan humöret fortfarande var på topp, och ångan var uppe). Fast det blev lite "dov" färg på bilden, så jag får nog göra om det framöver. (Den andra bilden stämmer bättre med färgen som den har på riktigt).


Nu har jag bestämt mig för att rymma fältet en stund. Har nog en väninna som vill sitta under fläkten en liten stund med mig över en kopp kaffe... jag behöver nog bli av med lite dåligt samvete, och få till livs att de flesta tappar behärskningen någongång då och då. (Det är ytterst sällan jag blir så arg som jag har varit idag kanske jag skall tillägga).

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se