Alla inlägg under oktober 2009

Av Gitte - 15 oktober 2009 21:42

Det blev den här, istället för världens vackraste tapet:

  

Den är dock inte helt fy skam den heller.... *suckar så fin den är!*

Och den här blev det då på en hel vägg:

  

Sambon har tungan rätt i mun när det gäller:

  

Ovan lägger han sista handen på minifonden:

  

Äsch, den framgår inte riktigt här. Den slutar i varje fall i linje med dörrkarmen och sen är det vitt. Lite dov färgåtergivning.

Svägerskan har varit sambons vänstra hand hela dagen (asså inte fy skam att vara en vänsterhand i en familj där 100% av den vuxna befolkningen är vänsterhänt!) då jag har haft olika tider att passa, åtgärdsprogram och landstingsbesök med sonen och det i sig har inneburit att jag i min tur varit så velig så jag liksom inte fått mycket vettigt ur handen idag. Imorgon blir det annorlunda. 08,30 sharp står vi redo i lokalen igen.


Då skall den här få ny tapet:

Fondvägg 1  

Jag hade lagt fram tre varianter som jag ville att svägerskan skulle titta på, hon hade egentligen redan utsett en men då jag efter lite klurande faktiskt hittade två konkurrenter till den, och inte kunde välja tänkte jag låta henne fatta det avgörande -hon är smakmässigt klockren, skulle kunna göra homestyling proffessionelt- då jag litar fullt på henne, och så gick vi igenom alternativen, sambon fick hålla.

Hon gillade fortfarande sitt förstaalternativ bäst, men en av dem jag hade lagt fram blev ändå godkända.

Hör och häpna, vad hör jag?

-Nu är det ju så att jag inte tycker något om tapeter alls, men ärligt talat gillar jag den andra bättre, den hade jag nog valt.

Förvånad

Rösten var min sambos. Jag tror jag drömmer!


Hm, Fast nu när jag sitter här och skriver så kom jag ju på att jag har ett tänkbart alternativ till... jag kanske skulle ta kort på alla alternativen imorgon så får ni avgöra om vi gjorde rätt eller fel? FlörtANNONS
Av Gitte - 14 oktober 2009 18:15

Hjälp, hu vilken stressnivå jag har nu då! Försökte liksom komma "in" på Swoppers, men då jag har läst runt i några omgångar så tänkte jag att jag nog får lägga in några efterlysningar på sånt jag vill ha. Och det gjorde jag. Men visst är det dumt att sitta där och önska en massa när man inte visar vad man kan erbjuda tillbaka, så därmed var det ju bäst att lägga ut lite bilder på exempel.

Och det gjorde jag.


Men hu, sen fick jag massa inläggskommentarer och har suttit och klickat fram och tillbaka för att försöka komma fram till hur man gör för att kika på album, och svara och allt sånt där. Men hejja vad kul det var. Men just precis nu är jag så snurrig så jag nog får släppa det en stund och kanske till och med slänga mig framför teven en stund eller vad som helst, bara jag tömmer skallen.


Eftersom jag läser världens roligaste bok just nu, så är det inte något alternativ att lägga sig å läsa för att tömma skallen. Jag läser en halv sida och gapskrattar högt, läser en halv sida och hrmar och läser en halv sida och skrattar asigt högt igen, till sambons stora förtret.

I vår säng låter det såhär:

*gapskratt*

-Vad är det?

-Äh, det var bara boken....

-Vad står det där då?

(till saken hör att det egentligen borde vara en torr och tråkig bok, lite psykologi-light-fakta-vardagsliv-människomöten etc, en väldigt lättsmält sak)

-Såhär står det.... "jag läser högt"!

Jag kan knappt hålla mig för skratt och tappar förmodligen halva poängen.

Han säger:

-Jaha! Och fortsätter läsa sin egen bok, dvs de raderna han kommer innan jag gapskrattar igen.


Åh, tack gode gud för att det finns ytterst språkbegåvade människor som gillar att ta ut svängarna och som klarar att måla de mest banala beskrivningarna med så mycket humor att det blir ett halvt maraton att ta sig igenom ett kapitel!

=)!

By the way. Fråga sambon vem det är i det här hushållet som har humor? Han kommer inte att svara att det är jag. Och ändå begriper han sig inte på sånt som är riktigt riktigt riktigt roligt, faktist så roligt att man inte kan göra annat än gapskratta högt! Förstår mig inte på män måste jag nog säga. (I det här avseendet!).


