Alla inlägg under december 2009

Av Gitte - 5 december 2009 23:05

Fick visst inte riktigt fram alla småknappar från början så det kommer några till här:

En helt underbar svart-gul liten sak. Får nästan lust att stoppa den i munnen, för visst måste den bara smaka tjär-lakrits eller Terva Leijona? Åh, tervaleijona, ni som vet vilken jag menar, jag kan längta ihjäl mig efter en sån. Finns inget som går upp mot tjärlakrits!

  


En liten rödig med körsbär eller cherry på. Och en grön lite bulligare, tyvärr framgår inte riktigt färgen, den är urläckert intensiv och härligt grön!

  


Den här blev lite mörk, även den är väldigt läcker för att vara beigebrun, ser nästan ut som om vore den av ben.

  


Ett urval prym hyskor och hakar åkte med, hittade svarta och metall nr 2 och 3. Spana in förpackningarna, visst är de bara underbart fina??

  


Då kommer jag in på stora och större knappar. Har tyvärr inget skjutmått här hemma just nu, så kronan får agera jämförelseobjekt.

  


De ser inte så stora ut på bild, men jag lovar att den oranga överst i mitten är jättelik att hålla i!

  


För att inte tala om den grå, känns som en mastodont!

  


Dessa är stora men inte såå stora, fina dock!

  


Och spana in den svarta där.... major-major-major giant! De transparenta gula får mig att tänka på vicks halstabletter. Säg mig, har jag ont i halsen idag utan att veta om det? Den svarta om sidan av den stora syns tyvärr inte riktigt på den här bilden. En betydligt äldre variant, otroligt vacker svart knapp! Och den zebrarandiga nertill... visst är den fin?

  


Då kom vi in på den lite lättare avdelningen.. såå söta, nästan sockersöta knappar. De gröna är dock mer ljusblå i verkligheten.

  


Spännen fick jag med mig med. Nästa inlägg kommer att visa dem!

Av Gitte - 5 december 2009 21:34

Jag försökte koppla av en stund, bara kika lite utan att gå in och liksom börja sortera upp. Men, se det gick inte. Ni får därför se ett urval bilder redan ikväll. Kanske hinner jag med stora knappar med, för det är ytterst det jag verkar ha fastnat för idag. Små eller riktigt stora knappar. Men det jag hade tänkt fylla på när jag åkte, gula och oranga knappar glömde jag helt när jag gick där. Håja, det får bli en annan gång, jag är störtlycklig över det jag plockade ut på den knappa tid som var. Hade kunnat vara kvar en vecka...


Vita små snäckisar i olika modefjonger. Ligger här på ett kantband i flanell, hur charmigt som helst!


Twilightknappen döpte jag genast den här lilla till som dock ser megastor ut med den minipytte transparenta knappen som nog skulle vara utmärkt till små dockkläder. Men twilightknappen, lyser ytterst ytterst märkligt i skenet, fick inte fram den riktigt på bild, men alla som har sett filmen vet hur han lyser av solen? SÅ ser den ut. Givetvis måste den heta twilightknappen. Dottern som är smått förälskad i han- vampyren vad han nu heter- blev ytterst förtjust och skrek just "twiligt" när hon såg den. Så nu heter den så!

  


Det är inte lätt att fota röda knappar hos mig, speciellt inte i kvällsljus. Det här var bilden där jag bäst fick fram både den ursöta hjärtformen och den blomformade. Den röda flugsvampshatt-knappen i mitten är en knapp med fåra under, dvs, det ni ser är själva mönstret på ovansidan. Som en flugsvampshatt. Urscharmig! Jag skrek högt när jag öppnade asken, bokstavligt talat! Knappen ovanför den rosa, under både flugsvampshatt och hjärta är vit undertill. Ljuvlig helt enkelt!! Skall förstås åtnjutas bäst i verkligheten!

  


Den oranga kulknappen har ögla under. Sen är det lila knappar i olika färger, lite mörk färgåtergivning, det är smällkaramelllila på alla utom den transparenta som är vagt behagligt lila. Speciellt den lila bredvid den oranga kulknappen LYSER lila lång väg! 

  


En grön variant av hjärtknappen. Så söt så att öronen krullar sig, men se den melerade färgsprakande saken?? Ah, knappar, jag säger bara knappar! Sen en turkosljusblå liten bullig sak, med vita ränder, också den vacker som attans! Och en pyttepyttepytte liten ljusblå knallfärgad variant. OM ni tänker er att de andra knapparna inte är mycket större än centimetern så kanske man anar hur liten den är?

