Alla inlägg under november 2009

Av Gitte - 6 november 2009 08:05

  

"Fountain House-modellen har vuxit fram som ett resultat av flera decenniers erfarenheter av rehabiliteringsprogram för f.d mentalsjukhuspatienter på Fountain House i New York. Men det är först på senare år som man har börjat tala om Fountain House verksamheten som en bestämd rehabiliteringsform eller "modell". Ibland uppfattas fortfarande en sådan beteckning som lite vilseledande och vissa föredrar att tala om Fountain  House rörelsen som en filosofi, en livsstil eller t o m en konstart. Det är inte fråga om en tillämpning av en på förhand given teori, menar man, utan något som vuxit fram ur människors samspel under speciella miljö- betingelser. Vissa humanistiska och vårdideologiska principer har angivit färdriktningen men det går inte att sammanfatta verksamheten i enkla handbokstermer eller abstrakta teoretiska begrepp." (Hämtat från Sverige Fontänhus hemsida).


Jag har egentligen inte nämnt så mycket om vad jag gjorde innan jag gick in i väggen och började blogga i våras, eller fram tills jag startade eget företag oktober 2006. Jag har egentligen en helt fantastisk upplevelse, som för evigt har ändrat min grundpersonlighet, hur jag tänker och hur jag fungerar som person, och jag kommer att ha med mig den ynnesten för evigt, utan att någonsin liksom kunna lägga det bakom mig eller glömma det; och jag önskar det inte heller.

En sådan där passus i mitt yrkesliv där jag lärde mig så mycket av andra människor, så mycket om mig själv, så mycket i gemenskap med andra människor, att det knappt kan sägas i ord. Det talas ovan om filosofi, och konstart. Och ja, det är onekligen en konstart, abstrakt, stort och fantastiskt och varmt: och det blir ett sätt att betrakta världen och ett sätt att leva.


Den som vill bli anställd i ett fontänhus, som tror att man kan något, och att det går att lägga utanpå sig själv och sen gå hem och ha det som vanligt, kommer snart bli klokare.

Att leva i en mirakelbubbla genomsyrar allt och man inser till sist att det livet man är van att leva, inte längre existerar. Det är en total upplösning av jaget till något mycket mycket större, som inte kan beskrivas utan det måste absolut upplevas. Man längtar aldrig tillbaka till tiden eller världsuppfattningen före: jag kan lova det utan att säga för mycket.


Min tid som handledare på ett Fountainhouse spände mellan år 2000 till 2005, för att vara mer exakt Falkenbergs Fontänhus. Under den här tiden lärde jag mig om inte annat att inse att människor har många bottnar, och att det är livsfarligt att försöka begränsa eller förringa en annan människas kapacitet. Vi kan alla så mycket mer än vi själva tror, bara vi får pröva och har någon som tror på en när man testar sig fram.


Ett Fontänhus, eller Fountain House är en frivillig arbetsrehabilitering för personer med en psykiatrisk sjukdomshistoria. Helt friställd från myndighetsutövande, de regelverk som tillämpas i huset har man skapat själva inom organisationen. Riktlinjerna består av 36 punkter som går ut på remiss varannat år till alla fontänhus i världen. Det är inte en liten process egentligen när man betänker att det när jag var aktiv, fannns fontänhus i 55 länder och sammanlagt bestod av ca 400 hus, globalt. Och alla husen är med i det här projektet. Låter det kaotiskt eller omöjligt? Inte alls. Vi pratar fontänhus nu, en verksamhet som har väldigt väldigt egna sätt att klara av hur stora projekt som helst på ett helt eget sätt, vilket innebär att det inte finns någonting som är omöjligt egentligen. Så länge det finns medlemmar så blir underverk utförda.

Varje dag.

Inte en enda dag är den andra lik och inte en minut av verksamhetstiden förspills. Och allt sker i gemenskap, oavsettt om man är medlem, handledare, klubbhuschef eller styrelsemedlem. Det är faktiskt så att de besökare som kommer till huset och hoppas få kontakt med en "anställd" står handfallna, då sådana med blotta ögat inte går att urskilja.

