Direktlänk till inlägg 13 oktober 2009

Byta teleoperatör? Lurigt lurigt!

Av Gitte - 13 oktober 2009 15:54

Blev just uppringd av ett bolag som erbjöd lägre telefonkostnader, som vanligt som vanligt; såna ringer ofta förstås. Det här var emellertid lite lurigare än de flesta upptäckte jag efter en stunds samtal.


De hade just köpt upp sig på telias nät och ringde runt för att informera om deras tjänst och prisavtal, och det var en hypertrevlig telefonförsäljare, i vanliga fall är jag lite allergisk mot sådana och gör processen kort. Den här hade emellertid en lite kuligare svada än de flesta, och jag kunde sitta tämligen passivt och bara lyssna på alla hans argument, sånt kan roa mig dagar som den här, när jag inte riktigt ids att sätta igång med det jag borde.


Nåja, han jiddrade fram och tillbaka om telia och konkurrensverkets tidigare dom som innebär att telia inte får lov att sänka sina priser hur som helst och jag letade samtidigt febrilt efter en aktuell räkning, då en av skälen till hans samtal till -just!- mig var att telia hade gjort prishöjningar det senaste etc, etc, etc.


När han hade pratat en stund så förstod han förstås att det var helt omöjligt för mig att fatta beslut här och nu, så han erbjöd sig att skicka en skriftlig information med ett förslag med deras villkor så att vi kunde fundera över det i lugn och ro, eller om jag nu hade en sambo som ville ha ett ord med i laget eller så. Och om jag nu mot förmodan ville stanna kvar hos Telia efter det, så skulle jag bara höra av mig och så var läget lungt. Bra va?


Stopp.


Vad sa han egentligen?


Jag ställde för säkerhets skull en motfråga till honom för att höra om jag hade uppfattat rätt? Innebar det att acceptera ett erbjudande hem per post att om jag INTE hörde av mig så bytte jag operatör?

Ja, det gjorde det.

Men det fanns ju direktnummer till honom så det var lätt gjort.

En gång till.

Jag är ju en väldigt förvirrad människa.

Det innebär.

Att jag inte är säker på att jag inom rätt datum tar fram erbjudandet, går igenom det, överväger det, diskuterar det med min sambo, eller ens skickar in att jag vill vara kvar hos telia. Och därmed skulle jag ha bytt bara för att jag tackade ja till att få hem skriftlig information om deras priser?


Så ringer det käcka pojkar till er och vill skicka information per post, så se upp! Att tacka ja till information kan altså innebära att du helt plötsligt har godkänt att byta operatör.

Jag har mycket negativt att säga om Telias kundservice. Men jag stannar nog kvar hos dem ändå! Speciellt när jag hör hur andra teleoperatörer jobbar!

 
ANNONS
 
skogsnuvan

skogsnuvan

14 oktober 2009 07:46

Jag är också missnöjd med telias kundtjänst. Det är ju näst intill omöjligt att komma fram dit. Dock äger dom ledningen och tillhör man något annat bolag får man problem vid felanmälan. Då ska man ringa det andra bolaget och det tar längre tid att få lagat (om det nu är möjligt). Jag vet för grannen har haft sådana problem. Det gäller att vara på sin vakt mot telefonerbjudanden i vilket fall. Man vet aldrig vad man blir inlurad i.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

14 oktober 2009 08:23

Telia suger fett! Men när något går fel och det gör det OFTA, därav min "suger fettkommentar", så känns det tryggt att kunna ringa telia, även om det tar tid och det ofta är fel så vet jag att felen blir åtgärdade, iaf har de blivit det hittills. Jag har faktiskt i skrivande stund problem med alla telias tjänster som vi nyttjar, tv, internet och telefon. Men jag drar mig för att ringa... ska ta tag i det innan dagen är slut.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - Söndag 28 jan 19:10


    och det är seriöst en smärre identitetskris efter att ha pluggat några år... har ju liksom "varit på väg" någonstans i evinnerliga tider även om det liksom inte gick på räls hela tiden jag läste på webbredaktörsprogrammet. Tyvärr kajkade min...

Av Gitte - 20 juli 2017 22:23

Sommar är lite av en röjperiod för mig, i synnerhet i år när jag dels inte pluggar och dels inte jobbar. Det blir lite mer aktuellt att röja ut lite här och där. Sen har jag ju hittat Konmari också som gör att jag reflekterar över att vissa saker bar...

Av Gitte - 3 juli 2017 22:34

  Det har varit en väldigt lång vinter i år måste jag säga. Som i väldigt väldigt lång och den tog liksom inte slut förräns häromdagen, dvs, nu, mitt i hösten som råder nu (här tänker jag på väder och inte årstid). Jag började ju plugga på webbred...

Av Gitte - 18 december 2016 01:31

  Varmt välkomna alla som följer Retrobloggarnas julkalender. Den här gången går stafetten till mig och det är precis lika roligt varje år att få gå och suga lite på julkaramellen inför sin dag och bestämma vad man ska skriva om. I år har jag spru...

Av Gitte - 9 oktober 2016 13:54


  8000 foton.  8000 foton... Det är några st. Då är inte alla tusen som microsoft försnillade under andra uppdateringen av win10 med. Dem kan vi aldrig återskapa. Men mitt liv känns mer komplett, i varje fall är hålet från flera år reparerat...

Presentation

Translate

Mitt tradera, Bortbytingen@

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se