Direktlänk till inlägg 22 oktober 2009

Award, från Bloggarmorsan (Retro-tokig).

Av Gitte - 22 oktober 2009 08:52

Jag fick en gullig award av Helena, dvs, bloggarmorsan/retro-tokig.

  

Tack Helena! Ber om ursäkt om jag är sen med att följa din uppmaning,

att skriva 10 saker om mig själv.

 

Huvva, det är ju svårt att komma på tio saker om sig själv som skulle kunna tänkas ha något läsvärde. Men jag gör ett litet gott försök.


1. Jag är folkskygg. Jag tror att de flesta som möter mig ute, skulle skratta åt påståendet. Men försök att få komma hem till mig, få hem mig till dig, eller få med mig i ett officiellt sammanhang som inte är sak-eller intresserelateret, utan som går ut på umgänge. Något jag måste jobba lite med.


2. Jag tänker i konspiration och ekvation. Men kan inte lära mig multiplikationstabellen. Jag tror inte på att 1+1 nödvändigtvis måste bli 2, det finns alltid ett incitament i sammanhanget som kan ändra på utfallet och människan agerar alltid utifrån en motivation av något slag. Dessutom tror jag alltid att det finns en dold agenda någonstans, och gillar att försöka hitta den.


3. Jag lider i avsaknad av bil just nu. Håller på och letar efter MIN bil för närvarande. Jag har inte många krav. Det måste finnas en ratt. Helst två hjulpar som rullar, och finns det ett tändningslås skall nycklen få motorn att låta och gå. Ungefär. Och så skall den vara BILLIG, funka åtminstone ett år till eller något. Får gärna gå att fylla med grunkor bak, så lastutrymme är nästan det viktigaste. Över sommarlovet gick det bra att vara utan men nu är det bomstopp.


4. Jag läste Human Ekologi på Katrinebergs Folkhögskola i två läsår i slutet av åttiotalet. Jag började studierna för att jag hade intresset men dessa år har nog påverkat mitt liv på lång sikt.


5. Jag är född finsk, men uppväxt i köpenhamn. Kom hit i mitten/slutet av sjuttiotalet. Lärde mig sedan att jag var en finndjävel i många år och är lite frustrerad över att vår invandrarstatus har ändrats till "nästan som en svensk" eller "ni har ju varit här så länge så ni är svenskar nu". Jag blir aldrig svensk; det är helt omöjligt efter att ha levt med fördomar i många år. Men jag blev faktiskt dubbelt svensk medborgare för ett par år sedan. I hjärtat kommer jag dock aldrig att identifiera mig som en sådan. Jag bär dock inte kniv och jag dricker inte heller hembränt ur dunk. Har nog präglats mycket av köpenhamnsmentaliteten, kanske mer än jag själv är medveten om. De första åren av ens liv gör mycket för en människas fortsatta utveckling. Något jag tror på. Men jag tror även på arv.


6. Jag älskar att gå i skola men blir en rabiat tävlingsmänniska med mig själv. Jag blir döledsen om jag inte har alla rätt på ett prov, allt under vg är ett misslyckande. Ett stort och allvarligt tarvligt personligt sådant.


7. En väninna kallade mig kaosets mästare en gång i tiden, tror hon var i närheten av att ha rätt. Jag har ingen strukturerad ordning på något, men järnkoll på allt. I min hög under högen som ligger bredvid högen som ligger på skrivaren ligger pappret jag söker.


8. Jag ville ägna mig åt teater yrkesmässigt en gång i tiden. Men vågade inte söka in, eftersom jag var säker på att jag inte skulle komma in. Det lärde mig att man inte ångrar det man gjort mest, (jag har dock gjort mycket som jag borde gjort annorlunda) utan det man ångrar mest och djupast är det man aldrig gjorde. Har du en dröm, så testa linan så långt det håller och skit i både Jante, Ågren, Brahe och de andra grabbarna!