  


Tja, inte tu tal om saken, en av vardera åkte genast till min egen privata samling. En vacker dag har jag många sorter nog för att göra en hel samlingspärm, än så länge ligger de i zip-påsar och väntar. När jag har så det räcker av vardera nyans, då skall jag sätta mig och katalogisera variant efter variant, tillika varifrån de kommer från början, och i de fall jag har tillverkare så tillkommer förstås även den uppgiften och vad mer jag nu kan komma på! Tja, vad säger man? Antingen har jag inte mycket kul i mitt liv, eller så är det det jag har!! Eller hur?  


Fler knappar kommer, om det blir ikväll återstår att se, jag hade hoppats att min adrenalinhalt skulle lägga sig snart.

Av Gitte - 5 december 2009 20:20

Jag har haft en fullständigt förvirrad men helt underbar dag. Jisses med intryck min hjärna skall försöka sortera nu! Och självklart, i efterhand kommer jag på exakt precis vad jag skulle ha tittat efter, sånt jag såg men inte såg eller tog in just då eftersom det hela tiden fanns ett nytt håll att titta åt. Jag måste ha betett mig fullständigt som ett barn på julafton om inte värre. Min dag idag kan beskrivas i enkla små ord egentligen.

Högavis

knappar

dekorband

lampskärmar

tråd

och jag vet inte vad.

Hylla på hylla på hylla på hylla på hylla på rum på rum på rum, på rum.

Omfattningen eller vidden gick bara inte att beskriva, eller föreställa sig i förväg. Och varje gång jag öppnade en ask med vit knapp på utsidan så var de antingne ljusblå eller rosa eller fantastiskt vackra på insidan. Åldern hade tagit ut sin rätt på knapparna som exponerats i ljuset men på insidan hade tiden stått still.


Dekorband. Men altså. Det gick liksom inte att välja och förhålla sig konsekvent till si och så många förpackningar av den och den sorten, utan till sist fick det bli, en sån och en sån och en sån och en sån och en sån och en sån, och sen får jag helt enkelt sätta mig här hemma och försöka reda ut begreppen med mig själv i efterhand. Hjärnan satte fullständigt stopp och till sist exploderade den bara och ville inte längre vara med och ta in någon som helst retning utifrån. Men det sista som blev sagt, är att jag hämtar ett rum med knappar i januari. De gick nämligen inte alls att se, staplade i olika högar, en del mer än meterhögar med högar framför och jag dör av nyfikenhet på vilka varianter som finns längst in längst bak, bakom alla de andra staplarna. Tog man fel låda så fanns det rasrisk och det ville inte jag ge mig på. Jag kan tänka mig hur det känns att behöva plocka upp några tusen knappar från olika lådor och sortera dem rätt. Så tja. Jag har blivit med en knapp eller två kan man säga. Och ännu roligare! Jag skall nu försöka organisera att åka upp några gånger riktigt tidigt i vår, helst stanna i faggorna ett par dagar för jag skall få prova på hantverket att klä knappar och spännen; och det är tydligen inte bara att sätta sig ner att göra det för olika material behöver olika handlag. DET skall bli ett riktigt riktigt spännande projekt fram i vår!

Jag kommer nog inte så långt ikväll tror jag, men ni skall få se lite färgkaskader så snart jag bara fått landa lite. Just nu är det BARA adrenalin som rusar i hela blodomloppet...

Av Gitte - 4 december 2009 23:49

Då spänner jag snart bältet och ger mig iväg, dvs, om inte allt för många timmar. I ärlighetens namn borde jag redan lagt mig för länge sedan för att orka upp i tillräckligt bitti tid imorgon, men var tvungen att få undan så mycket som möjligt. Ett par förändringar på agendan fick bli, ingen övernattning på vägen, då jag hittade en annan körväg som kortade ner sträckan med ett par timmars tid. Shame on map 24, har ni inte alla vägar på er karta? Eniros vägsök gav mycket mycket bättre råd hemifrån som innebar att jag slapp åka upp i landet på min sida kusten, och sen ner igen för att ta mig till andra kustsidan ungefär. Så det blir rätt över landet hemifrån och sedan upp en bra bit. Gaaah, hoppas på bra väglag och att det är frostfritt förstås. Skall nog passa på att ladda bilen med ett par sångvänliga cd-skivor när jag ändå håller på. Att sjunga med högt och illa brukar väcka mig om inte annat när det blir för segt.


Men imorgon många timmar efter att jag har gått upp så befinner jag mig near paradise! =)! Ser verkligen verkligen fram emot detta! Skulle gissa att vi ses söndag igen, för imorgon lär jag inte vara människa om jag kommer hem. Har minsann ett kaffestopp på vägen tror jag som jag våldgästar när jag ändå är ute och far. Skall bli trevligt att överraska en väninna om det inte blir allt för sent, för det var länge sedan vi sågs!

