Direktlänk till inlägg 17 februari 2010

Dagen idag.

Av Gitte - 17 februari 2010 09:26

Bilden har förstås inget att göra med min dag idag. Känner mig bara så evinnerligt tråkig som helt har lagt av med att visa bilder. Den föreställer en bitossi-häst i dåligt ljus, tagen av någon som borde göra något bättre med sitt liv än att ta massa dassiga bilder som man inte ser vad de föreställer. Det var dagens självkritiska stund! 

Bitossi-hästen är lite kul.... följde med när jag köpte upp rester bland annat från Fåglaviks glasbruk (som snart skall gås igenom, en del kommer fram under våren, mycket av det är dock lampdelar även om lite glasgrunkor finns). Och så fanns den här blå grunkan med. Inget kul. Ställdes i en låda. Sen såg jag en tråd ang Bitossi på retroforum, och tänkte att "hm, påminner det inte lite om den anskrämliga hästgrunkan? Och lång tid senare, så googlade jag på det och jovisst var det en Bitossi, hittade hästen på en japansk sida. Så nu får den stå här i varje fall och påminna mig om att allt som ser ut som skräp inte är skräp.

Någon som vill hänga mig för att jag kallar en Bitossigrunka för anskrämlig?   


Idag.

The westcoast activitycenter for Parrots and Cats (mjölkdisken som står i lokalen, köpmanstjänst 60-serien, från 1961) är nu tömd på tapeter och idag skall den saneras och fyllas med bröte. Hm, vet inte riktigt vad jag skall välja men översta hyllorna är som gjorda för knappaskar och dekorband i varje fall. Det är dagens projekt.

Sen skall jag sortera igenom åtminstone ett femtiotal kartonger för att se vad de innehåller. En del kommer fram, annat inte. Gör ett litet urval nu.


Dagen idag innehåller ett besök i gammalt lager, annars skall jag inte göra så mycket mer än vara i lokalen. Inga planerade avbrott, eller tidhållpunkter mer än så. Lite skönt då senaste dagarna styckats upp av att jag inte har haft en fungerande bil samt haft tider att passa, möten etc, som allt skall styras in på en fungerande bil.


Hm, vår tv har gåttit sönder. Det är några dagar sedan den blev instabil och bara lägger av, men jag sörjde det först igår. Kom hem och käkade -efter familjen- satte mig framför teven, skulle varit i lokalen hela natten i princip, men under tiden jag satt vid teven så lagade sambon bil. Dr House började, och jag skulle se fem minuter innan jag åkte medan jag åt klart. Jag kom in i programmet och satt kvar utan att notera att minuterna gick, drog på att ge mig iväg. Visste att det skulle bli en lång natt och att jag skulle få lägga mig på soffan när jag kom hem då sambon är lättväckt och skall upp halv fem (morgonskift denna vecka).

Strax innan Dr House var klart så kom han in och meddelade att bilen fungerar. (TACK!).

Sen dog tv-n. Blev svart med flashande röd bild. PRECIS innan jag skulle få upplösningen på avsnittet; vad var det för mystisk sjukdom patienten led av och skulle han bli frisk igen så att has suicidala tillstånd skulle vända och han fick tillbaka livsglädjen igen, och skulle familjen få en fungerande far som man inte längre tänkte hjälpa till att begå självmord?

Jag kommer att grunna på detta för evigt. För innan upplösningen och Dr House-gruppens heureka så behagade burken att lägga av. Du som vet svaret på det, lägg gärna en kommentar och berätta för mig.

Själv blev jag så sur så jag insåg att jag har bil imorgon, kan åka itll lokalen när jag vill (dvs, inte vänta tills sambon kommer från jobbet) så nu skiter jag i det här och går och lägger mig. Go´natt!


Vad lärde jag mig? Att det var dumt att sätta sig vid tv-n på annan tid än veckans enda tv-stund, när antikrundan och antikmagasinet går. Så nu gör jag inte om detta igen. Förstås.