Och när man till sist har bestämt sig för vem som "jobbar" där, så har man antagligen bedömt fel, men man landar helt rätt när man gör det. Och det är det som är själva grejjen i en demokratiskt styrd verksamhet med platt hierarki.


Och om ni visste hur institutions-störd jag själv var när jag började. Jag trodde ärligt talat att jag var en människopositiv person, som kunde något.

TÄNK vad jag bedrog mig. Så mycket jag skulle komma att lära mig, och tänk så många tårar det krävde och så mycket svett och frenesi. Inte minst bearbetning efteråt.

Utan alla underbara människor i verksamheten och deras tålamod med mig, hade det aldrig gått.


Alla de målsättningar jag tidigare hade sett och arbetat efter, alla de verksamhetsstrukturer, alla de människorelaterade utbildningarna jag hade sett eller gått eller trott mig förstå, utgick nämligen från ett och samma:

"Vi är experter, vi har nycklar, vi vet hur det här kan bli och vad det hela står för".

Idag kräks jag när jag möter den här människoinställningen men hoppas att jag är lyhörd för det, när jag ser något som riskerar att få mig att trampa fel och missa essensen av vad allt arbete i harmoni med andra står för, för det är just det som borde vara det primära.


Så fort rehabilitering och behandling blir primärt.

Så fort det upprättas planer för att verksamheter kräver det.

Så fort man vill något åt en annan.

Så fort det bygger på rollerna "expertis" och "klient/patient".

Då missar man essensen; och det är precis i det ögonblicket, allt utvecklingsfrämjande arbete upphör.


Det är så jäddrans magiskt så det är sanslöst. Och så enkelt genialt att det blir svårt:

"Hej, här är jag, jag har fel och brister, men jag ser dig och jag vill vara med dig och jag är öppen för en ömsesidig gemenskap med dig, och jag saknar dig när du inte kommer, vem är du?"

Att vara människa, redo för att möta andra människor. Svårare än så behöver det inte va!


Jag kommer att sakna det för evigt.

Och just nu i den här perioden upplever jag verkligen att jag skulle behöva ett enhetsmöte att komma till klockan 9, på utsatt tid.

Gå igenom vilka som kommer under dagen.

Gå igenom vilka som finns på mötet.

Gå igenom vilka som inte finns på mötet.

Gå igenom vem som hör av sig till dem som saknas.

Eftersom varje person är viktig, värdefull och behövs, tillika saknad och sedd även när de inte är där.  


Och sedan identifiera dagens uppgifter.

Att få ett forum att säga eller höra: "Jag har en tanke, vad säger ni om det här?"

Och sen få en massa människors hjälp, eller att klura ut, hur man går tillväga, lägga en tidsplan, en resursbehovsplan, vilka vill vara med, vem är bäst på vad och hur lägger vi upp det nu?.

Är det ett stort och landsomfattande projekt?

So what? I ett fontänhus existerar inga hinder!


Ps. Verksamheten är öppen för personer med en psykiatrisk sjukdomshistoria. Oavsett diagnos, dock ej personer med aktivt missbruk.

Du hittar ett fountainhouse i städerna:

Helsingborg, Malmö, Örebro, Stockholm, Göteborg, Båstad, Nyköping, Falkenberg, Eksjö, och Älmhult.

Du kan hitta kontaktuppgifter i länken ovan!

ANNONS
Av Gitte - 5 november 2009 22:33

  

De här är återfunna i lokalen där jag håller till.

Innehåller allt praktiskt man behöver tänka på:


Att köpa före den 15 December:

Mjöl - alla sorter, bakpulver, bicarbonat, hjorthonsalt, gelatin, saffran, kanel, kardemumma, övriga kryddor, mandel, nötkärnor, cocos, russin, risgryn, bruna böner, potatismjöl, socke -alla slag, sirap, salt, ättika, senap, te, cacao, torrfisk, tvättmedel, golvmedel, putsmedel, panelborste, skurborste, glödlampor, julgransbelysning, julgransljus, lucialjus, kronljus, tomtebloss, häftstift, tändstickor, köksrullar, hyllpapper, julklappspapper, julsnören, knäckformar, bakformar, hushållsfolie, toalettpapper.


