Alla inlägg under juli 2009

Av Gitte - 28 juli 2009 14:00

Jag är grön av avund, tror ni får världens finaste butik där!

Följ utvecklingen med spänning! Se här

Affären heter den.

Av Gitte - 27 juli 2009 14:12

Förlåt mig, jag gillar det trista sommarvädret just nu. Fler hinner sitta vid datorn verkar det som och de som vill ha många rullar hör av sig just nu; kanske för att jag kör en drive med mängdrabatt juli månad ut. (3-4 rullar 25% rabatt, 5 rullar och upp 30%). Jag är jätteglad trots att vissa sorter nu försvinner, jag behöver verkligen verkligen tömma ut lite nu när jag snart skall börja packa upp. Den här lokalen är lite mindre än min gamla lokal. Det bådar gott för att kunna få plats med allt som skall in.

Av Gitte - 26 juli 2009 21:37

Hade egentligen tänkt vänta med att visa bilder tills vi var klara och hade satt upp ställningar och liknande, men började känna mig lätt fjantig. Här bara skriver jag om att vi målar och målar och inte visar jag bild. Så här kommer lite undervägsbilder.

 Detta var den första fondväggen vi tapetserade. Den här tapeten ser verkligen inget ut för världen där den ligger på rulle, men uppe på väggen så gillar jag den sååå skarpt. Riktigt varm tapet; tyvärr är bilden lite för röd, så färgen framgår inte helt riktigt som den är. Bilderna är tagna i skymningsljus.

Den här mellandelen i lokalen har hög takhöjd, därför ser tapeten nästan småmönstrad ut? Men jag tycker att den gifte sig riktigt riktigt bra ihop med den turkosa listen irl. Skall försöka ta bilder i dagsljus endera dagen, så framstår det nog tydligare. Tapeten är riktigt stormönstrad.


Den här dörren finns längst in i lokalen och går mot det gamla magasinet. Lät färgen vara intakt, med patina och allt. Tänker tvätta rent den och behålla färgen, trots att det blir lite mycket mot turkosa lister och röd dörrpost. Dörrposten får nog något mönster innan den är klar. Så är tanken i varje fall.

Här skall jag ha min vikhörna samt en knappdisk. Väggen är inte riktigt klar utan det skall troligtvis lister nertill på plattorna med. Original har det bara varit list upptill, men då den var sned och lapptapetväggen har en kvarvarande blå kant, så står valet mellan att måla den vit nertill eller sätta en turkos list. Dottern röstar INTE för list, eftersom hon tycker att tapeterna ramas in för mycket och begränsas. Å andra sidan röstar JAG för list, och sorry Gums. Det är jag som återigen bestämmer trots att du inte alls är nöjd med mina val. (Hon bestred violtapeten som fondtapet ivrigt...).


Lappväggen:

Ett riktigt riktigt roligt projekt! Skulle nog kunna göra många sådana här, men tja... lite måste man hia sig och lite måste man kanske testa även annat kul. Fler projekt med tapeter på väggen finns förstås. Det skall förrästen även ett fönster på plats, eftersom tapetbitarna var våta kunde vi inte sätta på det för att ta bild.

Closeup 1:


Closeup 2:


Tja, som sagt, det är inte klart ännu, så fler bilder kommer undervägs i ett senare skede.




Av Gitte - 26 juli 2009 11:50

Kl 17,00 uppträdde Darin.

Vet inte vad jag hade väntat mig, men kanske inte att det fanns en skock tonåringsstjejjer längst fram, sedan luft och sedan kunde alla andra stå vilsamt helt utan trängsel. Antingen var det allt för tidigt på dagen, eller så drar Darin inte folk längre? Men min dotter, som var omåttligt förälskad i Darin under tiden för Idol och åren därefter var helt lyrisk....(hon var en mara för alla i omgivningen. Kunde inte säga en enda rak mening som inte innehöll DARIN, och hennes skolböcker skall vi bara inte prata om. Nästan lika intensiv som min egen Donny Osmond-period var? *skratt, det är väl det där med päronet och äppelträdet igen*).


När hennes Darin-feber var som värst hittade jag Darins avlagda svettiga (OTVÄTTADE) idol-t-shirt på nätet; en pubägare hade fått den till skänks efter om det var andra omgången när de varit på efterfest och den är signerad. Jag var självfallet snabb som en vessla när jag såg den på blocket: Snälla, får jag köpa den? Och det fick jag. Tröjan ligger sedan länge nedpackad, men jag anar att den kommer upp igen efter denna eftermiddag. För efter koncerten såg jag det däringa välbekanta Darin-blänket i hennes blick igen; och allt hon kunde säga fram till nästa koncert var ... "Jag har sett DARIN, Jag har sett DARIN". 

