Direktlänk till inlägg 22 juni 2009

Ibland är det meningen att det skall krångla, annars blir det inte rätt i sista ändan!

Av Gitte - 22 juni 2009 17:41

Ja, huvva vilken märklig dag. Inget har gått rätt, men allt har BLIVIT rätt. Och hela tiden har humöret, trots stress och oro, varit med och ett och annat gott skratt har det också blivit trots allt.


Nåja, sambo fick läkartid i eftermiddag och för att kunna ta sig dit fick han kika en extra gång på bilen så att den säkert höll att köra fram och tillbaks, för inte har vi hunnit laga den sedan igårkväll liksom, än mindre kunnat konstatera hela felet. Och jag skulle iväg och fixa med packningarna som jag avstod från igår efter att jag skalperat min tumme. Så här satt jag och väntade på klartecken; ta bilen och åk, liksom. Jag HADE faktiskt återgett igår att jag HADE tänkt vara i lokalen idag och det antog jag att han lagt på minnet, inte märkligt alls, eller hur? Nåja, en trasig bil är en trasig bil och den blir inte hel om man inte lagar den förstås. Sen kom då tiden då han skulle åka in till stan.

-Släpper du av mig på vägen i lokalen och plockar upp mig när du är klar? Och jag fick en blick som vore jag ett ufo.

-Lokalen? Nu? DET hinner jag inte, och dessutom vet jag inte om bilen håller både fram och tillbaks.

Ehh. Jag förstod att vi hade NÅGON miss i kommunikationen nu, men-men. Att försöka övertyga en stressad sambo (som avskyr att vara hjälp- eller läkarbehövande) om något annat än han har bestämt sig för, det iddes jag inte med. Bättre att omsätta plan B så fort han hade åkt.


När han var utanför dörren, så var det jag som kastade mig på telefonen och ringde väninnan.

-Har du tid att köra mig bort till lokalen en snabbis?

-Skall du vara där länge, har du tänkt jobba eller så?

-Ett par packningar, allt ligger framme så det är inget som tar tid.

-Jamenvisst, det går så bra.


Vi lägger på och då inser jag. Padamm! Smarta jag!! Mina nycklar! Ligger i sambons bil!! Argh.... ringer hyresvärden som har extranycklar och han skulle vara hemma om en timma så det var ingen fara.

Ringer väninnan för att tala om att det räcker om vi åker om en timma, men hon svarar inte. "Numret kan inte nås för närvarande". Ringer ett par gånger till för säkerhets skull med samma resultat. Attans också.... smått pinsamt, eller hur? Nåja, hon kommer och jag får framföra mitt dilemma och tja. Vi får i varje fall den käcka iden att hon skall köra mig till stan istället för att hämta nyckeln då sambon bil inte torde vara svårhittad.


Vi kommer fram i stan och där hittar vi bilen, lätt som en plätt. Låst. Förstås. Lagen om alltings? Jag går in i väntrummet hos läkaren och där... hittar jag ingen sambo. Jag står då och överväger en liten stund om jag skall leka "vad finns bakomdörren-leken" men inser att tja, nä, inte populärt. Ursäkt om att man letar efter någon godtas nog inte. Fråga sköterskan om hon har något bra datasystem på vilka som befinner sig på vilket rum? Äh. Nä, ingen bra ide heller, eller åtminstone inte så bra så att jag vill göra mig själv till allmänt åtlöje.

Lommar därför med oförrättat ärende ut till väninnan igen, som sitter i sin bil, placerad strategiskt framför våran så den inte kommer en meter om vi nu råkar missa att han kommer ut... och vi bestämmer oss för att stå kvar en liten stund.


Ganska snart kommer han ut, med ett kuvärt i handen. Och han var väldigt glad att vi stod just där vi stod -han frågade ärligt talat inte ens varför vi befann oss i stan intill hans bil när jag åtminstone förväntades befinna mig därhemma där han lämnade mig en timma tidigare...min son fanns vid köpcentrat och väntade på honom=mitt minutenkort för att få busspengar, och själv hade han fått en akutremiss till länssjukhuset; och skulle ner direkt, så nu kunde han släppa alla stopp på vägen som skulle fördröja och ta sig ner på kortast tid.


Jag och väninnan åkte till lokalen och det sista han sa var att: "vi ses ikväll". Tja, skall jag vara ärlig, så är jag inte helt hundra på att vi ses ikväll. Men spark i rumpan skall du ha! Me love U! Jag håller alla tummar, eller bägge två. Eller bägge en och en-med-skalperad-topp kanske jag skulle säga.


Ibland är det allt bra skönt att saker och ting krånglar så att det kan bli rätt med en gång!

 
 
Ingen bild

tant Annika

22 juni 2009 19:30

Oj så många inlägg idag! Roligt att ha något att läsa när man kommer hem efter en hård dag på jobbet. :-)

Eller roligt och roligt, men ditt liv blir konstigt nog "underhållning" i mitt liv.
Nästa gång du försöker karva av tummen kan du prova att tejpa ihop den, mycket bättre än en papperstuss.

Glöm inte bort att andas mellan varven, tycker att det verkar hända mycket just nu.

 
Ingen bild

tant Annika

22 juni 2009 19:32

Skulle också tacka för de fina bilderna på alla sakerna i plast!

Plast ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Är det sen orange plast från 70-talet blir jag riktigt glad!!

 
Gitte

Gitte

22 juni 2009 19:35

Idag har jag suttit och väntat det mesta av dagen, först på att sonen skulle ringa och sedan på att bilen skulle bli körledig, och sedan på att sambon skulle höra av sig: och då är det lätt hänt att jag skriver istället för att göra något o-vettigt som att ex städa =)! Jag BORDE ha städat, inte minst för att det kom en tjomme mitt i alltihop som ville in och se på mina toaletter; en fasa och mardröm, när det är oanmält. Men han fick baske mig ta det som det var, ingen pardon. Men nog hade jag velat haft en timmas framförsikt om jag hade fått välja, men nåja.

Hm, kanske skall förklara att städning i det här dårhuset är ogjort arbete. En halvtimma senare ser det likadant ut. Just nu är dock en väntan över, verkar som att ugnen plingar och säger ifrån att den är klar... *skratt*.

Hoppas att du haft en god dag!

http://www.bortbytingen.bloggagratis.se

 
Gitte

Gitte

22 juni 2009 19:40

Tack för tipset ang tejp. Om jag får en oemotståndlig lust i framtiden att skalpera fler fingertoppar, så skall jag ABSOLUT lägga ditt goda råd på minnet! =)!

http://www.bortbytingen.bloggagratis.se

 
lastbilstanten

lastbilstanten

24 juni 2009 19:33

Precis en sån tillbringare har jag hemma, fast den är vit. Det var nog en av dom första grejerna jag köpte när jag flyttade hemifrån. Funkar finfint än!

http://www.lastbilstanten.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skapa flashcards