Direktlänk till inlägg 2 oktober 2022

Kan man spå med knappar? Tankar medan jag lyssnar på The Secret, andlighet

Av Gitte - 2 oktober 2022 13:17

 


Spå med knappar? 

Jag är sen på bollen. Ramlade över boken "The secret" så sent som igår mer som en följd av att jag nyss sett serien Skam, som jag tidigare inte sett men i tredje säsongen så fanns det ju en mängd referenser till "the secret" så för att fortsätta öppna mig för serien och vad den förmedlar så tänkte jag ge "The secret" en chans också, för det är också en bok jag tidigare ratat. Nu när jag nästan är klar måste jag väl egentligen säga att den främst bekräftar kunskaper man kanske tidigare hittat eller har inom sig själv. Det hjälper liksom inte mycket att bekymra sig över det man inte kan förändra utan livet blir bättre på alla sätt om man är tacksam och förväntar sig att de problem man har hittar en lösning. Livet består inte av problem utan faktiskt främst av lösningar. Och nya såna får man ju hitta ofta. 

Just andlighet är kanske inte ett nytt eller helt outforskat område för mig, jag har sedan jag var ung ramlat in i det och sen har jag gått vidare och sen en tid senare så kommer det in i min tillvaro igen. Vet inte om ni minns postorderhandlaren "Planetstaden" men jag var ju storkund hos dem allra minst på den tiden, nu är vi ju tillbaka sådär en närmare 35-40 år eller så.
Utöver det har jag haft med mig en "inre kristallkula" genom livet som jag ofta vänder mig till och som ofta talar till mig och den roar jag mig gärna med för den ger ofta olika sammanhang och visioner. Jag har en fysisk krisktallkula också men den har jag under min madrass vid huvudändan och den får jobba på nätterna när den behövs.

Min tarot ligger där den ligger och ryker fram ibland den också, jag har turen att ha en Romani Tarot av Buckland. Den har varit med mig ett par decennier vid det här laget. En fantastiskt vacker Tarot som ger massor av energi. Något måste ju en knäpp tant göra när man behöver hämta lite andning och visdom för en del av det finns inte bara i det yttre spacet eller från andras visdom utan man kan behöva kika på insidan och hämta det som finns där också. Så jag hoppar fram och tillbaka och hämtar det jag behöver från det som betraktas som "andlighet" men tycker väl egentligen att det borde kallas naturlighet istället för något som liknar hokus pokus. Energi kan vi alla ta in, mer eller mindre, och det vi tar in kan vi alla omvandla till kunskap eller erfarenhet och så kan vi förändra det vi tror att vi vet emellanåt, helt naturligt. Vi använder bara olika sätt när vi gör det. 
 


Jag vet inte hur andra förhåller sig till Tarot och kristallkulor men för mig är det inte bara de där olika listorna man kan hitta och tolka utan också korten ger upphov till ett eget inre liv och skapar bilder och tolkningar och sammanhang, ett sätt att ge tankarna flow, att själv bilda sina sammanhang så de kan förstås. De är ett redskap med andra ord. Och en väg till en meditativ tanke om vart man egentligen är på väg.

Det samma händer egentligen ofta när jag sorterar knappar. De pratar otroligt mycket. Testa själv att hålla i en knapp och fråga den vad den vill säga dig. En gammal knapp med decennietal bakom sig har också en hel historia. En del är tillverkade före krig och under krig och under nödåren som följde efter. De har tillverkats för ett ändamål och en tid och för en typ av plagg och har skapats för att tilltala någon i ett visst sammanhang. För att de ska uppnå det så har de hanterats och bearbetats av massor av människor, sorterats av någon som skulle sålt dem och sedan ibland betraktats eller valts eller ratats av någon. Knappar som suttit på ett plagg har befunnit sig i massor av miljöer tills plagget en dag har hängts upp i en garderob eller vikts och lagts i en låda i ett utrymme ock kanske sedan glömts bort eller hamnat i ett dödbo? När man ser en knapp med de ögonen har de massor och massor av energier att förmedla både när det gäller både det emotionella, - om man tror på det- eller om den samtiden den har producerats under. Knappar är folklivshistoria. Det blir särskilt tydligt när man som jag hanterar massor av knappar som härstammar från mer än ett århundrade. Testa själv. Tänk på en typisk 80talsknapp. Säg en rosa stor i pastell? Fick du också upp en bild av en oversized 80talsjacka med axelvaddar och mormorskängor och svarta tights och benvärmare till? Eller såg din inre bild annorlunda ut? Känner du någon särskild lukt av den bilden? Jag känner lukten av Date. Ni minns den där sprayparfymen som vi alla dränkte oss med? 