Att köpa EFTER den 15 december:

Julskinka, julkorv, julsylta, jul-leverpastej, rimmad oxtunga, stek av nöt-kalv, grisfötter, lutfisk, ägg, ost -alla slag, messmör, rödbetor, vitkål, grönkål, potatis, torkad frukt, katrinplommon, hackade apelsinskal, suckat, glöggkryddor, fruktsalt, salt sill, sill, sardiner, ansjovis, kaviar, gurka, rödbetor i glas, ärter, bönor, majonnäs, fruktkonserver, smör, margarin, kronolja, cocosfett, hasselnötter, paranötter, krakmandel, fikon, russin, dadlar, svea marmelad, mandelmassa, äpplen, apelsiner, päron, bananer, vindruvor, torrt bröd, mjukt bröd, vörtlimpor, juldricka, äppelmust, BOB-saft, svartvinbärssaft.

Djupfryst; Lutfisk, höns, kyckling, fisk, färdiga rätter, grönsaker, bär, glass.


Sådär gott folk!

Där fick vi alla inköpslistorna färdiga och klara, känner vi nu hur julstressen rinner av oss? Med alla inköp ovan blir det en riktig och lagom traditionell jul, som inte saknar något på bordet, eller hur?

  

Massor av recept finns med.

Kan räkna upp dem, är det någon som vill ha någon av dem nertecknad, så säg till, så skall jag göra mitt bästa!

Det kan ju vara så att någon av mor-far-föräldrarnas gamla favoriträtter finns med? Eller varför inte överraska föräldrarna med en smak från barndomen... sånt kan ju vara lite kul:

Fruktkaka med fikon

knäck

gräddkola,

kokosbollar,

marsipankonfekt

brända mandlar

kokt skinka

ugnsbakad skinka

foliekokad lutfisk.


Här tänkte jag bjuda på två för att jag själv tycker att de ser lite spännande ut:


MARSIPANKONFEKT:

1½ dl vatten

50g margarin eller smör

1½ dl mjöl

300 g mandel

700g florsocker

karamellfärg


Koka upp vattnet och matfett. Vispa i mjölet och låt massan koka tills den släpper pannan. Låt utdrygningen kallna. Blanda i den skållade och malda mandeln. Sikta florsockret och arbeta in det efter hand.


Av marsipanen formar man sedan konfekt av olika slag, t.ex julskina av skär och vit marsipan samt potatisar i form av kulor som rullas i kakao. Dekorera en del av konfekten med nötter och bär eller doppa den i smält choklad.

Till fonfekten kan man också använda färdig marcipan, som finns att köpa i ica-butikerna.


BRÄNDA MANDLAR:

300 gr socker

1½ dl vatten

1 tsk ättiksprit

röd karamellfärg

100 g mandel.


Torka och rosta den oskållade mandeln. Blanda socker vatten och ättika i en tjockbottnad kastrull. Låt det stå så att sockret hinner smälta litet. Ställ sedan kastrullen på elden och låt sockerlagen koka tills den håller bräckprovet, dvs. när man tar några droppar av sockerlagen med en sked och låter dem falla ned i kallt vatten skall de stelna och bli hårda. Tillsätt litet röd färg och mandeln. Häll upp smeten på en oljad plåt och låt dem kallna. Stöt eller bräck sönder kakan så att mandlarna faller isär. Häll sockersmulorna tillbaka i kastrullen och tillsätt litet vatten. Glasera sedan mandlarna i denna lag.