Det är hon som har tagit bilden.


19,30 var det Miss Li.

(det är återigen dottern som har haft kameran i högsta hugg).

Det är makalöst att vi har en sångerska av så stor klass i lilla Sverige. Frågar ni mig, så är hon baske mig inte någon vanlig dagsslända, som kommer att komma och gå. Jag tror inte att det har funnits en sådan pipa i en sådan liten kropp, sedan Edit Piaf. Och en sångerska av det här formatet finns det inte många efter Janis Joplin. Möjligtvis sångerskan i Vaja Con Dios. Men hon är helt outstanding, i en helt egen klass och vilken energi hon bjuder på.

Bloody f.a.n.t.a.s.t.i.c

Kan ni förstå att det inte heller vid denna konsert var trängsel? Har Miss Li inte hörts i skåne måntro??

Den här bilden lade jag in med blinkning mot min dotter. Hm, bara så ni vet. Han var SÅ SNYGG! *asg*.  Sonen var mest impad av hans gura. Han påstår att den är vintage, själv har jag ingen aning, jag kan inget om instrument.


21,30. Joddla med Siv. Det var rent ut sagt löjligt.

(Ber om ursäkt för mörk bild).

Joddla med Siv måste vara världsberömda i hela skåne. Nu minsann, deras musik återgav svallvågor i publiken och det blev TRÄNGSEL. Här har scenen besökts av storheter under eftermiddagen men när det är lite tramsvänliga fjanttexter då får folk vad de vill ha. Kaj är gay och liknande. Asså, låter som passar min tolvåring ungefär? Eller för all del, mina (f)ragglarsöner och deras vänner förstås, (troligtvis är (f)ragglarna häromkring de enda som känner till gruppen skulle jag tro; de har nog ingen jättespridning annars?) men rent kulturellt eller upplevelsemässigt tycker jag personligen inte att de ger ett skvatt. Ett band som måhända tog över stafettpinnen när Errol (Eddie Medusa) gick av daga, men han var i varje fall nydanande när han kom.... Nog för att jag kunde tänka mig att gunga med en stund, men snart blev det för mycket. Vi tittade inte klart.

När vi lämnade scenområdet så fanns det avspärrningar och det gick runt tjejjer med megafoner:

"området är fullt, området är fullt".

Ni som inte fick plats, ni missade inget av värde: så roligt var det inte att titta på medelålders taktlösa män på scen som försöker (och kanske lyckas) att framstå som kultfigurer.


Nja, skåne. Joddla får ni göra utan min medverkan framöver. Hade hört några låtar på skiva tidigare, men live, nä, inget för mig. Jag vill gärna uppleva något när jag ser på musik. (Som gammal roskildeveteran är jag måhända ganska kräsen trots allt?).


Av Gitte - 26 juli 2009 11:21

(bilden ovan tog jag rätt ut i luften från en matkö).


Tja, jag åkte hemifrån för att jag skulle till en gammal butik, och när jag såg att det var festival i helsingborg så verkade det som en bra sammanslagning för familjen. Först mammas nytta, sedan barnens nöje. Tyvärr var det semesterstängt, så jag får styra mig neråt skåne vid tillfälle igen. Nåja, vad är väl ett par timmar i bilen. Vi hade sedan en superdag!


Helsingborgs festival får en väldigt stor eloge från mig. Vi var där 16.00 och åkte därifrån vid ca 22.30 Inte en döstund, inte en gnälliga-barn-stund och ändå hann vi knappt igenom en bråkdel av området mellan spelningarna vi kom för att se. Det var suveränt placerat och planerat med små oaser på många platser i staden och jag hoppas att decentralisering av festivalsområdet på det här viset innebar att det var uthärdligt för kringboende? Som besökare blev jag dock väldigt imponerad. En stor eloge till festivalsgeneralen med stab!

tja, okej, jag har deltagit på olika sätt i festivaler och arrangemang, så det är klart att jag funderar över sådant här! Jag älskar nämligen allt vad festival och jubileum och folkarrangemang heter. Redan som liten drömde jag om att resa med cikus eller tivolin, så när jag under några år höll på med barnteater så kastade vi oss förstås in i sådant här. Även vår egen stad hade en egen festival/karneval en gång i tiden, men från att ha varit ett stort jippo, så blev det mer och mer undanskuffat från stan och föreföll att bli mindre och mindre lyckat för varje år och till sist dog det ut. Trist nog! Det lyfte stan en helg om året måste jag säga, enligt min mening i varje fall.


För att återgå till Hbgs festival.

Eftersom vi kom för musiken så får det bli ett aldeles eget inlägg.