Nåja, nu kom jag lågt från ämnet, ska nu testa mina knappar som jag kastade upp medan jag ställde mig frågan "vad kan jag förvänta av denna söndagen den 2 oktober 2022? 

Jag valde en lite äldre knapp med ankare för att ankaret symboliserade grundande för mig och det kändes rimligt idag. Men det är också en symbol av frihet för ett ankare kan dras upp när du vill, du väljer själv när du vill dra vidare. Stopp, ankare ner, ankare upp, dra vidare. Lite så. Ankaret är också en symbol för styrka, tro och stabilitet. Används både inom religionen och en vanlig symbol för sjömän och ett populärt motiv att tatuera in. Mina tankar går genast till Sailors grave som ofta har ett ankare i bildkompositionen. En sjöman som dött till havs och slagit sitt ankare för evighetens vila. Så just ankaret är en stark symbol och en symbol som finns i många olika sammanhang.  

Hm, min analys blir att jag får förvänta mig en dag där jag börjar med klarsyn och sen får ett flow som leder i eftertanke. Det blir en introvert dag som ger grund för många tankar och slutar med en öppning för nya projekt. Vid dagens slut väntar en aha-upplevelse som driver mig vidare. En dag som lägger grunden för nya vägar och nya kontakter. Så blir min söndag den 2a oktober 2022, vidare vet jag att det blir en lite kylig dag, inte minst om jag ska sitta still för vi har inte slagt på värmen ännu utan tänkte se gränsen för var inomhustemperaturen måste vara som lägst. Men det sista visste jag ju inte genom knapparna utan det var ju helt offroad i sammanhanget förstås. 

Så vad säger dina knappar till dig? Testa själv.  

 
 
Amisa

Amisa

2 oktober 2022 15:14

Vilket spännande inlägg!
Ja jag tror man kan spå med vad som helst och jag tror inte att det är något hokuspokus, utan bara ett sätt att komma i kontakt med sitt undermedvetna. Jag tror att vi har mycket mer kunskap än vad vi tror, men att den ibland inte hänger ihop -att det är som en massa lösa trådändar. Vår hjärna tar emot mängder av intryck och information varje dag, men mycket av det är osammanhängande. När vi tillåter att koppla av leka och vara kreativ då börjar hjärnan att processa löst flygande tankar och börjar upptäcka mönster och sätter ihop det till viktiga upptäckter. Bilder, ord, musik och annat kan locka fram den här kreativiteten i hjärnan.

Ett exempel jag tänker på är vetenskapsmannen som upptäckte hur En DNA-sträng är organiserad (som en spiral som går utåt men också är skruvad runt sin egen axel). Han hade fungerat länge över hur DNA:et var uppbyggt, men han kom ingenstans. Sedan råkade han bli sjuk och sängliggande i en vecka. Mot slutet av veckan var han lite uttråkad och tänkte att han kunde leka lite med papper och sax. Han klippte pappersremsor som han "lekte med" och voilà helt plötsligt kom han på att han kunde vrida runt remsorna och så gjorde han sin upptäckt om DNA-spiralerna.

Hjärnan är mer kreativ och mer lösningsinriktad när vi inte beordrar den att tänka "kloka tankar" dvs hålla fast vi något vi tror att vi redan vet. Dom stora upptäckterna görs när vi tänker utanför boxen!

Själv har jag också upplevt det här. Jag gick på tekniska högskolan och pluggade inför en tenta i transformationsteori. Sedan fastnade jag på ett tal och satt med det i säkert två timmar. Till slut gav jag upp och bestämde mig för att det var dags för en kaffepaus. Jag satte på mikron för att värma en bulle och den minuten som jag lät min hjärna vila så löste den helt plötsligt problemet. Jag fick en tanke "Tänk om jag skulle testa att göra så här istället?", provade det sättet istället och löste mattetalet på två minuter.

Jag tror att våra kreativa hjärnor kan hjälpa oss att förstå väldigt mycket som är svårt att lära sig förstå endast genom att läsa en bok och jag tror det skulle vara bra för fler människor att träna denna superkraft som vår kreativitet och intuition utgör.

Dina tarotkort ser ut att ha bilder som verkligen kan få igång fantasin. Ha en fin söndag med dom och låt riktigt många kreativa tankar komma!

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

Gitte

2 oktober 2022 18:21

Men exakt så. Det är lite som att lägga pussel. Hur man än gör så passar inte bitarna ihop och sen poff, så passar biten exakt där den såg ut att passa minst bara för att man vred lite på den. Tack för in intressanta och inspirerande kommentar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2022
>>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Ovido - Quiz & Flashcards