Direktlänk till inlägg 1 november 2009

Såhär såg det inte ut när jag åkte hemifrån!

Av Gitte - 1 november 2009 10:23

Jag vet inte riktigt vad jag hade gjort för gott i fredags egentligen? Inte mycket om ni frågar mig, men TVÅ gånger denna dag överraskades jag verkligen stort. (Se även nästa inlägg!!)

Det började såhär!

  

Sådär såg diskbänken INTE ut när jag gick hemifrån. Då stod gårdagens disk kvar på bänken och skulle attackeras, men när jag kom hem brummade diskmaskinen misstänkligt märkligt. Den gick? Och var fanns allt söl? Kvar i diskhon stod endast det som inte hade fått plats i maskinen...

Min gulliga gulliga dotter hade haft kroppen full av energi, dels pg av att hon är nyförälskad i en jättegullig kille. Och sen hade hon varit iväg på en minikulturfestival på Teater Halland hela dagen dessförinnan och kom hem bubblandes på kvällen av allt hon hade gjort.


Jag är inte så lite stolt av min kära femtonåriga dotter. Hon kastade sig på en abbonerad buss ensam, till ett event som inkluderade nästan hundra ungar från hela länet, helt utan tanke på att det kunde vara pinsamt eller osäkert, fast att hon visste att hon kom med lite på nåder då hon inte hade riktigt åldern inne för eventet egentligen, då det var riktat till ungdomar mellan 16-25 (hon är femton fyllda i somras). På bussen interagerar hon med en tjej direkt och sen hängde de visst ihop stora delar av dagen och delade stort som smått och hon träffade massor av människor, och hittade även en storebrorstvillingsjäl som hon givetvis fastnade för direkt, och han förvandlade henne till sin robot med hjälp av en aluminiumfolierulle helt utanför agendan. *asg*


Med sig hem hade hon ett nummer till en ansvarig för en Commeddiá del arte-grupp, som hon fick av en skådespelerska på plats, ungefär med orden "det här måste du hålla på med". Och hon är ON, het som attan på tanken. Hm, jag kan inte låta bli att bli väldigt lycklig över att mina barn gillar kulturella saker och får massor av adrenalin utav det.


Tänk om jag hade fått idel fotbolls- och ishockeyungar? Jag har testat och jag är helt oförstående, begriper inte alls vitsen utan tycker mest synd om fotbollsklubbar har det så fattigt ställt att de inte har råd att ge alla spelare varsin boll. (Ingen som vill sponsra dem? Ge dem VARSINN boll att leka med så slipper de slåss om den enda stackarn på plan, i solidarisk anda!)


Ena sonen spelade fotboll under ett par års tid. I två somrar stod jag som ett fån och begrep liksom inte varför vuxna människor står vid en fotbollplan där det springer massa små söta fötter och skriker:

-"sparka för fan, passa, passa, stå inte där med bollen, passa, ge dem vad de tål, för helvete skjuuut!"

En del av papporna klädda i egna träningsdräkter som om de vore managers, andra i allt från jeans och kostym, och hela familjen är med och packar upp både fikakorgar och campingstolssettet, och hoppar och hojtar vid plan:

-"man måste ju stötta sina barn, och engagera sig!"


Jag är ett ufo. Jag kan inte se stöttningen i att man står vid en plan och skriker. Inte heller den pappan som jag satt och iakktog på någon sorts turnering som mer eller mindre skrek på sin son i ett i ett ,och som gav sin åttaåriga son en utskällning när laget förlorade. Många gånger var det förefallande i andra sammanhang; normalt funtade vuxna män som förvandlades till adrenalinstinna monsters och skrikrövar, när de närmade sig fotbollsplan och om det är så det fungerar när små BARN spelar så förstår jag att det går över styr i landskamper och sånt.

Aggressivitet.

Är det där kicken med fotboll finns? I så fall vill jag utnämna fotboll till en mycket farlig sysselsättning som ingen borde hålla på med! Socialstyrelsen borde inse folkets bästa och förbjuda sporten direkt!


Nä, tack och lov för ungar som kastar sig iväg, upplever massor av saker, testar sina egna gränser och som kommer tillbaka hem och berättar om alla fantastiska möten som har gett dem olika kickar under dagen. DET begriper jag mig på!


Gumman, tack för att du är som du är. Jag skojjar lite med dig. Det är egentligen inte ovanligt att du fixar diskbänken bara för att du vill, eller för att du ser att det behövs. Eller att du bakar en kaka. Eller att du sprudlande av energi kommer hem bara för att berätta något du upplevt under dagen.


Du är pappas flicka men är och förblir mummys girl! (Och alla mina söner, sitt nu inte där och avundas att jag gav er syster lite utrymme här nu. Nästa gång är det DIN tur och du vet inte på förhand när jag tänker slå till).