  


ANNONS
Av Gitte - 4 november 2009 22:58

Hade hundraarton planer för idag, som skulle upp och som skulle fixas och sorteras och böcker skulle hittas så att sovrummet skulle kännas klart. Hur ivrig som helst. Eftermiddagen gick med jobb vid mailen, men det gör ingenting alls, ett välkommet avbrott för det betyder att jag avyttrar lite också. Framåt kvällskvisten, så skulle jag bara en stund till affären för att kunna svara på ett par frågor som jag fått via mail; och när vi ändå var där kunde sambon lika gärna fixa färdigt en hyllrad som vi nu löst praktiskt -jag har avstannat lite i affären pg brist på hyllor och jag vill ju tvunget ha gammal inredning så det är lite tidsödande- och sen när vi ändå var där kunde jag ju lika gärna sortera lite och när sambon var klar var jag fullt inne i mitt sorterande och sen var det svårt att ta sig loss. Härligt förstås, men det innebär att jag idag brutit något innan jag blev klar och det ingick INTE i min plan. So, folks, I did it again! Började på något annat än jag tänkt.


Hade förrästen min första "kund" inne, tror det betyder tur? Det kom in en pojke.

-"Hej, har ni öppet? "

-"Inte än, men välkommen in och kika om du vill".

Han såg sig omkring, frågade vad det var och om det var dyrt hos mig?

-"Jag behöver en jacka", sa han. "Min är för liten. Och kall".

Han sträckte fram armarna för att illustrera att den var för kort.

Jag visade var jackorna i rätt storlek hängd. Han hittade ett par som passade och frågade om han kunde hänga undan en till den 20:e, om det gick bra?

Jag tittade ut genom fönstret. Visste att det blåste snålt och att vinden var bitande kall. Dessutom föll det snöblandad regn.

Förebrå mig. Men inte kunde jag väl skicka iväg honom med en kall och för kort jacka i väntan på den tjugonde, eller hur? Och nog vet jag själv hur det är att behöva vänta med sådant som man behöver? De där tiorna kunde jag klara mig utan.

Han såg väldigt glad ut när han gick iväg i sin lagom stora jacka och sin för korta över armen; hoppas bara hans mor tog det för vad det var, menat från hjärtat och inget annat.

Jag mötte min sambos blick. Den sa allt. Han förstod precis. Han hade gjort likadant!

Vi återgick till det vi höll på med.

invertes svor jag över Reinfeldt och grabbarna; och över att små pojkar skall förstå vad det innebär att behöva lägga undan saker till den tjugonde.

Det är inte rättvist alls! Screw you! *pekar finger allt jag kan!*

Jag gick tillbaka till mina älskade färger och former, visst är de fina?

  

Av Gitte - 3 november 2009 22:54

Nu är ju klockan sen, vi har just tagit en liten pysselpaus, till imorgon eller så. Men just nu kommer det upp hyllor och tavlor och lådor gås igenom, pocketböcker letas fram och mycket smått och gott kommer fram, ungefär sådär som ni vet; "det som göms i snö, kommer fram i tö". Så det torde vara tötider här hos oss just nu då Glad


Dessa tre är nu då satta på plats:

  

(Observera, det är altså en sängstolpe som sticker fram nertill och inget annat märkligt...)

  

Här ser ni lite mer av nämnda sängstolpe. *asg*


Hyllorna håller på som bäst att få lite fyllning, alla utom den röda, då jag tror att den behöver härda ett extra dygn, bara för säkerhets skull. Lackfärger kan ju vara lite sega...

  

Vid sidan har vi placerat en sj-typ-av-vägg-vik-pall. Uppfälld när ingen sitter där.

Och vid behov kan den fällas ner.

  


Den skall dock som ni förstår av nästa bild inte användas till att sitta så mycket på....

  

För då finns det risk att man får ett skåp i huvudet. Men då vi saknar plats för en extra dataplats så blir det ett ypperligt sätt att lösa en tillfällig extra speldator när det behövs. Eller annat... så kan man ligga i sängen och spela.

Skåpet måste jag ju visa:

  

Pellerins växt-margarin. En 12-kilosstorlek. Sitter kanonbra där.