Festival betyder förstås god mat. Men jisses vad fantasilösa mina barn är. När det finns ett utbud på libanesisk mat, dansk mat, fransk mat, kinesisk/thai-mat, ungersk mat, brasiliansk mat etc, etc, etc, och vi står vid ett område där matstånden hopar sig; vad väljer man då? Tänke-tänke-tänk:

 

 Hamburgare och pommes förstås. Vad annars? *skratt*. Vi vuxna däremot valde något helt annat.

När vi satt där som bäst så gick det kondomutdelare ut.

-Skynda dig Heikki, sa jag. Så får du kondomer.

Min annars icke-lätt-skämsade son blev pionröd runt öronen och skrattade förläget. Prata om kondomer går bra, men att gå fram till utdelare och be att få några var inte riktigt lätt. Jag gjorde processen kort och gick fram och bad att få några till mina blyga tonårsbarn och fick ett supertrevligt samtal på köpet om sidor på nätet jag kunde rekommendera för dem att titta på, där de även kunde ställa egna frågor antingen öppet eller få hem svaret per post. Tycker att det är en suverän satsning. Jag återvände till mina barn och återgav detta, samt adressen dit de kunde vända sig. Allt vill man inte tala med sin mor om, eller hur? Lillebror blev dock kanonledsen. Varför fick inte han kondomer?

-Men lille vän. Vad skall du ha kondomer till, utbrast jag förvånat.

-Man kan ha jätteroligt med kondomer, upplyste han mig om.

-Jo, sa jag, det är ju det de är till för...

Vi fick därför gå fram igen, fast den här gången fick han följa med:

-Snälla, kan han också få en kondom?

Det väckte viss munterhet, men visst, självklart fick han en egen kondom. Nu återstår det bara att se hur man enligt honom kan ha roligt med kondomer... asså. Ändåmålsenliga nöjen är han lite för liten för. (Egentligen de stora med. De har inte fyllt 35; nog väntar de tills dess?? Skämt å sido, jag har lite allvarliga intentioner med att avdramatisera kondomer. FÖR SJUTTON UNGAR, ANVÄND DEM NÄR DET BLIR SÅ DAGS!!).


Nåja, när vi hade kondomat färdigt oss, så ville lillebror åka vattenbubbla, eller Funballz. Det såg helt underbart ut. Kön var lång. Jag trodde att han skulle svikta när han väl kom fram, men icke!

 

Det var nästan en timmas väntetid, men det var det nog värt. Här sätter han sig förväntansfullt.

 

Man får nog inte vara klustrofobisk. Här blåses den upp.

 

Han låg länge på mage och bara kikade runt. Det såg nästan meditativt ut, och jag önskade att jag hade kunnat ligga sida vid sida med honom och kika ner i vattnet. Han säger att man kunde se ner i botten och att det fanns fiskar när man kikade en stund och vande sig vid ljusförhållandet.


Ärligt talat är det funballz man skulle skaffa sig. Dessa tre som gick i ett i ett i ett i 5-7 minuter måste ha varit en superaffär. Hm, där gick visst tivoliautopiloten in. Har jag sagt att jag målade barn på festival och karneval några år? framåt vintern kanske jag kan hitta lite gamla bilder och artiklar från det. Jag saknar det livet måste jag säga.


Nåja, Heikki. Åker karusell. Akta dig vännen, så du inte blir rädd: 

Min son i ett nötskal. Ville åka karusell, och fick en biljett. Sen var kön för lång till karusellen han ville åka. Han orkade inte vänta. (spänningssökaren i familjen har lite bristande tålamod och mycket humor). Så han tog första bästa karusell istället. Hm. Undrar varför tivolipersonalen log så stort? Den var läskig var hans kommentar med ett stort leende efteråt. Nåja, barnkarusell är ju också en karusell. *skratt*.


Kvällen led mot sitt slut, efter sista musikpasset drog vi oss hemåt.

Skulle bara förbi affären och kolla ytan på en tapet. Och där fick jag dagens bästa överraskning!

 Affärsskylten lyste!! Den har varit släkt i många år vid det här laget. Den lyste upp så vackert och det var såå roligt att se. Snart kan vi nog rulla upp rullgardinerna med och ge den gamla lanthandeln lite liv igen!

Av Gitte - 25 juli 2009 11:55

Kom hem sent inatt. *phu*. Skallen lever sitt eget liv just nu, och det känns som om jag har världens bakfylla. Kan man få det retroaktivt flera år senare måntro? För så länge sedan är det allt jag sist gjorde skäl för att ha återverkningar dagen efter pg alkoholintag. Måste nog vara åtminstone fem-åtta år sedan sist... eller nått. (Har tappat räkningen, mest för att alkohol helt har tappat värdet som lustförhöjare i min tillvaro idag; utan att vara absolutist pg några som helst ideologiska eller fysiska skäl, så .... blev det bara meningslöst att dricka sig till berusning).