Av Gitte - 4 december 2009 11:40

Just nu sitter jag som på nålar och väntar på ett par besked om hur dagen fortsätter och om jag kan göra klart så att jag kan åka iväg ikväll.

Har jag riktigt riktigt riktigt tur idag, -nu måste det gå på räls- så skall jag äntligen få uppleva ett möte jag har sett fram emot länge, men inte lyckats att få till. På min agenda har jag en date som inte går av för hackor, jag skall få träffa en aldeles särdeles spännande man!


Han kan nog allt om knappar som finns att veta och har vigt sitt liv åt knappar. Jag har tusen frågor, måste jag ju säga, och tusen förväntningar, men jag är helt övertygad om att han kommer att infria MINST dem och även ytterligare ett par tusen till som jag inte ens kan föreställa mig!!

Kan ni tänka er, ett helt liv vigt åt knappar? Åtminstone de senaste närmare 50 åren? Jag är helt salig av lycka. Och jag får snart chansen att träffa honom! Åh, är bloggen tyst några dagar så vet ni att det gick vägen. TVÅ besked och jag börjar jobba som en iller.

Ni som tog hem tapetauktioner igår, jag skulle bli väldigt glad om jag kan få iväg dem redan i eftermiddag för sen vet jag inte riktigt när jag är tillbaka, då det får bli stopp och övernattning på vägen om jag kommer iväg. *håller alla tummar*

Av Gitte - 4 december 2009 00:03

1. Jag har gjort bort mig. Kan ha förväxlat två tapeter, tror jag har gjort det, och i så fall går den rullen om, helt enkelt för att jag avvisade med hänvisning till att rullen redan låg högt. Så skall man inte göra, skäms Gitte. Och det gör jag, men som sagt, kika in, för när allt är klart så kanske just din favoritrulle går om.


Annars fick jag sammanlagt 21 mail med 52 bud, och iväg gick sammanlagt 15 rullar tapeter. Många tycker förstås om samma rulle, det är fullt förståeligt...

Den dyraste rullen gick snäppet över 300:- och den billigaste på 26:-, och det var riktigt roligt att det blev så höga glapp. Överlag, de 4 rullar som gick dyrast, hade flera näraliggande bud, och en av tapeterna slogs med ynka 3 kronor, och på det lägre budet var det 2 som låg på samma.


Jag har haft fullt upp med att svara på mail idag och det har varit megakul! Tack för att ni hakade på när jag nu fick ett tok-ryck och inte iddes att lägga ut på tradera. 


Ni som fått mail ikväll, jag behöver era adresser förstås. Hoppas ni blir nöjda med era köp, annars bara hör av er! Suss gott alla! 


Ps. rullarna som är kvar ligger kvar till på söndag kväll, så kika på min bloppisannons, för det finns fortfarande go-bitar kvar!

Av Gitte - 3 december 2009 22:08

Nu har jag gjort kväll och skall sätta mig å gå igenom mailen som har kommit in under dagen. Men jisses, jag är verkligen överraskad, tack skall ni ha! Det här var absolut ett riktigt riktigt roligt och spännande sätt att göra en utrensningstömning, och jag kan lova redan nu att det var INTE sista gången jag gjorde såhär!

Jag återkommer strax, eller så strax det kan gå och sätta ihop listor och mail etc. Ni som har högsta bud får ett mail av mig under kvällen och så fort jag har rotat fram rullarna, påbörjat packning i bubbelplast etc, så kommer en feedback på hur det har gått och vilka rullar som har gått vidare i denna första omgång.

Av Gitte - 3 december 2009 13:14

Jag fick ett mail ang detta bloppisinlägg av min utförsäljning av restrullar samt provbitstagna rullar samt rullar öppnade för fotografering, dvs helt okej hela rullar men utan plastning. "säg till om det är skambud". Jag vill bara förtydliga att skambud inte existerar. Jag ställer första packomgång till klockan 22,00 ikväll, och de rullar som har fått bud har fått bud och får de inte högre bud så får de inte.

Begreppet skambud existerar därför inte på de allra flesta varianter; jag undantar dock dessa nedan som jag visar på bild nedan, dem vill jag åtminstone ha ett nästan rimligt bud för att släppa, då de är superfina, men det är väl de 3 nedersta som jag själv värderar mest själv; fast det innebär idag inte sådär jättemycket ändå till syvende och sist måste jag väl säga. Jag lider av pms-röjiver och skall rensa ut allt jag kan. Mina tapeter ligger liksom inte så högt i ordinariepris i vanliga fall, så självklart är jag högst förhandlingsbar när jag röjer ur, det är ju givet!

                 



Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skapa flashcards