Huset dammsugs på pocket, både i hyllor, skåp och lådor. Jag älskar böcker, har svårt att göra mig av med några egentligen, men när vi flyttade hade jag samlat på mig betydlig betydligt många fler än vi hade väggar till här. Så det var bara att sortera bort i olika omgångar. Jag är rädd att jag har sorterat bort alldeles för många, då jag redan har hunnit leta efter säkert tio böcker som inte verkar finnas någonstans? Har några lådor med böcker till så allt hopp är inte ute. Än.

  

Smygkikar ni i bokhyllor? Jag gör. Skamligt men sant. Ursäkta mig, jag ser inte era gardiner, prydnader, absolut knappt ens barnfoton eller annat, men böcker noterar jag. Eller bristen på sådana.

  

Minns en möbelhandlare som jag pratade böcker med en gång som berättade att han inbland får beställningar på bokatrapperna som han hade i hyllorna. De attrapperna var halvmeterlånga lådor som hade tryck, så att de såg ut som om de vore böcker (det var så vi kom att tala om böcker förrästen, jag försökte gå fram och läsa på sniskan och dra ut en, de var egentligen jättefina!). Han hade hört att det var lättare att damma av atrapper i halvmeterlängd än böcker men det skulle ändå se ut som om man hade massor av franska och halvfranska band i hyllorna. Han svor över att man knappt säljer bokhyllor idag, men prydnadshyllor däremot.

Jag höll aldrig på att komma därifrån, vi pratade i flera timmar.

Fast att det var en säng jag skulle ha den gången. Så kan det gå!

Men jag tror lite på devisen, "säg mig vad ni läser, och jag skall säga dig vem du är".

När sovrummet är klart så har jag absolut några böcker jag måste visa när jag tänker efter.

Handarbetsböcker förstås, retro så det skvätter. Och annat lite smått och gott i kultväg. Jag älskar handarbetsböcker, kan inte få nog.


Apropå böcker.

Har du inte läst en enda Paasilinna, så läs den här:

  

Här är en annan sötig som jag bara måste ha, förstås. Fast att jag inte ens har läst den:

  

Sen är det lite annat smått och gott och älskat och uppskattat som har åkt fram:

  

Helt oumbärlig förstås. En Athamen, dock ej svartskaftad.


Min pall var nästan lite pinsam. Den har jag letat efter länge, nästan trott att jag hade slängt eftersom den är full med målarfärg. (Varför är det alltid målarfärg på den här sortens pallar?). Den låg ovanpå en flyttkartong upp och merpå och i den stod ytterligare en kartong, sen fanns det en kartong vid sidan så den syntes inte. Fast att jag har gått förbi den åtminstone ett par gånger om dagen. Hm. Jag har en grön likadan som jag har varit övertygad om att jag har slängt också. Men det har jag nog inte. Om jag letar efter en hög med flyttkartonger så lär jag nog hitta den?

  

Men vi har i varje fall röjt och röjt och fått undan kartonger, gjort oss av med grejjer, hittat platser för andra grejjer och så vidare och så vidare och så vidare och det är såå roligt att göra fint omkring sig. Om ett par dagar til när alla kartonger är klara, alla böcker (nåja så många som det går) har fått sig en plats, alla tavlor sitter på väggen (idag fick vi i varje fall upp några stycken, en ack så god början!) så skall jag absolut gärna visa hur det blir!


En som tröttnade på oss var däremot Tjockholmen. Han sov som en stock, och det gör nog jag också snart efter en intensiv dag!

  


Av Gitte - 3 november 2009 10:18

Ni har sett många av dem förut. Men jag visar dem igen, hade nästan kunnat lägga till fler men mina bilder tog slut så jag fick applappa lite. Skall genast ladda till fler bilder men några sådana här gränslösa inlägg med bilder i kilometerlängd skall ni slippa i fortsättningen. Fast nu kände jag för att ta ut svängen, dagen till ära, jag har ingen PMS idag som ni märker.

Alla färger talar till mig.

Och jag får massor av ideer om vad man skulle kunna göra, om man gjorde si eller så, kombinerade den eller den och tänk om jag hade haft ett eget hus? Risken är nämligen överhängande att man får en piska i nacken den dagen man flyttar och någon väser åt en att:

-Återställ genast alla vita väggar, återställ genast alla vita väggar, återställ genast alla vita väggar.