B: Du är mitt favoritbarn!

J: Du är mitt favoritbarn!

N: Du är mitt favoritbarn!

H: Du är mitt favoritbarn!

J: Du är mitt favoritbarn!

GLÖM ALDRIG DET!!



 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

1 november 2009 11:00

Jo nu har du mitt fulla stöd. Det där med fotboll och idrott kan nog vara bra men att springa som en galning efter en boll och stå och skrika som ett tok. Fattar ingenting. Sedan köper man spelare av varandra som om dom vore grejor och mest pengar vinner. Helt otroligt.
Att en 15-årig flicka diskar och plockar undan frivilligt är nog inte så vanligt efter vad jag ser omkring mig. Det brukar behövas både överatlning och hot. Så var du jättestolt över din dotter.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Gitte

1 november 2009 11:23

Jag ÄR jättestolt över mina barn; och min dotter. Övertalning och hot är ett kapitel för sig, för egentligen tror jag inte att det är där det ligger... vi behöver egentligen inte våra barn längre på samma sätt som förr; för var barn delaktiga i att skutan skulle flyta, på ett helt annat sätt än idag.

Jag tror egentligen att barn vill ha uppgifter att fylla, att få lov att känna sig delaktiga, att få vara behövda och få ansvar och bekräftelse: men idag är det ingen som hinner liksom och återstår gör: aktiviteter, fritid och gänget, eller att få tiden att gå.

När barn blir delaktiga så betraktar de nog sig själva och hemmet/basen på ett helt annat sätt? Jag vet inte om det är där det ligger, men det är ytterst sällan jag har behövt använda påtryckningar för att de skall delta i ansvaret över hur det ser ut omkring oss ärligt talat.

Däremot har jag tagit flera duster med hemkunskapslärare som kommer och kräver att jag skall skriva under under en avgränsad tid på att ungarna har diskat hemma. Kom inte här och kom; och tro att jag tänker skriva under på att de klarar självklara saker som de gjort till vardags sedan de var små, inte varje dag, men då och då, jag blir vansinnig bara av tanken.

Min 12-åriga son kom hem irriterad häromveckan efter en hemkuskapslektion:
-"Läraren berömde mig för att jag torkade av bänken efter vi hade diskat, tror hon att jag är dum i huvudet och inte fattar att man måste göra det?"
Han såg inte det som beröm, han såg det som om hon hade betraktat honom som mindre vetande. Han, som under nästan ett och ett halvt års tid har lagat middag till hela familjen en gång i veckan, och numera gör det ensam utan att någon är med?

För att återgå till min stolthet över min dotter, så är jag omåttligt stolt över att hon ser andra människor och deras behov. Så länge hon är i närheten är det inte givet att man får vara utanför eller bli utsatt, för hon är där som en igel och säger hej, eller säger ifrån att man inte gör så, och hon är aldrig rädd för att säga ifrån, eller lägga sig i, eller vara obekväm. Och så funkar hon överlag. Ser hon någon som ser ledsen ut, så får hon dem antingen att prata eller att skratta genom att säga något dumt, ramla över tröskeln eller något annat och hon är superbra på att bjuda på sig själv. DET är jag OMÅTTLIGT stolt över. Hon har också tagit reda på att man inte behöver vara ultrareligiös för att bli präst, så femton år gammal har hon bestämt sig. Hon skall bli präst! Vi får se hur det går, men jag tycker att det låter spännande! =)! Hon skulle bli en superbra präst, och tänk att få ha en fast uppträdandetid varje vecka? DET hade passat henne.

 
Ingen bild

Nadja

1 november 2009 13:18

"Du är pappas flicka men är och förblir mummys girl!!" HAHAHAHA du är så söt!
Men vänta bara mamma! Jag har hittat mitt drömhus, som min ädle prins skall köpa till mig (pppft, både du och jag vet att jag inte har några arton miljoner)! ;-)

http://www.maklarhuset.se/ViewObjekt.aspx?objektid=480031&view=Images

 
Ingen bild

Gitte

1 november 2009 13:37

Jag sitter och gapar av ... jag vet inte vad. Vilken kåk!! Visserligen är du en flicka värd sin vikt i guld, men tja, du har valt fel socialgrupp att födas i, helt klart, det ser jag ju! *skratt* Men fortsätt dröm; även ouppnåeliga drömmar kan ge stor lycka! OM din drömprins ser det här: ta henne inte på allvar. Hon är galghumorns mästare, glöm inte det när hon lägger för stora krav på dig! ;) Hon blir lika lycklig i ett torp! (Kanske inte i en lägenhet om den inte ligger på Manhattan, eller i Hagastan i göteborg...dvs, någonstans i kulturens epicentrum).

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skapa flashcards