Direktlänk till inlägg 17 mars 2010

När gymnasievalen blir en klassfråga.

Av Gitte - 17 mars 2010 10:26

Doter har ju sökt till gymnasiet under terminens gång. Och hon har hittat den optimala skolan, som ligger på gotland. Jag förstår henne precis, och har backat upp, javisst, sök, vi får lösa det på något sätt; och så har vi räknat och kollat och tja, inte blir det några extravaganser, nog får hon/vi göra massor av uppoffringar, men sen hänger det på att man hittar ett överkomligt sätt att bo. För att hyra en egen lägenhet, oavsett hur billig den blir, det går bara inte. Antingen får hon hitta lösningar där man delar med andra, eller så inneboende, eller bli barnflicka på fritiden eller vad som helst. I den här familjen hyvlar vi inte guld med osthyvel precis, och vill man något tillräckligt mycket och verkligen kommer in, så löser man nog det mesta på ett eller annat sätt? I värsta fall får man svälta, men det blir la väl med det med. Den tiden den sorgen. Inte vill jag väl missunna min dotter det jag ångrar mest i hela mitt liv att jag aldrig har gjort??


Nåja, so far so good.

Vad jag kanske missade i min iver att backa upp henne är att det är auditionintag. Jovisst har jag sett det tidigare, men konsekvensen har jag nog inte sett. Dels hade jag väntat mig det i April. Nu visar det sig att det blir i Mars. Nu inom kort altså.

Och så börjar man kolla priser och hur det går tillväga. Ta sig fram och tillbaks samma dag, nämen jag har ju varit på gotland såpass att jag förstår att det inte går. Men sen är det färjetider som inte riktigt är så bra. Att låta henne flyga fram och tillbaks, är oöverkomligt för oss. Tåget med färja etc, innebär att det blir en extra övernattningsnatt, minst. Bilen är inte gratis, vare sig en person kör henne, dumpar henne vid färjan, kör hem igen och hämtar henne någon dag senare. Att åka två över och ägna sig åt övernattning är inte heller gratis. Vare sig man lämnar bilen på fastlandet eller ej.

Gah. Jag har nog inte insett konsekvenserna av att låta henne söka till en skola hon gärna vill gå ärligt talat och får nu trolla med knäna. OM det går.


Egentligen tycker jag att auditionintag är supermega bra. Mycket bättre än att stirra sig blind på skolbetyg etc, speciellt när det handlar om utbildningar som vänder sig åt kreativa slag. MEN! Är det verkligen rimligt att skolgång och gymnasieval skall kosta såhär mycket? Vilka får då råd att gå en skola inom skapande verksamhet? Inte tusan är det de ungar som många gånger behöver det bäst och som många gånger har de bästa förutsättningar för att verkligen välja ett liv i skapande verksamhet. Utan som vanligt, de rige de kan och de fattige får klara sig på annat sätt.


När en skola har så geografiskt svåra förutsättningar, så kanske det hade varit bättre att de hade satt upp ett par tider för audition på fastlandet, så hade det varit betydligt enklare för fler ungdomar att söka sig dit? I vissa fall lönar det sig att flytta på berget, och detta hade varit ett sånt.


Jag planerar om det som kan planeras om. Och försöker slå knut på mig själv, för dit skall hon om jag så skall simma över med henne på ryggen och slå upp ett tält utanför. Att inte komma in för att andra är bättre är en sak, men att inte komma in för att man inte kan ta sig till audition och sedan gå och undra hela livet om man hade kommit in om man provat, nejtack. Det har jag gjort så det räcker för henne också! 

 
 
Liina

Liina

17 mars 2010 12:35

Kollat med Jag af? Hon kanske har nåt tips eller möjlighet att fixa billigt boende...

http://www.lee-nah.se

 
Ingen bild

Nadja

17 mars 2010 12:36

Jag tror inte jag har velat något så mycket som jag vill dethär förut. Jag tänker därför gå till SYV under dagen och se vilka lösningar vi kan finna.
Puss på dig, Mamma.

 
Sanna

Sanna

17 mars 2010 14:28

Ja det är för jäkligt att pengar skall styra så mycket här i livet.. =( Hoppas verkligen att det löser sig så att hon kan komma iväg.
Kraaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Ovido - Quiz & Flashcards