Vi bor nämligen i en helt vitmålad renoverad husände på en ardennergård, och jag vet att vår hyresvärd kämpade idogt innan vi flyttade in och han hade anammat "the white-style" eller den lantliga stilen, själv.

Hm. Stackarn som hyr ut till en retrofil, som måste ha färger omkring sig? Han kämpade som attans för att trolla bort alla 60-70-talstapeter när han skulle göra lägenheten fin, har sett en del småbitar bakom element och annat och grämer mig blå gul och grön. Åh. så fin, tänk om den varit kvar.... *skratt* tur att vi människor är olika!


Den här har jag bara en rulle kvar utav, men den är såå jäddrans fin och intensiv!

  


Här har jag en färgåtergivning som gör tapeten dov. Men den är vackert lysande denimblå i verkligheten. Hoppas jag kommer ihåg att ta en rättvis bild endera dagen!

  


Jag tycker mycket om medaljonger. Här får ni en rad med ett flertal superfina. Och åter, mina färdigheter bakom kameran gör dem inte rättvisa:

 

En helt fantastiskt äldre medaljong. Den gröna är en storfavorit, blir otroligt mäktig uppsatt! 

 

Den här är nästan electriskt lysande limegrön, hur en färg nu kan vara sådan? SUPERFIN!

 

Även i gul-orange-brun är den supersupersuperintensiv! 

   

Här är en tapet som finns i grönt och i beige-brunt åt camel-brunt då: med väldigt mycket guldinslag. En riktigt riktigt pampig medaljong! Bilden gör den platt men den är HELT outstanding! Jag ser den nästan i sådan där pampig fransk inredningssammanhang, med mycket guldbrokad, gamla spetsar och möbler i vitt. Ahh, den är helt utsökt. Dock inte i mitt retro-blandade-cajsa-varg-inspirerade hem. I ljussken är den helt fantastisk!

   

Den här är också fantastiskt storslagen. Bilden visar inte alls intensiteten i den här, den tar andan ur en!

   

Murrigt är fint! Också med gulddekor!

 

Varm, varm, varm, varmare, superhet! 

 

Även helt underbar i grönt! En mycket mycket vacker grön färg! 

  

Den här finns ovan i grönt, i guldaktigt gul är den också väldigt läcker!

Den här nedan.... ojnevojne. Varmt varmt mörkt chokladbrun med gulbeige inslag, och guldkonturer. STORmönstrad. Helt absolut.... *sitter som Ferdinand under min korkek*

 

Skitmisslyckad färgåtergivning. Varmt grön och ton i ton, lime. Tycker ni att jag återupprepar fantastiskt för många gånger? Jag skulle kunna slösa med fler superlativer ärligt talat....

 

Den är inte alls så här kall i verkligheten, utan varmt madrassblå, om ni minns de gammeldagsa madrasserna? 

   


Suckar av hänförelse. Orkar ni fler? Måste säga att det är orättvist att ni inte kan se dem som de verkligen är, på grund av mina misslyckade bildförsök. Måste se till att a: skaffa mig en bättre kamera och b: lära mig att använda den!


Jag ser ett 50-60-tals vardagsrum, ett poprum, eller ett ungdomsrum, där morsan valt tapeterna när jag har dessa framför mig. Väggen täckt av sjögräsmatta, allt för att inte missfärga tapeten. Vet nu hur det ser ut vid huvudändan där det sover någon med brylcreme? JAG vet. Och min första svärmor visste. Det är inget kul alls, ärligt talat. Av just det skälet har jag hindrat mina söner att använda brylcéme till förmån för vax. Man kan få till världens raggarfill ändå, TROTS att brylcreme är det rätta tidsenliga. Och luktar MAN, riktigt gott!

     

Den här är i det närmaste gallgulgrön. Och helt fantastiskt intensiv. Får det att suga i magtrakten.

   

Den här färgåtergivningen är FULLSTÄNDIGT misslyckad. Helt helt underbar och intensiv i färgen!

