Alla inlägg under mars 2010

Av Gitte - 4 mars 2010 08:11

Idag skall jag åka till lokalen och vara där i stort sett hela dagen. Har massor på agendan.

Dels skall jag gå igenom några säckar till med stuvar. Och så skall jag vaska fram två 500 grams-loter med tygprover ill Suzana. Åh vad skoj det skall bli att få följa det som skapas utav dem. Sånt som gör jobbet värt att utföra, när det kommer till nytta!


Tanken är även att börja gå igenom klänningarna jag fick med mig och se om jag kan lägga ut dem ostrukna. Inser att veckan gick för fort, så strykbrädan får ge vika om det går, de är dock tvättade och genomgångna. Varför kan man inte klona sig och vara på flera ställen samtidigt?? Ni skall få se så fina tyger de är gjorda utav! Kanske lite förkläden med. Tyger och inredningstextil har jag dock inte kommit till ännu, men det kommer.


MEN!

Allra först har jag fått ett hedersuppdrag känns det som. Jag skall se om jag kan hitta tillräckligt fina knappar för den här jackan. Ni måste bara se den vita flickkappan i vit naturull från Annas Ateljé. Jag satte genast kaffet i vrångstrupen när länken från mailet kom upp:

  

Nadja, kom hit! Beordrade jag genast. Hon löd lydigt (förstås) men undrande. Sen ramlade även hon ihop i en Åhhhh!-hög och började pluttra och hennes örsnibbar krullade sig liksom mina och vi började genast drömma om smått i huset på var sitt sätt.


Se detaljer:

  

Eftersom jag skulle köra henne till bussen så fortsatte vi att prata om kappan i bilen.

-Skulle du ha något emot att krympa dig en meter eller så, så att jag kan klä på dig en sån kappa? Frågade jag.

-Det skulle kunna bli lite problem, sa hon eftertänksamt. Tror att det kan finnas fysiska svårigheter för att kunna utföra dylikt projekt, sa hon åter och drog lite på det, som om hon tänkte efter för att komma fram till hur man skulle kunna lösa problemet.

Otacksamma barn. Här gör man allt och inte ens minsta lilla önskan kan de uppfylla. Jag tog i lite.

-OM du nu inte kan infria en liten ödmjuk och opretantiös önskan från din mor som både fött dig och gött dig så är baske mig det minsta du kan göra att skaffa ett barn som jag kan klä.

Hon nappade direkt.

-Inga problem mamma, jag kan åka bort i helgen, jag vet en superintelligent kille som funkar för uppdraget.

-Har han MVG i alla ämnen och god fysisk form, duktig på gymnastik, gott minne, ordningsam och inte bara matchar inlärningsförmåga utan även dina svagheter så shoot. Sa jag. Det sista är viktigast, skit i hur han ser ut, bara han är smart och har god fysisk kapacitet och kondition och dessutom gillar att röra på sig, då funkar det.

Vi fladdrade iväg lite i det här men snart var vi framme vid busshållsplatsen. Ytterst är jag tacksam över att min arma dotter har ärvt min torra trista bizarra humor och att det går att fladdra iväg med henne i det totalitära abstrakta mellan varven. Självklart skämtar vi mycket, hon torde nog skulle gå ut nian först innan jag beordrar henne att skaffa barn på riktigt! *skratt och obs, återigen ett uttryck för min torra humor*.

Men jisses vad roligt det hade varit att ha ett litet yrväder att sätta på en sån fantastisk kappa, det var nog det enda vi bägge var fullt seriösa med!


Hoppas ni har en kanondag! Det tänker jag ha!


ANNONS
Av Gitte - 3 mars 2010 09:05

   Just nu är jag inne i en sådan förvirrad period att jag måste stolpa ner "dagens att göra" i skallen innan allt rinner på liksom.


Sonen har en tandläkartid, hoppas han kommer ihåg den. Det har missats några sådana det sista och det är inte billigt i längden. Jag måste tyvärr lita på att alla vet vad de skall göra själva, jag kan tyvärr inte ha helkoll och vill inte längre heller ställa upp och ta ansvaret för allt som missas för att inte jag har koll när ingen annan har det. Orkar inte. Har sagt upp mig på den punkten eftersom jag hela tiden misslyckas. So sorry, är man över 13; skall ni något, så gör en plan och involvera dem som involveras skall. Ingen annan gör det åt er. Tough love. *häng mig, vill inte curla, kan inte curla, orkar inte curla och tror inte att curlande är nyttigt; jag flyttade hemifrån när jag var 15 och skaffade mig ett vuxenliv, så inte är man småbarn vid 13; dvs, inom rimliga gränser. Tandläkartider ingår i dessa gränser*


Packning.

