Direktlänk till inlägg 13 juni 2009

I en raggarbil finns det EN helig regel

Av Gitte - 13 juni 2009 04:59

Skall du vara chaufför i en raggarbil? Lyssna och lär, raggarmorsan skall lära sig allt du behöver veta.

Det finns inte många regler, du behöver bara kunna EN, och den regeln är helig, oskriven och inmurad i guld!


1. DET ÄR CHAUFFÖREN SOM BESTÄMMER!


Det är du som står för kvällens omdöme. Som den enda nyktra personen i sammanhanget så är det du som har koll. Du har dessutom nyckeln, ratten och all makt i dina händer.


*CHAUFFÖREN HAR ANSVAR FÖR FLERA MÄNNISKORS LIV. Hela kvällen faktiskt. Så länge du sitter bakom ratten. Det går inte att gömma sig bakom någon och säga att "det var han som sa att alla skulle med". Du har förmodligen körkort. Du är förmodligen eller förhoppningsvis nykter. Agera som en vuxen människa och sätt din gräns. En plastpåse väger som en tegelsten vid en kollision. En hund väger som en halv elefant. Och en polare är det ingen som vill ha i nacken, tillika vill ha flygande inifrån och ut genom rutan på en bil. Det är ditt omdöme som gäller. Det är enkelt: "sorry, vi har inte plats i bilen, den är redan överfull". Att börja packa in folk i skuffen är INTE en bra lösning, för NÅGON, oavsett vad dina packade kamrater kör för argument. Det är  förmodligen billigare och trevligare att plocka in en bil och chaufför till i sammanhanget om det behövs. Dessutom riskerar man inte att avgasförgifta någon. Se dig om i bilen, antar att flera av dem har ett objekt stående som kan rullas igång! (Annars är det inget riktigt raggargäng från första början). Och kör för helvete efter såväl väder, som vind och efter din förmåga. Du får inte större snopp för att du kör snabbare än du klarar av! (jag kan lova detta med 100% säkerhet!).


*DET ÄR CHAUFFÖRENS ANSVAR ATT ALLA KOMMER MED!!! Det är ett aber att hålla koll på en skock svinfulla raggare som väller ut från alla håll och kanter. I know; been there, seen that, done that. Men i bilen är det sammanhållning som gäller och man dumpar inte någon på vägen bara för att man tycker att det är bekvämt. Den som kör ifrån folk har missat något väsentligt, och borde få en tung fot i arslet. (Jag tänkte dock skriva något annat men av rädsla för att bli bokstavstolkad så avtod jag). Sånt gör bara ett pucko!  


*DET ÄR CHAUFFÖREN SOM BESTÄMMER NÄR DET ÄR PISSEPAUS. Det är du som bestämmer var, när och om det är en lämplig scen att vädra snasen offentligt. Gå inte på något annat. Väggrenen på motorvägen är kanske ingen hit, inte heller någons trädgård eller bakgård, eller klädstreck. Även om man är raggare kan man ha lite hyfs innanför pannbenet och någon grad av hänsyn gör inte ont.

Kom ihåg att "Svensson" inte är din fiende. Han är bara en vanlig arbetare som skall upp imorgon bitti och gå till sitt kneg. Och förmodligen din egen spegelbild om 20 år.


*Det är ABSOLUT du som säger: "NEJ VI ÅKER INTE OCH HÄLSAR PÅ DIN MAMMA NU, BENNY. DU ÄR SVINFULL, KLOCKAN ÄR 04,00 LÖRDAG MORGON, DE LIGGER NOG OCH SOVER, LIKSOM DERAS GRANNAR". Och som dessutom vägrar att köra honom dit och som inte ställer bilen utanför på tomgång medan ni väntar på att han har hälsat på klart. (Det första är okej. Men det sista var både onödigt och korkat ).


(Fotnot: bilen på bilden har inget med berättelsen att göra denna arla morgontimma!).

 
ANNONS
 
Ingen bild

tant Annika

13 juni 2009 15:53

Det tog en stund innan polletten trillade ner för och jag fattade att du fått väldigt tidig påhälsning av sonen. :-)
Men se det från den ljusa sida, han gav dig ett minne att ta med dig i framtiden. När du sitter gammal och grå och tänker tillbaka så kommer du att minnas den lilla påhälsningen som antagligen väckte hela grannskapet. Ganska harmlöst tilltag och väldigt kärt gjort tycker jag.

 
helena

helena

13 juni 2009 22:44

Jag tänker att du har en son som har en väldig tillit till sin mamma.... Som VÅGAR väcka mamsen i det tillståndet och vid den tiden! Du kommer ALDRIG att glömma hur det var när han tog sin student.
Så fina söner du har...(nu tänker jag på ditt förra inlägg...) LITE syskonlika är dom väl? Eller är det kanske bara skägget?? Hoppas du får sova bättre inatt!!
Kramar

http://www.retro-tokig.blogspot.com

 
Gitte

Gitte

13 juni 2009 23:20

*skrattar* Jodå han har allt ringt och kollat av att läget är lugnt. Självfallet! Vi kom överens; oavsett tid på dygn, vill han gå och lägga sig eller behöver dumpas här så är det bara att ramla in. Annars räcker det om han ringer om han får akut mammalängtan, OM det är miss i nassen! ;).

Det här var mest en "jag-kan-absolut-inte-somna-om-avreaktion". MED en glimt i ögat.

http://www.bortbytingen.bloggagratis.se

 
Gitte

Gitte

14 juni 2009 00:43

Glömde att tillägga att det inte var sista eller första "måste-åka-väcka-mamma-så-hon-blir-glad-besöket"... *skratt* men vår granne -vi flyttade hit för några månader sedan- har fyra stirriga hundar som hade svårt att landa igen efteråt. Jag var ärligt talat mer frustrerad över att hundarna satte igång än för att han dök upp. Men en bil utanför på tomgång gjorde det inte lättare för hundarna att gå ner i varv. (Vår egen hund går och lägger sig om vi säger åt honom att göra det).

http://www.bortbytingen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - Lördag 23 feb 16:56

  NI som hängde i min blogg "förr" dvs, när den var aktiv minns säkert att jag har ett stort antal vintage nibs eller stålspetsar till pennskaft från en gammal bokhandel som skulle byta ägare efter generationer i samma familj. De nya ägarna visade t...

Av Gitte - Fredag 22 feb 10:45

  Jag fick nyligen in ett litet ljuvligt parti knappar från en nerlagd gammal manufaktur i Dalarna. En hel del jättefina och ganska mycket färgglada bruksknappar. Men sen var det en stor del svarta och vita och grå och bruna knappar. Oftast har jag ...

Av Gitte - 5 juni 2018 12:29


  Den här sommaren fortsätter att vara galen. Fortsätter och fortsätter, ungefär som regnet förra året. Då var det tvärtom, det blev liksom aldrig sommar innan det var höst. Det blir så himla spännande att se fortsättningen men det är också lite l...

Av Gitte - 3 juni 2018 12:22


  VILKEN SOMMAR?? Asså, juni har knappt börjat och vi har haft mer än en månads högskommarvärme och det blir bara mer och mer och mer av varan. Det är inte väder för att sitta inne eller skriva blogginlägg men jag försöker ändå få jobbat undan änd...

Av Gitte - 29 maj 2018 16:27


  Jag borde verkligen jubla över årets sommarväder hittills. Kan vi ha sådan tur att det står sig hela sommaren och att den blir lång? Det är inte ens juni och redan nu ser det ut som om körsbären är på gång, så jag kan aldrig tänka mig att det sk...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se