Nåja. Har sorterat kategorier idag, och har just gjort klart Mars. Väldans vad jag har varit produktiv på bloggen; det är också något som bara glidit in i mitt liv och blivit ett måste. Men jag är lite irriterad på mig själv över att jag inte skapat kategorier från början; så om du är ny bloggare som läser det här; så ta och gör det med en gång, så slipper du sitta och rätta till det i efterhand och lägga timmar på det. (Jag gillar när folk lär sig av mina misstag, så det är bara en omtanke, inget annat).


Återkommer ang gårdagen.

Av Gitte - 24 juli 2009 10:47

Igår tog vi målar och tapetserarpaus. Det gör vi idag med.


Igår var inte så spännande. Papper och ett läkarbesök med en av mina söner tog hela dagen. Men jag fick hem ett traderaköp som jag är väldigt nöjd med, skall berätta lite om det framöver. Naturvänliga nya lösningar på vardagsdetaljer är något jag mer än gärna konsumerar. Återkommer till detta när jag har lite mer tid över, framåt helgen.


Idag åker vi till Helsingborg där det är festival. Dottern vill se Miss Li och sonen vill se Joddla med Siv. Vi är förvarnade att man ser Joddla med Siv på egen risk. Förstår inte varför de verkar dra till sig slagsmål på sina spelningar? En person som jag känner väldigt väl påstår att några av de bästa slagsmålen han har deltagit i har varit just på Joddla med Sivs spelningar. Förstår inte varför han tyckte att de inte var lämpliga för mindre barn. Men, nu skall inte denna slagskämpe med, så vi trotsar detta och tror att en stadsfestival går lugnt av stapeln.


Men... jag har en omväg på min skånelista. Skåne verkar vara större än man tror, så vi åker här vid middagstid så att jag hinner att tillbringa tillräcklig mycket tid på mitt extrastopp.

Jag har fått ett tips om en liten sybehörsaffär, där ägarna: två systrar har övergått pensionsålder för länge länge sedan, och det skall vara som att gå genom en tidsvall när man kommer in i deras affär. Visst låter det spännande?

Jag hoppas att jag får med mig en livshistoria eller två på vägen! Jag är såå faschinerad av vad den gamla stammens handlare har att återge!

Av Gitte - 23 juli 2009 11:39

får man absolut ha när man tapetserar en lapptapetvägg. Vi höll på rätt så länge inatt och tapetserade ena plattan, lovar visa bild så fort det är klart.


Tapeter kan expandera vid väta och dra ihop sig lite olika när de torkat. Det är därför det är viktigt att notera om en tapet skall tapetseras kant-i-kant eller om de skall ha överlapp. Såg en blogg häromdagen (minns inte vilken) där man fått en överraskning dagen efter tapetsering; det var en glipa mellan alla våder, och det spekulerades i om det var fel på tapeten eller ej. Det var det med största sannolikhet inte, utan själv instruktionen om vådöverlapp måste ha missats. Mycket trist erfarenhet.

När jag nu har klippt lappar som skall sättas ihop, så har jag inte kikat på alla instruktioner för att kolla det här utan vi gjorde som så att vi tapetserade en bit av vardera som lappväggen skall bestå av och sedan har vi låtit det torka över natten för att se vilka som ev drar ihop sig.


För att få en liten lathund på vardera sort så kan man om man är noggrann och inte vill riskera att det blir fel jämföra kanterna och mönsterpassningen på tapeten.

De tapeter som skall tapetseras med överlapp har oftast en ledtråd till det här i mönsterpassningen! Så OM du skall klippa för lappar, så sortera gärna upp sorterna, spelar ingen roll om du bara har en halvmeter av varderas sort; skall du ändå klippa ner dem i bitar, så skär av en cm i ena kanten, lägg mot den andra kanten och jämför; hur passar mönstret? Ligger det rätt kant-i-kant, så kan du våga dig på att sätta bitarna kant i kant, blir det först mönsterpassning exakt när du lägger över någon mm så tapetsera så. Sen kan du lägga alla med kant-i-kant-mönsterpassning i en hög och alla med överlapps-mönsterpassning i en hög; och skära dem en eller två mm bredare än de övriga (kant-i-kantarna).


Eller så kan du göra som vi har gjort. Chansa!


Vi skall åka och titta lite senare idag. Och ev tapetsera klart. Det blir mycket spännande...


Jag vet att jag har en tapetarksköpare som har tänkt sig att göra en lapptapetsvägg. Om du läser här, så visa gärna när det blir klart! Alltid roligt att se! Det var ärligt talat din lot, helt utan färgmatchning som inspirerade mig i mitt val av sorter.

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skapa flashcards