Direktlänk till inlägg 31 december 2009

Gott nytt pysselår! Välkommen 2010!

Av Gitte - 31 december 2009 10:53

Såhär på 2009 års sista dag vill jag önska alla er där ute i bloggosfären ett riktigt riktigt gott pysselår! =)!

Jag vill samtidigt rikta ett stort tack till er alla för att ni finns. Ni förstår nog inte riktigt vad det här bloggåret som jag började med i våras har betytt för mig, och det är förstås inte så konstigt för det har jag aldrig berättat förr. Men att ni har funnits här och att ni har kommenterat och haft dialog, interagerat, sagt emot och diskuterat (och reagerat; blinkar åt Persil! Jag vet, jag har retat gallfeber på dig i ibland..*blink* ) har varit oerhört stort och betydelsefullt för mig!


När jag började blogga i våras var jag helt jävla slut. Fullständigt dränerad på energi. Hade stoppat huvudet i sanden och orkade knappt ens stiga ur sängen. Energi till att förverkliga något som helst existerade inte. Och jag förstod det inte själv just då. Det skulle ta flera månader innan jag insåg att jag inte var mig själv. Det skulle ta ytterligare ett par månader att inse att jag inte kunde fortsätta såhär om jag inte ville gå fullständigt åt hecklefjell. Jag är nämligen en flyare i vissa avseenden och håller allt ifrån mig. Säkert som ren överlevnadsfunktion, för att inte gå under. Men det var ju där jag var.


Minns ni mina plastburkar som jag skrev inlägg efter inlägg om att jag skulle sortera? De blev aldrig sorterade. De blev min väckarklocka. Det var då jag insåg att jag inte hade minsta lilla ork eller kraft att sitta still och göra något som jag hade föresatt mig och som krävde koncentration om jag inte tyckte att det var roligt. Efter två flyttar på mycket mycket kort tid, efter två GIGANTISKA flyttar så skrek hela mitt jag i motstånd. Och min kraft tog slut och tog slut och tog slut och tog slut och fylldes aldrig på.

Det finns förstås en utlösande faktor till som jag höll ifrån mig, den är jag inte redo att bekänna öppet såhär idag, den historien kanske ni får en annan dag, för den är egentligen hur gräslig som helst för vilken företagare som helst. En vacker dag skall jag berätta den som ett varnande exempel på hur det kan gå om man hyr en lokal och inte är tillräckligt observant. Det kan stå en dyrt, sanna mina ord. JÄVLIGT dyrt. Jag skall bara få lite mer kontroll på den situationen så är jag redo att bekänna den öppet. Men jag är inte där en, det har tagit sin lilla tid. Och jag har inte bestämt mig ännu om jag skall ta upp en kattfight eller inte. Får nog kanske be en jurist titta på det först. Så fort jag har kraft till det. Nu är det så mycket annat som skall till skott istället.


Men via min blogg har jag fått tillbaka delar av min energi igen. Inte för samma sak. Men jag är verkligen full av liv och ni som läser här är verkligen en stor motivation! Även alla ni som har handlat utav mig i år. Det är trots allt ni som har visat mig nya vägar och ni som ger mig mod och ni som hela tiden bekräftar att jag inte är urusel på det jag gör. Faktiskt, det händer att jag känner "damned, screw Jante, I´m good!, Jag duger, jag kan och DET HÄR ger andra glädje och lust, inte bara mig!!". Trot eller ej, bekräftelse är något man behöver för att inte dö slentriandöden och för att våga sig på nya galenskaper. Och galenskaper, tja, sånt älskar jag att ägna mig åt!


Nyårslöften? Jodå det blir ett par såna. Som jag vill hålla som det skall bli roliga att hålla bara för att det sätter extra krydda i livet! Men de beränsande löftena, dem hoppar jag i år!


För att avsluta ännu ett av mina ofantligt långa och svamliga inlägg.

Love to all of you!

Jag låter Gogol Bordello förmedla min nyårsönskan till er, nämligen rytm, energi, vitalitet, glädje och inte minst färgglädje och prakt och liv och lust. Skit i etablissimanget och hur det skall vara. Gör det som känns bra!!

Och jag säger som Eugene gjorde när han aviserade den här biten när vi tittade på hoom i köpenhamn: "start wearing f*cking purple!"

So yeah, ah start wearing purple wearing purple
Start wearing purple for me now
All your sanity and wits, they will all vanish
I promise, it's just a matter of time!...

Ha ett riktigt riktigt gott nytt år!


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

1 januari 2010 16:01

Jag beundrar ditt mod. Att våga vara företagare är minsann inte så enkelt så jag tycker att du gjort det jättebra. Lycka till i fortsättningen.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

1 januari 2010 19:56

Lycka till i fortsättningen gumman! Du har redan gjort ett jättejobb tycker jag!
Hoppas nu att du får en god fortsättning också!
Kraaaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Gitte

Gitte

2 januari 2010 09:25

Tack så hjärtligt båda två, Skogsnuvan och Sanna! Hoppas det här blir ett superår för er!

http://www.knappbloggen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

PiaFia

2 januari 2010 20:10

Hej! Tack för de fina bollfransarna!!!Tycker du har en fin o varierad blogg- läser allt som oftas.
Visst känns det skönt med nytt År!!
Gud vad fint det blev på din dotters nya rum!
Kramar

 
Ingen bild

Persil,ja

2 januari 2010 20:31

LOVE to you too!
Och det är inte så farligt det där med gallfeber! :) Jag gillar att retas själv också...
Hellre gallfeber än frossa...kylfrossa som man kan uppleva ibland...dock ej så ofta gudskelov! :)

 
Lycke

Lycke

2 januari 2010 23:29

Ååå, fina du - vilket härligt inlägg!!! Och jag känner en hel del igen mig ska du veta..i det där dränerade tillståndet där man bara stått och stampat!!! gör det ju fortfarande emellanåt, men saker och ting tycks så mycket klarare nu..i allafall!!
Galenskaper och nya saker är jättebra tycker jag - särskilt de som du har gjort! du är MEGET uppskattad vännen...

Nyårskramar Lycke

http://till-vidas-ara.blogspot.com

 
Gitte

Gitte

3 januari 2010 10:45

Åh, varmt hjärtligt tack! =)! Till er alla!

http://www.knappbloggen.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Ovido - Quiz & Flashcards