Jo, jag hann förrästen se från mitten av Debatt om röda korsets arvoderade styrelseordförande. Som ex-rödakorsare och snart-aktiv-igen-röda-korsare (när mandatperioden går ut tänker jag nog återgå till någon form av aktivitet inom RK) Hm. Det är en väldigt intressant debatt.... Jag vet ärligt talat inte riktigt vad jag tycker i frågan. Men visst är det spännande att det är så det blir när välgörenhet blir buisness?

Verksamheten står och faller med solidaritet; bygger på att människor skänker varor och pengar till dem,  vanliga människor står för en stor del av vardagsarbetskraften  ideellt;  staten i sin tur momsbefriar verksamheten eftersom det är välgörenhet, men själv ersätter man ordföranden i enlighet med den norm som skall anses vara jämförbart med näringslivet? 

 

Röda korset fungerar altså som ett vinstdrivande företag då vissa personer har fördel av det, och inte som ett vinstrivande företag när staten skulle ha fördel av det? Jag förstår inte. Men försvarar deras verksamhet på fotfolksnivå, men inte hur man leder organisationen i det här avseendet!


En styrelseordförandes uppdrag, om det är så omfattande, hade väl kunnat delegeras ut till fler personer med helt annan ansvarsfördelning.

Jag är ju helt säker på att det  skulle betraktas som ett hedersvärt uppdrag att vara ordförande för en organisation som röda korset, och det säkert skulle gå att hitta någon minst lika duktig för uppdraget ideellt? Dvs, med något mindre arbetsbelastning. Jag motsätter mig inte betald personal, men motsätter mig absolut betald styrelse med andra ord!  


Jag förstår om vanliga människor tappar förtroendet för Röda Korset i sverige. Blir inte alls förvånad om många av de som arbetar idellt för en kopp kaffe idag, faktiskt härsknar till ordentligt efter debattprogrammet igår och att rk hamnar i en kris där det blir svårt att få idell arbetskraft framöver.

När inte organisationen är konsekvent uppifrån så tappar fotfolk förtroende. Det borde vara basic knowledge för personer med så god organisationskunskap som man har i toppen.

 

Hr Ordförande: bevisa att du kan ta uppdraget ideellt.

Igångsätt en process för ansvarsfördelning samt arbetsuppgiftsdecentralisering från toppen, (dvs, din post); verka för en platt hierkarki (kan Sveriges Fontänhus så kan Röda korset!)  så är läget grönt!

 
 
heidi

heidi

17 februari 2010 12:52

patienten hade en ovanlig form av epilepsi - och epilepsi kan man behandla. patienten fick sin behandling och överlevde...

sjukhuschefen blev godkänd som fostermamma, och bestämde sig för att gå ner till deltid. ny chef är... elizabeth (visst är det så hon heter? - den kvinnliga läkaren i houses team) som gjort för framtida dramatiska scener:)

jag håller med dig om röda korset. men det verkar vara vanligt... man anställer en fd politiker som ordförande och då blir det helt plötsligt legitimt att betala ut löner som är jämförbara vinsdrivande och framgångsrika företag. jag kan tycka att det är klart att han skall ha ersättning för sitt arbete - men det han får nu är löjligt mycket. jag hörde på en intervju med honom nyligen att han motiverade det hela med att en del av lönen gick tillbaka till rk som bidrag. men när reportern frågade hur mycket av lönen som han gav tillbaka fick hon bara ett surt "att det angick inte henne, utan var hans privatsak":s

http://knitbyheidi.typepad.com

 
Ingen bild

Persilja

17 februari 2010 19:11

Ser att Heidi förbarmar sig över dig, så då behöver inte jag. Undrandes ska man ju inte behöva vara---:)

 
Gitte

Gitte

17 februari 2010 21:46

Tack kära för uppdateringen av slutet! =)! Nu slitter jag grunna mig gul och blå på hur det gick!! Tänk att just House är ett så fastlimmande program att till och med jag orkar med att sitta still och titta på hela. Det är onekligen inte många teveprogram som får mig till detta längre. Förr kunde jag se hur mycket teve som helst.

http://www.bortbytingen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Persilja

18 februari 2010 12:25

Jag slår två flugor i en smäll och bloggar samtidigt! :):):)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skapa flashcards