Postning.

Möte.

Sen är det kväll.


Kvällen går av stapeln i lokalen. Måste ju sortera tygstuvar, eller hur! Ser att några funkar som dukar dessutom!

ANNONS
Av Gitte - 2 mars 2010 09:56

Idag är en praktisk dag på många sätt, en sån där mellandag där mycket skall fixas och ordnas så att rästen av veckan ligger klar. Brukar ägna måndagar åt detta men igår fick jag ju iväg på annat.


Papper. *tröök, måste göras*.

Packa gårdagens utgång på tradera.

Sen har jag ett besök hos en man som skall flytta på agendan, skall kika på damkläder.

Kvällen avslutas med att sortera tyger. Min rygg går av bara jag tänker på det nästan, men samtidigt är det roligt. Känns som att bläddra i rikstelefonkatalogen ungefär och hittills har vi kommit till kommuninformation. *skratt*

Skall ta vara på tvätt som jag hängde upp igårkväll.

*Dräggel*. Ett par superläckra 50-talstextiler åkte rätt ner i tvättmaskinen. Jag vet, man skall inte. Inte gamla klänningar heller. Eller gamla förkläden. En förklädessamling altså. Från olika decennier. Jag borde handtvättat men tid finns bara inte och bygga berg av det jag tagit hem, nej, det är för mycket. Och vi bor för trångt. Så det fick bli tvättmaskinen, och sen tänkte jag att håller det inte för det, så var det ändå skört eller illa tillverkat. Men jag håller andan när jag tänker på att jag skall gå igenom sömmar och så vidare snart.

Kvällen blir lång, men imorgon är jag iväg på möte nästan hela dagen.


En kanna kaffe skall sättas på sen är det jag som gräver mig ner i diverse sorteringshögar som skall vara klara vid 14.30 senast. Dagen är redan slut, får jag gå och lägga mig snart? ;)

Av Gitte - 1 mars 2010 16:43

plokcade i ett underbart rosenrum. Åh, vad jag hade velat hitta en rulle men tja, sist hade vi gått igenom de rullar vi hade hittat och även om vi fann fina rostapeter även då så var det ju inte DEN HÄR!

Men, åh, vad kom fram idag? Inte en rulle utan 3,5. Av den här.... SE PÅ DEN!

  


Bler liite konfunderad över rullarna. Uppsatt på väggen kunde jag SVURIT att det var en 40-50-talstapet. Hela rummet har en underbar 40-talsfeeling. Men när vi såg rullarna så skall de INTE kantskäras, så snäppet nyare är de altså. Men inte desto mindre, de ger en riktigt riktigt gammal känsla och ser handtryckta ut, färgerna har flutit ut lite här och där och de är bara såå bedårande!


Sortering fortsätter idag. Var och hämtade ett lass tygprover till, men idag var jag nog mer "mätt" än förra gången för skam å sägandes, jag lät mer gå till spillo. Kanske för att jag kom ner i årgångarna med? Tror nästan att jag fick med mig tygprover som nog springer bakom både 50- och 40-talet och kanske en bit ner till 30-talet av tags och liknande, stilar och dekaltryck att döma. Hur spännande som helst!

Bloppis-annons
Av Gitte - 1 mars 2010 07:42

Jag kommer att sortera massor och åter massor av tygprover den närmaste tiden, alla från 60-70-talet samt ev äldre.

Stort urval miniatyrmönster som passar dockkläder eller ex textil inredning till dockskåp.

Även ett stort urval tidstypiska 60-70-tals färgglada mönster och småbitar klänningstyger etc.

Jag kommer att försöka att färgskalesortera, så att de har en bottenfärg som matchar ex.

Kan inte ta bild på var och en tyvärr, men gör loter enligt önskemål och kan maila en samlingsbild innan jag skickar. Pris och mängd enligt ök.

Bilderna är endast exempel, det finns massor osorterat (som sorteras efter hand det närmaste) och endast en eller ytterst begränsat av vardera sort.

Olika storlekar, allt från minsta smått till något större.

                                                                          


Hobby & Samlarprylar, Säljes - Falkenberg (Hallands län)
Pris:    50:-
Telefon:    0346-94122
 

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se