   

Så även den här. Varmt grön, lila och vinröd.  

  

Den här är absolut det finaste jag vet i prickstänkväg: Optimalt 60-tals POP-ig!

  


Blommor, jag måste ju visa lite favoritblommor...

  

Den här ser ni mer av på denna bilden tror jag.... fantastiskt vacker den med!

  

Fler blommor....

                                         

Tänk om ni hade kunnat se hur fint lysande gul den här är.... *suck!*

 

En fantastiskt rolig och fin liten tapet.     


Andra lite roliga varianter:

En dörrfotoposter. Också en sorts tapet. En varm gul sol förtjänar vi alla att se varje morgon oavsett årstid?

Den här smalrandiga färgkompotten har jag även i blått, ochså en otroligt läcker liten sak! 

Jag gillar dessa randiga tapetvarianter. Skall använda en omvänt färgad variant av den här som är blå i botten och har smala röda och vita ränder. En finsk tapet.

   

De finska äggblommorna har förstås en specialplats i mitt hjärta.

 

En röd variant på den randiga lite längre upp. Finns även med vit bakgrund och smala röda streck, minns inte om det är grönt i den med. Finsk förstås =)!

   

Den gröna äggblomman är slut, finns att hitta i en blogg nära dig. Men även en variant till av de randiga. De går att göra supermycket kul med och visst är det lite kul att de valde att följa färgerna mellan olika mönster?

Ungdomsnostalgisk förälskelse. Jag hade en ljusblå i min egen lägenhet som ung. Den här lite gammalrosa senare sjuttiotalaren eller tidigare åttiotalaren är otroligt snygg till vitt och spets!

   

En personlig storfavorit, men det visste ni nog redan!

 

Finare i verkligheten än på bild bilden är lite suddig. Tänker göra något med en av rullarna inom kort!

 

En bit av den här kommer att bli bakgrund i mitt skåp i affären inom kort. också en jätte-jättefin tapet! 

   

Otroligt gräsligt megakul och superretro tapet!  

I verkligheten är den här så gul att det nästan skär i ögonen. Därför har jag kallat den electric yellow. Skitrolig tapet!!

    

Här kommer majsormstapeten. Säger jag för att färgerna är ganska exakt matchande med färgerna på en majsorm. Finns det någon vackrare ormvariant?

En sista mega-mega-megaläcker blommedaljong, med urdålig färgåtergivning. Den här tapeten är i det närmaste guldfärgad. Superfin och stormönstrad! 

   


Jag tror nu att det här inlägget innehöll 65 bilder och ändå var det bara ett urval av dem jag SKULLE vilja behålla för egen del. Förstår du Tant Grön varför jag sparar väldigt lite tapetrullar till mig själv? *skratt*

Av Gitte - 3 november 2009 09:39

Tant Grön frågar i kommentaren i förra inlägget "sparar du alla gobitar för dig själv?"

Nej, tyvärr gör jag inte det =)! Dessa önskar jag, bland annat: -utöver den gröna på hyllan i förra inlägget- att jag hade sparat egna rullar utav nog för ett rum eller en fond.

Titta och njut... kanske? (Eller förfasas!) *skratt*

                        


Av Gitte - 3 november 2009 07:50

Tog fram sista hyllan.

  

Hyllplanen på den röda fick sig en omgång färg. Borde vara torr ikväll så att den kan sättas samman? Tredje hyllan som skulle få en omgång tapet visade sig sakna en hyllplupp, säkert tappad någonstans, den får vi klura till med ett annat alternativ. Men sen var den vältejpad på de mest märkliga ställen. Det tog en timma att få bort alla tejpräster innan jag kunde sätta sandpappret på ytorna.


Kvällen gick dock, och medan sambon lagade mat sandpapprade jag och när jag då tyckte att jag var redo för drabbning, hade skurit och klippt ut alla bitar, så var det dags för dokusåpan om ullared, första avsnittet.


