Alla inlägg under april 2010

Av Gitte - 5 april 2010 20:25

Har ägnat hela dagen åt knappar, förstås. Har fått upp standardknappar och plastknappar i min traderabutik. Skall se om det går att ta bilder på bollfrans underkvällen, hoppas på lite bättre bildfärgsåtergivning än jag lyckades med tidigare idag. Vet inte om det är dagsljuset och solen som gjorde det svårt för mig, vilket är lite ledsamt då färgerna inte alls framkommer. Nåja, vad är väl en bal på slottet?


Något jag dock har insett är att jag måste höja priset på bollfransen ganska mycket, mend tanke på det priset jag tog sist. Ser dock fortfarande att jag kommer att hålla lågt pris om man jämför med vad det kostar hos andra. Så misströsta inte helt ni som söker bollfrans. Det som grämer mig mest nu är att jag inte vågade satsa på större mängder sist, då den nästan hann att ta slut under tiden, fast att det fanns hur mycket som helst kvar sist. Slutpriset på bollfransana blev också en del högre än sist, mest med tanke på att jag köpte stora mängder med dekorband då....men! Nåja, livet på en pinne. Man kan inte få allt, eller hur?

                                                                                                

ANNONS
Av Gitte - 4 april 2010 20:56

Inser jju att jag har glömt det allra viktigaste egetnilgen den här helgen. Råder genast bot och bättring på detta, rodnar och skäms.

  

Glad påsk till er alla, även om det blir lite mitt-i eller i efterskott.


Men nu är vi på hemmaplan igen och jag har nu kunnat få in de bilder jag har tagit i burken. Här får ni en liten smygtitt på lagret som jag har besökt:

  

*suck* Tja, vad säger man?? Som jag nog tidigare sagt, från golv till tak med knappar och utrymme efter utrymme ser ut såhär. Tror ni att det gör det så smått svårt att handplocka? Varje gång man hittar världens vackraste knapp, så hittar man en som är ÄNNU vackrare... En upplevelse, tro mig!

Här är en liten hint om vad jag fick med mig:

    

Fråga mig inte vad som finns i lådorna. Jag har inte en aning, har köpt det mesta osett. Men se smågodiset här, där det ligger i påsar. Man blir ju för tusan sugen på socker bara av att se det!

  

Men helgen var ju inte bara knappar utan även lite vila och semester. Om man bortser från timmarna jag letade febrilt efter mitt kvittokuvärt. Hur jag än letade så kunde jag ju inte hitta rätt kuvärt. Tó de?? Det låg hemma i pappersskräphögen, jag hade packat ner fel kuvärt och skickat fel kuvärt på pappersinsamlingen... tur jag gick igenom det när jag kom hem!

Men helgen var det.

Ungarna skötte sig finfint.

  

Hundarna njöt:

  

Bellis Pluttus.

  

Hero hjälper till att ta ner trasiga takpannor... han stod bara och väntade på upp-kommandot. Som inte kom, som tur var.

  

Svärfars hund som generöst delade med sig av alla sina ben som ligger överallt utomhus. Hillu, en finsk lapphund.

  

Här är mönstret på borsdskivan i husvagnen som jag blev vrålförtjust i!


Tja, sen kom vi hem. Lastade av kartonger efter kartonger med knappar i lokalen, tog med ett urval hem och vi har så smått börjat att sortera och portionsförpacka en del. Fortsättning följer många dagar framöver....

  

Tja, då var det snart vardag igen! Tack och lov har ungarna påsklov under veckan som kommer, skall bli färdig(are) med dekorband, bollfrans och knappar samt att det är dags att börja packa så smått.

mmm. Snart har vi ett rikigt kök. Skall bli helt underbart!


ANNONS
Av Gitte - 3 april 2010 15:39

När vi anlände här hos svärfar i Väne Ryr blev vi väldigt överraskade allihop. Än en gång kan vi konstatera att årstiderna skiljer ungefär ett par veckors tid mellan här och hemma. Här låg det fortfarande snö, inte hela täcken men rätt så mycket ändå, jämfört med hemma där snösmältningen tog sista varvet för ungefär två veckor sedan. Nu finn det inte många snövallar kvar här heller efter helgen, men jag gissar att vi kommer att slås av att allt är grönt när vi kommer hem imorgon, något det inte är här, men har solen stått på även hemma så har det braskat iväg under dessa dagar.


