Direktlänk till inlägg 4 september 2009

Överraskningarnas förmiddag

Av Gitte - 4 september 2009 13:23

Idag är det höst på riktigt. Och jag har verkligen ansträngt mig för att behålla min pms-mood HELA förmiddagen, men se, jag kom visst av mig. Den ena överraskningen efter den andra dök upp. Till sist hann jag inte ens känna efter.


Sambon hade pratat om att försöka göra sig ledig idag, men se, det sprack. Attans osis, där gick min heldag med bil hela dagen om intet. Fick göra det bästa av förmiddagen, så tidigt iväg som möjligt. Vädret skall vi inte tala om. Typ-keligt västkustväder, grått, regnigt och hård vind som biter genom märg och ben. Men inget att be för, iväg skulle jag. Fast att jag helst vill gå i ide just nu.


Det första som händer i lokalen när jag går längst in för att tända, är att jag tror mig se en hastig skymt av en skugga som SKULLE kunna vara a; en inbillning, b; en effekt av att skallen inte är med, för hastig huvudvridning, eller felsyn, c; en mus.... jag hoppas innerligt inte på det sista men det innebär ändå att det får bli att styra kosan till granngården för att införskaffa ett x-antal musburar att ställa ut lite här och där.


Jag tycker om möss, det är inte det, men de får hellre flytta hem till oss än att befinna sig i min lokal. En liten stund funderade jag på om det skulle hjälpa att sätta upp skyltar; "Mus-Fest i grannhuset, skafferidörren står öppen". Men det föll på att jag inte är säker på att de kan läsa, och jag tycker att det är svårt att stava på musiska. Fast mest lutar jag åt att det var min sedvanliga hysteri som infann sig. Det är både mörkt och skumt framför magasinet så jag kan ha sett fel. Hu! Vad jag hoppas på det!


Tja, det var det humöret, det gick i botten ytterligare, det förstår ni va? Jag fick tänt upp, satt på radion. Skumt, det var ju bra musik? Satte batteriet till kameran i laddaren, började plocka plast från rullar och tapetrester som jag sist bara dumpade efter mig när jag gick och plockade ner i en svart sopsäck, och helt plötsligt kom jag på mig själv med att nynna. Vaddå? Vad har jag för skäl att springa och sjunga helt plötsligt när allt är sk*t? Dumt, eller hur? Och helt plötslig... så slår det mig att det står en fem-sex säckar mitt på golvet som inte stod där sist. På något sätt har det kommit in flera säckar med gamla dukar och skor i min lokal som jag inte har en aning om vad det kan vara. Mycket spännande faktiskt! Hade god lust att gå igenom det, men jag besinnade mig; måste bli klar med alla tapeter först innan jag tar tag i något annat kul... Så jag satte igång med tapeter.


Och tar tag i en rulle som ser helt oanselig ut. Och vad finner jag? Se här:

Jamen, ni förstår att solen gick upp? Det var inte alls svårt att jobba undan relativt koncentrerat, trist bara att jag till sist var tvungen att bryta för att hämta barn, hämta sambo och sedan sätta mig här... -utan bil, när jag nu har fullt upp! (Fick som tur är lite arbetsuppgifter med mig hem, så jag slipper slösa bort min tid med att städa!).



 
 
Erika

Erika

4 september 2009 14:01

Möss är så söta, fast inte om dom biter sönder allt i din affär.

http://cherryvintage.bloggagratis.se

 
Gitte

Gitte

4 september 2009 14:45

Nä, eller hur? Det skall vi nog allt bli två om! =)! Jag hoppas innerligt att det var ett hjärnspöke. Eller att det var husspöket i affären som gjorde sig påmind!

http://www.bortbytingen.bloggagratis.se

 
Skaffaren

Skaffaren

4 september 2009 16:38

Den här tapeten påminner mycket om en Sanderson-tapet jag hade i min glada ungdom.

http://skaffaren.blogspot.com

 
Gitte

Gitte

4 september 2009 16:47

Tack för tipset, skall se på kantstämpeln om det kan vara sanderson det står. Den är nog en lite tidigare variant för den har inte papperstalong med varumärke etc; den här har en enkel siffra och varumärkesstämpel och ingen mer information alls.

http://www.bortbytingen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Ovido - Quiz & Flashcards