Direktlänk till inlägg 8 oktober 2009

Jag vill ha ett EGET hus massor av olika BLOMMIGA tapeter!

Av Gitte - 8 oktober 2009 14:30

Har suttit och bloggsurfat på inredningsbloggar en stund och drömmer mig bort.

Jag önskar mig ett eget hus jag med! Åh, vad det vore underbart! En vacker dag; en tid skall komma och jag hittar det jag söker och KAN förverkliga det. Det är jag säker på. Men än så länge får jag sitta och drömma mig bort!


Jag har inte så stora krav. Tror jag?

På önskelistan finns:

*en liten farstu eller veranda. Gärna gisten och skev.

*en vedspis i köket

*Vattenpump på gården

*utadass. Ett absolut måste. Jag MÅSTE ha ett UTEDASS!

*ett gammalt kök.

*absolut viktigt; En RIKTIG BASTU! Av finsk modefjong och kvalisort.


DET är mina krav. Sen får rummen vara stora eller små eller många eller få, precis hur de vill.


Mitt kök skall vara glatt. Och varmt.

Där vill jag ha den här:

Gulblommig tapet, 60-tal  

Den älskar jag. Har den som fond i köket idag, och den är en fullträff. Man blir lika glad varje gång man ser den, dvs inte bara jag.

Tapeter har en stor inverkan på humöret, fast att de sitter där och bara finns i bakgrunden och skymundan, bakom tavlor och hyllor och annat smått och gott.

Kanske betyder de mer än vi tror?

Man tänker egentligen allt för sällan på hur stor inverkan de har på en? Poff! Så går man in i ett rum och väggen har talat och jag får oftast känslan direkt: är det en plats att trivas på eller ej? Attacken överbemannar en utan att man kan värja sig för den; och det är just så tapeter sitter obemärkt och verkar som en lisa för själen, som en undermedveten träffsäker pil rätt in i solar plexus.


Lite typ; visa mig vilken tapet du gillar och jag skall säga dig vem du är... *skratt*. Fast nu kom jag av mig igen och kom in på något helt annat. Tapetfilosofiska funderingar tar jag en annan dag.


Vid mitt mat/fikabord vill jag ha den här:

50-tal kökstapet  


I min hall vill jag ha den här:

gröngulblom  


I mitt gästrum vill jag ha den här:

haglunds follot  


I min läs och myshörna vill jag ha den här:  

Ja, tusen olika blommor vill jag omge mig med! Man kan inte få nog av varma härliga färsprakande underbara blommor, speciellt inte nu under den mörka årstiden.

Tapeterna har jag ju. Men huset har jag baske mig inte än. Men drömma får man!










 
 
SKOGSNUVAN

SKOGSNUVAN

8 oktober 2009 15:24

Det verkar som om du vill ha mitt hus. Visst har jag ett gistet skithus på gården men tack och lov en egen toalett inne. Kanske kan det verka romantiskt man jag kan tala om att man fryser enormt om ändan när det är 30 grader kallt. Vatten har jag också inne men annars är det nog mitt hus. Blommiga 70-tals tapeter hade jag i köket men har målat över dom. Vedspisen värmer väldigt bra.

http://Skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Gitte

Gitte

8 oktober 2009 15:32

=)! Jag har ägnat många timmar sittandes och filosoferandes på mormors gamla utedass. Dasset var sedan decennier tillbaka väl utsmyckat med min morbrors alster, som han själv tecknat, gamla pop-planscer och annat. Även i de lappska kylan kunde man sitta länge och bara titta, och helt glömma bort det egentliga skälet till att man satt där; nattetid i ficklampans sken. Det är klart att vid 30 minus fick man bråttom och vid ännu strängare kyla så fick det bli tillfälliga alternativa råd ;) i varje fall för oss små; hur de vuxna gjorde minns jag ej.

Vill jag ha ett utedass för romantikens skull? Njaej, det tror jag inte; däremot är det sällan moderna lösningar erbjuder sittsällskap vid ringen bredvid, fågelsång och insektsbett, och nöjet att få gräva ner sin avskräde själv. =)!

http://www.bortbytingen.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skapa flashcards