Jag och sambon har sovit i en husvagn som står på svärfars tomt, något vi inte gjort tidigare när vi varit här, men det har verkligen varit jätteskönt att vakna till fågelkvitter om mornarna. Jag inser mer och mer att jag MÅSTE ha en egen husvagn, fast då en sån som rullar och kan flyttas runt på. Jag har velat ha det i många år men sambon har strävat emot. Efter den här helgen är jag inte lika säker på att han är lika motvalls och sonen råkade berätta i bilen på väg hit att han överväger att sälja sitt husvagnsägg, dvs den större modellen av ägg, från 1971, ´han hade förvisso blivit tillfrågad om den var till salu tidigare och han hade nekat, men nu funderade han ändå på att ringa personen som var intresserad. Jag hojtade därmed högt, sist missade jag hans laxrosa Opel Record Berlina från 1958 på ungefär samma sätt, fast den här gången tänker jag absolut försöka vara lite snabbare än sist; är den okej inuti tänker jag absoluat överväga att slå till. Jag vill absolut ha en duett eller pv, kanske kan jag överväga en Amazoncombi så småningom, men även om bilen framför råkar vara äldre så kan nog ändå ett ägg från -71 göra sig ändå. Bara den inte är för röten så ser jag redan allt kul man kan göra med en husvagn på insidan. Och nej, jag skall inte lacka en endaste eldsflamma någonstans, och inredningsmässigt talar vi absolut om fullständigt tidstroget och tidsenligt, inget annat kommer förstås på fråga i min kommande husvagn. Den vi har bott i nu under helgen är nog rätt så schysste den med trots att det inte är ett ägg (de är förstås högst på önskelistan) men brunt och grönt och beie och rosa och mussigt och intakt från 1976 är det ändå. Bordet är helt underbart, en perstorpsvariant i orange med bruna små blommor på. Såna detaljer blir jag helsåld på.


Jag tog ju med mig lite jobb under ledigheten. Det är härmed gjort. Visst är det en fullständig snilleblixt att ta med sig pappersjobb som man kan ägna påskafton åt? Jag är dock lätt i upplösningstillstånd för jag är helt säker på att jag packade ner min bankdosa och ett kuvärt med kvitton i... men de finns inte att återfinna någonstans. Hoppas innerligt att de ligger hemma i tryggt förvara, annars blir det dyra slarvpengar för mig i sista ändan. Tur bara att det är mina egna. Jag brukar inte slarva med papper, egentligen har jag inte gjort det den här gången heller, vet ju att alla fanns i god ordning samlade i just det kuvärtet jag höll i handen och som nu är puts borta. Håll tummarna för mig att det ligger hemma i kylskåpet, i tvättkorgen, i garderoben eller på dass... jag vill absolut minnas att jag stoppade ner det när jag tänker tillbaka på när jag höll det i handen sist, men jag hoppas att min minnesbild är en efterkonstruerad önskefrekvens av vad jag gjorde av det i sista ändan, i förhållande till vad jag verligen gjorde med det. Förmodligen har jag absolut inte tänkt och därmed ännu mindre skapat mig en minnesbild utav vad jag gjorde med det. Människans hjärna och minne är trots allt inte en en sanning huggen i sten, utan vi kan skapa önskeminnesbilder om vi vill riktigt mycket, det är jag varmt övertygad om!


Nä, jobbet är gjort, solen kallar och jag skall åka och handla lite grillvirke tror jag! Han en härlig fortsatt påskafton på er alla! 

Av Gitte - 1 april 2010 20:49

Vilken dag. Det har verkligen varit en fantastisk rolig tripp och jag har verkligen fått med mig massor av kul, om jag får säga det själv. Men då skall man förstås komma ihåg att den värderingen bygger på att jag älskar allt vad knappar och småplock heter. Tog förstås bilder men får visa dem en annan dag, då klanten jag har lyckats med konsttycket att glömma datorkabeln hemma.


Sist jag var iväg bestämde jag mig för att nästa gång skall jag lägga beslag på ett rum med knappar. Och det var det egentligen målet med resan idag. Men det är klart att jag kunde ju inte gärna göra hela den här resan utan att gå igenom det andra lagret också, eller hur? Äldsta sonen, skomakaren, var med som sällskap och bärhjälp, och när vi kom in så tittade han sig runt. Oj, sa han. Här finns visst en hel del kul? Då står man inne i en lokal som kanske är sådär en max 100 kvadrat och inte kan man liksom se att det finns en trappa som leder ner till fler plan och en labyrint av ytor och rum och våningar och jag vet inte vad. Ett par våningar ligger under jord liksom i ett par källarvåningar, dvs under källaren finns en källare till och under källaren finns en källare till.

