Direktlänk till inlägg 19 april 2011

Jag har fått barnbarn! Blivit både farmor och mormor!

Av Gitte - 19 april 2011 15:17

För ett år sedan klagade jag med ett skratt: "det tar väl tio år innan jag får barnbarn om jag ens får några någon gång". Min äldsta son skulle aldrig ha några. Min andra son skulle plugga. Min dotter skulle plugga. Mitt fjärde barn skulle nog bli den första att nedkomma med avkomma bara för att han slant, trodde jag; men det fick ju gärna ta några år.... tra-la-la. Och den sista är ju inte ens tonåring än.


Sen kom äldsta sonen hem i höstas och berättade att de skulle bli fler i deras familj. De skulle ha barn. Han skulle bli FAR! Och hans flickväns mage växte och växte för varje gång vi sågs, och den blev finare och finare och finare hela tiden, och jag fick lov att klappa lite på magen när tillfälle gavs. Jag som själv avskydde när någon gjorde det på mig kunde bara inte låta bli... men jag fick ingen rak höger i varje fall. Och tänk. Där inne låg mitt barnbarn.... det var totalt ofattbart. Men underbart ljuvligt!

Den 29 Mars kom det lilla hjärtebarnet. Holly.

 

Uppkallad efter en förgasare. Såklart. Fast, det kunde varit värre. Hon kunde hetat Chevrolet. Eller Valiant. Eller Record.


På den här bilden ser hon verkligen sjövild ut. Jag älskar den. Som en riktig liten galenpanna med hur mycket hyss som helst innanför pannbenet.... gissar att far får tillbaka allt vad han förtjänar minst tre gånger om! Men hon är ju sååå fiiin!! Farmors lilla sagogryn! Jag vet inte riktigt vem som har tagit bilden för jag har lite olovandes lånat den ur Hollys mammas fb. Det gick ju bara inte att låta bli!


Men, vi hade en liten till på väg visade det sig.


I slutet på Januari insåg nämligen dottern att hon väntade en liten smygare och att hon var väldigt långt gången i en graviditet som hon inte vetat om. Jag måste ju medge, jag har aldrig trott på dessa skrönor. Nog tusan VET MAN när man är gravid, eller hur? Förträngning. Rädsla. Förnekelse. Vad som helst måste förstås ligga bakom sånt här. För att inte tala om alla gräsliga kvinnor som vill lura en man, förstås. Och nog SER man på en kvinna när hon är gravid, eller hur?

Då händer det framför mina egna ögon. Precis här hemma hos mig, och det sker med min egen dotter. Faktum är, att vi ALLA totalt missade det mesta av hennes graviditet.


Jag har visserligen varit fullt upptagen med mig själv och mitt tillstånd sedan i våras-somras-höstas. Jag har visserligen gått igenom min tuffaste medicinska behandling någonsin -hittills, peppar-peppar- i december. Jag har visserligen tappat en del av min synförmåga, åtminstone på ena ögat, men jag har inte blivit varken blind eller dum. Och inte alla andra heller runtomkring oss. Det fanns helt enkelt inga märkbara symtom!   

Så det var precis som om någon släppte en bomb för oss när vissheten kom. Inte minst för dottern som INTE hade tänkt sig det här.


Men allt det där är historia nu, vi gillade läget, och två veckor efter lilla Holly kom Minna, närmare bestämt den 13:e April.

  

Här är hon ungefär tjuog minuter gammal, och öppnar ögonen för allra första gången och bligar på allt runtomkring.


Så numera är jag inte bara rik på knappar. Jag är rik på det finaste man kan få av livet, tror jag. Jag har fått ett par små varelser som om några år gör allt vad de kan för att sätta sina föräldrar i jobb, för att ge dem gråa hår och för att ge dem förståelse för alla duster vi har haft. Och jag får nöjet att få tilltalsnamnet Farmor och Mormor. Hör ni vad vackert det låter?.... 

 
 
Ingen bild

Camilla

19 april 2011 16:09

Åhh, ett stort grattis till dig.
Själv väntar jag gärna ett tag till, äldsta barnet fyller 15 i höst =)
Men jag har nyligen blivit faster för andra gången, första gången var för drygt ett år sedan och den lilla tösen har nyss blivit storasyster.
Det är speciellt med nya små i familjen.

Gitte

19 april 2011 16:13

=) Tja, jag hoppas du får vänta lite längre än jag fick. Men min dotter är 16... ^^

 
Malin

Malin

19 april 2011 16:11

Stort grattis !! :)

http://www.crazymellie.blogspot.com

Gitte

19 april 2011 16:13

Tack Malin! =)

 
Lena

Lena

19 april 2011 18:15

Ja du är verkligen rik när du får så fina barnbarn och dessutom helt oväntat, snacka om överraskning. Himla bra att slutet blev så bra och Minna kanske tackar när hon blir äldre för att hon slipper heta Volvo eller liknande.-))

http://notoriskstickare.blogspot.com

Gitte

19 april 2011 18:19

=) Ja, eller hur?? Själv kunde jag lika gärna hetat Jeans Inn, eller Wrangler eller något för jag är döpt efter en jeansbod av min mamma som inte kunde ett ord danska på den tiden... hon var inte ens säker på att det var ett flicknamn, hon tyckte bara att Gitte´s lät så fint!

 
Jen;)

Jen;)

19 april 2011 20:52

Åhh vad roligt Grattis!
Gillar din blogg och din härliga inställning!
Kolla gärna in och släng in en komentar på min blogg!;)

http://jennyymelander.bloggplatsen.se

 
Annica

Annica

20 april 2011 08:08

Hääärligt med små bebisar! Jag är också farmor till en tjej på 8 månader.

http://www.pillabrita.bloggplatsen.se

 
Beatrice

Beatrice

20 april 2011 13:46

Hej !
Så underbart det låter.Vi kommer få tillökning okt-nov 2011 helt överraskande för alla ,då sonen är 19 år och inte ens har sommarjobb
//kram

http://beatricedagar.bloggplatsen.se

Gitte

20 april 2011 15:10

Det ÄR underbart Beatrice. Nu skall jag vara lite motvalls samhällstänket vi har idag; jag tror iofs att det är lite lättare för en mamma att få ett oväntat barn... tänker på den stackars pappan i vårt fall som mer än ett halvår efter att de gjorde slut liksom får ett besked: "nu skall du bli pappa". Hur landar man i det? Och just som du säger, när man inte ens liksom kan vara med och planera det hela, ekonomi etc. I det här fallet är jag glad att jag får följa en dotter istället för en son, för även om "belastningen" blir större blir situationen mer reell på något sätt och ständigt påtaglig. Att ta hand om ett barn är betydligt lindrigare än att betala underhåll i arton-tjugo år... kanske har din son en lite annan situation än fadern till mitt barnbarn, och är mer involverad och har fått vara med och påverka att barnet kom till? Jag hoppas det, men hur som haver; det ÄR underbart! Inte tu tal om saken!

 
Ingen bild

Annica H

20 april 2011 19:23

Grattis! De små liven är underbara även om de är oplanerade och oväntade!

Gitte

24 april 2011 09:34

Tack Annika!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skapa flashcards