9. Jag skriver helt obegripligt när jag blir arg eller väldigt engagerad. Ser du en högtravande text fullproppad med ord och utsvävningar som knappeligen kan förstås, så är det för att jag har varit väldigt känslomässigt engagerad när jag skrev den.


10. Jag är idealist men inte fatalist. Jag är övertygad om att tillvaron är subjektiv och att vi alla äger våra olika sanningar. När jag skriver att något ÄR såhär, så menar jag att JAG anser att det är såhär. Inte ens forskningen äger företräde för hur något är, för det finns alltid en vetenskaplig studie som motbevisar påståendet. Verklighetsuppfattningen består av PERSPEKTIV och inget annat. Världen ser ut på ett visst sätt beroende på vilka glasögon man tar på sig och kan alltid vridas åt ett annat håll. Märks det att jag tycker att kaos (=oförutsägbarhet) är ett nyckelord för att beskriva livet i sig självt? Tänk dig en befruktning. Miljarder av spermier simmar mot mål, just den som vann blev ett du eller ett jag. Men hade en annan spermie vid tillfället vunnit racet hade slutprodukten av produktionen vid tillfället blivit ett helt annat. Spännande va? ;)


Nu har jag absolut ingen aning om vad jag har skrivit för punkter i efterhand. Ville ju fått in att jag är gammal dagboksskrivare som en gång gick en skrivarkurs för Steve Claesson. Men det tar jag en annan gång, där fick jag nämligen en kommentar av självaste Reidar Jönsson, som innebar att jag inte klarade att skriva en rad efter det. Vad sa han?

-Vad du än gör, sluta aldrig att skriva.

Det var allt som behövdes! *skratt*

Jag fick en skrivkramp som varade ända tills jag startade min blogg här i våras. Och återigen hittar jag skrivnjutningen, eller rättare sagt drivet att skriva. Hur kan man låta bli att skriva under så många år utan att dö själsligt? Det kan man inte. Det förstår man när man börjar igen.


Sau, nu har jag varit navelskådande så det räcker och riktigt riktigt väl fått fram vilken obehaglig typ jag kan vara, tror jag.

Men jag skall skicka awarden vidare och det kommer här:


Utan inbördes rangordning:

Den första skrivaren är en ganska ny men helt underbar bekantskap för mig. Hon har blivit nominerad till "Svergies bästa 50plus bloggare. Om någon vet hur man röstar, så säg till för den utmärkelsen förtjänar hon verkligen!

1. Skogssnuvan

2. Suzana för att du är så jädrans gullig och har en rimla rolig blogg!

3. Sara för att jag älskar din passion och alla färger du bjuder frikostigt på! (Hoppas att tågresan gick bra =)! ).

Sedan blir jag ju lite frustrerad över att awarden heter "awsome GIRL" för jag har ett par goa grabbar på lut.... Nu är frågan, om jag utser ett par pojkar, bryter jag mot traditonen och avsikten, eller är jag politiskt korrekt? Helena, shoot me; Jag kör:

4. Benny för att du är en kul snubbe som bjuder på dig själv.

5. Tomas för att du är min förebild! En vacker dag har jag inte bara lika bra sortiment (även om det är andra grunkor) utan även samma ordning som du.

Alla ovan tilldelas även epitetet passionerade för sin sak, samt att de bjuder på sig själva och det de gör!

Jag hade velat dela ut TVÅ till, men dem tar jag en annan gång i ett annat sammanhang!


Tack så hjärtligt för att du tänkte på mig Helena! Kyss Det här var riktigt kul!


 
 
Skaffaren

Skaffaren

22 oktober 2009 16:13

Jag är djupt hedrad, inte så lite smickrad och mycket glad! Tack Gitte!

http://skaffaren.blogspot.com

 
Ingen bild

Gitte

22 oktober 2009 20:04

Youré welcome, my pleasure! Tycker att din blogg är absolut läsvärd och som sagt, motiveringen ovan!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Ovido - Quiz & Flashcards