Min kära livskamrat tittar inte mycket på teve, och ABSOLUUUT inte dokusåpor, men den här kunde sju hästar inte hålla honom ifrån. Inte heller mitt projekt tyvärr. Han har jobbat där tidigare och var ju tvungen att se om några av hans gamla arbetskamrater var med. Och det var de förstås. Jag gick mellan gekåssåpan och mina hyllor, ville ju gärna se lite också. Pantertanterna kunde jag ju bara inte låta bli att älska. Har jag sagt att jag är oerhört fashinerad av tanter? =)! (tror jag har tjatat om det).


Vad jag då inte förstår, som har gekås på en armslängds avstånd, är hur man kan få för sig att spara för ohejdat shoppande under ett par veckors tid under sin semester? Visserligen.

Att åka till gekås och köpa sitt årsförbruk av förbrukningsvaror och sånt man behöver är väldigt klokt tror jag. Men för sådana mängder pengar frossa i sådana mängder prylar? Även sånt som man inte sedan använder när man kommer hem? Slöseri av tid. Både shoppingtid och arbetstid. Onödiga pengar är arbetskraft och TID längd i sjön!


Om man köper allt man inte behöver så blir det varken mer förnuftigt eller billigare att åka hit, och tänk så roligt man kunde haft för de pengarna på Gran Canaria, eller i Lysekil, eller på Gotland eller någon annanstans långt bort ifrån köpstinna adrenalinhaltiga folkmassor istället... Nåja. Vi blir alla lyckliga på olika sätt. Men jag kan inte låta bli att befästa min inställning om att Gekås också är roten till mycket ont. Köpmissbrukarnas paradis, och inte är det särskilt miljösnällt att shoppa runt som en ... -tar sats och försöker hitta ett synonymt ord för det jag tänker då det ter sig illa i skriven text- tok? Jag är helt säker på att framtidens historieböcker kommer att beskriva våra vallfärder mot våra shoppingmeckor, för inte är det någon annan skillnad än ändamålet på vallfärdsmassorna som kommer hit.


Nåja. Äntligen tog programmet slut och jag fick lite assistans.

  

Sambon håller på att sätta ihop en dator på nedervåningen så, så snabbt jag inte längre behövde ett par extra händer så pep han iväg som en vessla, inte ett dugg lyrisk över mitt vackra tapetval. Karlar är ena märkliga kreatur, eller hur? Kyss Men han är faktiskt rumsren och uppför sig hyggligt i möblerade rum, så trots bristande förstånd på skönhet så tror jag att jag behåller honom i alla fall. Han är allt bra att ha mellan varven.

Nåja. Jag fortsatte tills jag var klar och snart stod de där de befinner sig just nu.

På tork.

  

För finjustering av kanter och hopsättning ikväll.


Ps. Varför orerar jag om min kära sambo idag måntro? *skratt*.

När jag väl kom ner var han igång med att kika på filer och cache och liknande. Jag äntrade mig vid sidan av och försökte förstå vad han gjorde. Men när jag ändå var där så kunde jag ju lika gärna klicka själv, eller hur? Då han hade kopplat upp sig så gick vi tillsammans in och kikade på cookies. Men oj? Han hade varit inne och smygläst på min blogg?? *skratt* Det hade jag ingen aning om att han gör eller har gjort eller gjorde. Vi pratar nämligen inte så mycket om vad jag skriver här. En trevlig överraskning måste jag säga!

Men du som bloggar. Tänk på att den du minst anar det kanske besöker din sida.


Du min alldeles egna Brevduva och Puddingpastej! Om du ser det här: jag skojjar lite med dig ovan.


Av Gitte - 2 november 2009 09:51

Nu står den här och väntar på sina kollegor. Hylla nr 1 är ihopmonterad.

  

Nog blev det skillnad?

    

Skall baske mig ta en bild på sista hyllan innan vi tapetserar med hyllorna i.

Det här är ju skitroligt ärligt talat!

De skall väggfästas, en liten bit upp, så jag anar nästan att det blir en fondvägg i sig själv fasta att vi inte tapetserar väggarna!

     Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se