-Ja, här är mycket sa jag. Men om du går ner där så kan du försöka gå runt lite och se dig om. Affärsinnehavarens svärdotter och son skrattade lite lätt. Vi visste ju vad han inte kunde föreställa sig i sin vildaste fantasi. Det tog ungefär 2,5 timma innan jag återsåg min son. Han tittade på mig med helvilda ögon:

-Här finns ju för f*n ALLT! Även han var lyrisk. Kom, sa han till mig, så skall du få se här. Sen drog han runt mig i rumsavdelningarna och våningsplanen och visade allt roligt han sett. Och det var inte lite, både sådant som han visste att jag ville ha i min inköpskorg, och sådant som han själv ville lägga beslag på. Nästa resa vet vi precis vad som står på tur, och där får jag en svår konkurrent... min son. Kanske kan vi göra gemensam deal och faktiskt bli lite partners i ett mycket speciellt område, då vi bägge har massor av ideer i det fallet... tanken är inte alls oäven. Jag har velat ge mig på det innan, men nu när även han visade intresse så... hm, varför inte tänka vidare?? Men det är en annan historia en annan gång.


När vi var färdiga i lokalen var det dags att åka och packa ner rummet med knappar jag osett hade bestämt mig för. Jag hade ärligt talat inte en susning om vad jag köpte, jag visste bara att jag måste ha det. Efter lite överläggning, så kom vi fram till att jag inte behövde sonens hjälp mer, och han var inte ledsen över att bli dumpad, vågar knappt skriva det men det stod visst ett mycket speciellt flickbesök på agendan. Så han drog vidare mot nästa stad på egen hand. Och vi andra åkte åt motsatt håll för att lasta skåpbilen och släpet jag hade med mig. Och jag kan ju säga att vi fick trycka in det sista med skohorn, tömma lådor och pressa in i hålor mellan kartonger och jag vet inte vad.


Nu är jag åter hos svärfar. Dottern har anslutit till oss under kvällen och som sagt, äldsta sonen har åkt vidare på eget håll. Jag har börjat göra en första sortering på det jag tar med mig hem nu och det som blir kvar här hos svärfar till nästa gång. Men jag skall verkligen försöka göra ett gott urval. Kommer att försöka trycka upp så mycket som möjligt på min traderabutik under veckan som kommer.


Det jag har fått med mig:


Hyskor i svart och metall.

Höll på att löpa torr på dem men nu har jag fått förstärkning i storlekarna 2 och 3. 


Lampskärmstyger 

Dessa kommer ej att följa med i första vändan. Men om några veckor har jag lampskärmstyger i massor av olika material och färger. Även massor av varianter av plysch som kan användas egentligen till vad som helst, Även plysch med invävda mönster, riktigt riktigt fina. Men som sagt, det tar ett par veckors tid innan jag har dem tillgängliga. (pg platsbrist i bilen, funderade en stund på om man kunde avyttra barnen på vägen men de opponerade sig villt, så det går bort *skojjar förstås*).


Lampskärmsstommar

Tar med mig ett urval lampskärmsstommar hem. Det är lite olika former med metallögla som skall fästas på glödlampa. En del riktigt fina och ovanliga former. Dessa härstammar från 40-50-talet, samt ev en liten bit in på 60-talet.


Knappar, knappar och åter knappar.

Det medföljer förstås ett större urval knappar. Både färgglatt och bling-bling. Har letat speciellt efter fina metallknappar denna gång, något jag missade helt sist.


Rockabilly/western kragspetsar i metall.

Absolut görfräcka. Metallspetsar till rockabilly-westerskjortan. Om någon tävlar i westernridning, dansar linedance eller liknande och syr sina egna plagg så skall ni absolut kika på dessa. Gör mitt yttersta för att vaska med dessa hem i första omgången. *som att leta efter en nål i en höstack, men skam den som ger sig*.


Dekorband.

Ett litet urval nylonspetsar fick jag med denna gång. Annars var det främst ros-dekorbanden i rött och blått som jag ökade på min lagerstatus utav. De är verkligen helt underbara så den dagen de är slut kommer jag att sörja dem stort.


Bollfrans.

Bollfransarna var absolut på upphällning.

Fick med mig blått och gult samt en lejongul bollfrans. En halv förpackning i olivgrönt. Men det är inte mycket kvar, vissa färger var helt slut. De som finns kommer med viss sannolikhet att snabbt kunna springa iväg. Sen var det tvärslut på bollfrans.

Fick med mig även lila och svart utav minibollfransen. Samt lite nya färger på de lite mer fluffiga bolltyperna. Men mycket begränsad mängd. Dessa skall jag också försöka få med mig denna omgång.


Det som inte kommer hem nu är på ingång under de närmaste två veckorna.


Sen har jag ärligt talat ingen aning om vad som mer fanns med.Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se