ANNONS
Av Gitte - 14 oktober 2009 13:17

Tja, förmiddagen igår rann bort för mig, då jag fick ägna lite tid åt att hjälpa ett barn med lite ärenden i stan. Men nog tusan hände det mycket i lokalen i alla fall, för på plats var sambon och hans syster som höll ställningarna och ångade på för fullt. De har tillsammans gjort en tidsplan som innebär att jag skall öppna på tisdag och jag har inget att säga till om i det fallet. Förvånad

Öh. Jovisst, säger ni det så, jag lyder er minsta vink! Bara shoot! Jag behöver någon som gör tidsplanen för mig för själv klarar jag absolut inte upp det, om den dessutom skall hållas. Såntdär klarar ni bättre än mig. Jag litar helt på ER! (Mer än på mig själv i det avseendet i varje fall).


Nu under förmiddagen har vi varit där, sambon och jag och ångat på enligt deras takt. Än så länge håller deras plan måste jag kanske tillägga. Nu gäller det bara att hitta några stycken som kanske har någon stund över i helgen och som frivilligt hänger på dörren för nu får det gå undan. Men, som sagt, det är deras tidsplan och tja, kanske kanske kan det funka om allt går på räls nu?


Jag har valt två av tre tapetvarianter och det blir INTE världens vackraste tapet på den väggen.

Det blir istället den absolut roligaste tapeten jag äger och har. Jag har inte ens en fullt hel rulle, men sådär en 9-10 meter är det nog kvar, precis nock för att täcka det som täckas skall.

Slå mig. Jag kommer att ångra mig för evigt, och jag tror knappeligen att jag hittar den någonsin igen. Men jag har lagt fram den för början med tapetsering imorgon och jag skall inte med från morgonkvisten, utan jag skall iväg på utvecklingssamtal samtidigt som sambon sätter saxen i den. Eller kniven kanske jag skulle säga.


Vidare för att deras plan skall hålla med allt det extrajobbet vi har fått dessutom -som om inte det vore nog redan- så med ommålning och omflyttning av bakre delen av lokalen, så får han helt enkelt ta ledigt torsdag och fredag för att det skall gå vägen. Allvarligt, jag vet inte vad jag hade gjort utan honom och de gånger han faktiskt gör det han gör bäst -fattar mina beslut. Me like! (I varje fall i det här avseendet!).


So, wish me luck! Det är behövligt...

Av Gitte - 13 oktober 2009 15:54

Blev just uppringd av ett bolag som erbjöd lägre telefonkostnader, som vanligt som vanligt; såna ringer ofta förstås. Det här var emellertid lite lurigare än de flesta upptäckte jag efter en stunds samtal.


De hade just köpt upp sig på telias nät och ringde runt för att informera om deras tjänst och prisavtal, och det var en hypertrevlig telefonförsäljare, i vanliga fall är jag lite allergisk mot sådana och gör processen kort. Den här hade emellertid en lite kuligare svada än de flesta, och jag kunde sitta tämligen passivt och bara lyssna på alla hans argument, sånt kan roa mig dagar som den här, när jag inte riktigt ids att sätta igång med det jag borde.


Nåja, han jiddrade fram och tillbaka om telia och konkurrensverkets tidigare dom som innebär att telia inte får lov att sänka sina priser hur som helst och jag letade samtidigt febrilt efter en aktuell räkning, då en av skälen till hans samtal till -just!- mig var att telia hade gjort prishöjningar det senaste etc, etc, etc.


När han hade pratat en stund så förstod han förstås att det var helt omöjligt för mig att fatta beslut här och nu, så han erbjöd sig att skicka en skriftlig information med ett förslag med deras villkor så att vi kunde fundera över det i lugn och ro, eller om jag nu hade en sambo som ville ha ett ord med i laget eller så. Och om jag nu mot förmodan ville stanna kvar hos Telia efter det, så skulle jag bara höra av mig och så var läget lungt. Bra va?


Stopp.


Vad sa han egentligen?


Jag ställde för säkerhets skull en motfråga till honom för att höra om jag hade uppfattat rätt? Innebar det att acceptera ett erbjudande hem per post att om jag INTE hörde av mig så bytte jag operatör?

Ja, det gjorde det.

Men det fanns ju direktnummer till honom så det var lätt gjort.

En gång till.

Jag är ju en väldigt förvirrad människa.

Det innebär.

Att jag inte är säker på att jag inom rätt datum tar fram erbjudandet, går igenom det, överväger det, diskuterar det med min sambo, eller ens skickar in att jag vill vara kvar hos telia. Och därmed skulle jag ha bytt bara för att jag tackade ja till att få hem skriftlig information om deras priser?


Så ringer det käcka pojkar till er och vill skicka information per post, så se upp! Att tacka ja till information kan altså innebära att du helt plötsligt har godkänt att byta operatör.

Jag har mycket negativt att säga om Telias kundservice. Men jag stannar nog kvar hos dem ändå! Speciellt när jag hör hur andra teleoperatörer jobbar!

Av Gitte - 12 oktober 2009 23:25

  

Eftersom du inte får dricka innan det är din tur igen, så skratta inte....

  

Eller vill du hellre ligga vid någon deltagares fötter och spinna som en katt tills det är din tur igen?

 

Eller är du bättre på att rita karikaturer på övriga deltagare?

  

När du har bestämt vilken deltagare du skall ställa frågan till måste du ju ange vad du tror att de svarar. 

  

Tja, om du har längtat efter något av det här, då är det:

  

Kurt Olsson, spelet om mig själv du skall spela! 


Vi har turats om att ligga på golvet och skratta oss halvt fördärvade, allt från att göra armhävningar med en tidning på huvudet, till att plocka upp spelpjäser på golvet med en bok på huvudet, till att duellera i en westernfilm med neslig utgång -avslutas med att man blev skjuten, till att uttrycka 20 saker om sig själv, spå en deltagare i kristallkula och mycket mycket mer. 


Dagens bästa; lilleman valde att spå storasyster i kristallkulan:

-Du kommer att bli världens tjockaste när du blir stor... -han tittar på henne och direkt ner i den imaginära kristallkulan igen - eller större. 

Det var allt som behövdes för att allmänt jubel kring famljebordet skulle utbryta. Nivån var låg, och vi gillade det skarpt! 

Ett gott skratt förlänger onekligen munnen!
Av Gitte - 12 oktober 2009 18:30

Gick i sänk fullständigt, men insåg att det inte var läge att tappa sugen helt igen. 

Bara lite. 

I somras hade jag skollediga barn som la flera veckor av sitt sommarlov för att hjälpa till. 

Bank. 

I somras hade jag tillgång till bil. 

Dunk. 

I somras hade sambon semester att ta ut. 

Tjoff. 

I somras hade vi sammanlagd massor av tid. 

Bankelitjoffhärfårduenextraj*vel

Jag orkar inte det här. 

Badunk

Inte en gång till. 

Ploffs. Tjofs, bang, smäll. 

Och bara för det en extra omgång. 

smäll, dunk, bank, poff, tjoffellif*n på dig. 


Det var riktigt riktigt skönt! 

Att få dunka och banka och grrrr-a riktigt mycket och ljudligt. 

Ett par extra svängar. 

Nästan lika skönt som ett boxningspass. 

  

Merdelen av utbakningen tog yngsta sonen och dottern hand om. Då hade jag avreagerat mig klart och hade kommande tidsplan framför mig.

Att INTE måla om nu innan alla väggfasta hyllor kommer upp, alla ställningar och all textil kommer fram är allt för dumdristigt. 

Jag hoppas att det räcker med ett lagers ommålning.

Annars får jag baka flera omgångar bullar till så jag blir av med riktigt jäkla mycket energi och ilska och frustration. Det var himla effektivt....


Tyvärr har sambon ingen semester att ta ut så jag får försöka få till det ändå. 

Men kyldisken. 

Den f*n måste fram igen. *neeeej, orkar inte*

Köpmansdisken måste ut på golvet igen. 

Skrivbordet måste bort från väggen igen. 

Alla tapeter. 

Fy fasen. Alla tapeter. De måste flyttas de med. 

Allt måste maskeras, varenda list och fondväggsdel. 

Ah. Underbart. *ironi*

Och så får jag daska på en ny omgång färg. 


Men, what the heck. 

Världen gick inte under idag heller. Så jag går och dränker mig en annan dag. 


Av Gitte - 12 oktober 2009 15:56

Jag skickade ett mail till rusta med min upplevelse av färgen. 

Nu måste jag säga att jag lyfter av hatten för dem trots allt!


Min ambition var inte att göra efterkrav, utan mer att förmedla min erfarenhet av färgen. 

Det tog inte mer än en kvart ungefär innan jag fick ett svarsmail att jag skulle återkomma med kvitto och ersättningskrav. 


Så långt tänkte jag inte ens. Men jag inser ju självfallet att det vore smartare att måla om det nu innan jag fyller lokalen med väggfästa ställningar och hyllor och liknande. *suck* Jag som var nästan klar med lokalen. Måste ju medge att jag tycker riktigt riktigt synd om mig själv just nu. Det går nog minst en vecka till åt helsicke nu... 


I vilket fall som helst är jag väldigt positivt överraskad av Rustas konsumentkontakt just nu. Tack skall ni ha. Mitt i eländet så värmer det oerhört mycket!


Av Gitte - 12 oktober 2009 12:57

Jag kommer aldrig någonsin att köpa färg från rusta, efter den erfarenheten jag har gjort nu. 


Såhär skriver rusta om sin färg:

TAKFÄRG REFLEKT 10L VIT Reflekt 


Matt och extra högtäckande tak-, grund- och väggfärg av högsta kvalitet. Fri från lösningsmedel. Vattenbaserad. 

  

På baksidan står följande:

  

När jag skulle köpa färg så visste jag ju att det skulle gå åt massor av färg, och jag tänkte helt klart ekonomiskt, vit färg, massor av vit färg, billigast möjligt utan att tumma på kvaliten, måste gå. Men det var riktigt riktigt dumt tänkt!


Vi åkte till rusta, inte minst då vi sett deras reklam om färg till överkomligare priser, men väl där tänkte jag inte köpa deras allra billigaste färg, utan min tanke då var att även deras dyrare eller bättre färger måste hålla viss kvalitet även om de är billigare än andra fabrikanter?


Jag visste vad jag ville ha: 

*Jag ville ha en helmatt riktigt vit färg även på väggarna. 

*Jag ville ha bra täckbarhet. 

*Jag ville ha en färg som gick att torka av vid behov. 

Jag tog hjälp av en expedit och återgav vad jag ville ha, återgav att det var en lokal och att det skulle komma att bli lite högre slitage än i ett hem och frågade därför vilken sorts färg jag skulle välja, som motsvarade mina krav/behov, för att det absolut skulle bli rätt, och blev rekommenderad den här färgen ovan. 


-"Är den bra, kan du lova mig det?" 

-"Jadå, vi får inga klagomål på våra färger."

-"Men det är en takfärg, kan man måla väggar med den?"

-"Det står bara takfärg, men det går lika bra att måla väggar med färgen om man vill ha den riktigt matt, se här (hon visade baksidan) det står här att färgen är avsedd för väggar också". 

Självklart tog jag henne på ordet och köpte på mig 2 tiolitersburkar, vilket mer än väl skulle räcka enligt beräkningen till bakre delen av lokalen, fast någon vecka senare fick vi åka och hämta en tiolitare till. Nåja, shite happens. 


Och som ni vet började vi måla i somras. 


När jag började måla framdelen hade vi ungefär 5 liter färg kvar av 3 tiolitersbyttor (enligt beräkningarna 8-10 m2/litern borde det varit betydligt mycket mer förstås... men vi fick måla tre lager för att det skulle bli täckande utan flammor). Eftersom vi inte ville lägga fullt så mycket tid på att måla den här gången som sist, inte minst pg takets konstruktion, så åkte jag till en Alcro-butik och köpte den här istället:

  

Den var ny i deras sortiment, men jag la lite extra pengar för att få en naturvänligare färg. (Vilket jag borde gjort från början). 

När vi började måla så måste jag säga att det är en otrolig skillnad, både att jobba med den och täckbarheten. Nu målar vi över terrakotta färgade väggar men ändå täcker det mer än väl andra gången. 


Vi har därmed kommit undan med 15 liter färg sammanlagt på en yta som är STÖRRE än den som krävde 25. Ändå är taket i den delen av lokalen betydligt mer sugande än takdelarna i den förra delen. Förklara det den som kan.... Prismässigt kostar dock en sådan här tiolitare lika mycket som tre från rusta men se här:


   

Jag drog med en lätt fuktad (ny och tidigare oanvänd) trasa över väggen i den andra delen av lokalen, den som är målad med färgen från Rusta. 


Ska det verkligen vara såhär?

Hade vi köpt den dyrare bättre färgen hade det inneburit mindre jobb att måla. Men framförallt att färgen hade suttit kvar på väggen. Nu blir det inte billigare att göra om det... måste jag göra det nu? Det vet jag först när jag har fått upp grejjer, kommer färgen även att smeta av sig om det inte är fuktigt på textil? Regnvåta kunder? Det blir riktigt riktigt spännande... 

Så för min del, aldrig mer färg från rusta, du som är i stånd att köpa väggfärg, tänk dig för! 


Rustas färg hade EN fördel. 

Får du spillfärg på kläder och textil så är det bara att slänga det i tvätten. Oavsett om det torkat in, så går ALLT bort. Tyvärr hade jag inte en tanke på att det skulle kunna fungera lika bra på väggen... 
Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se