Alla inlägg under mars 2009

Av Gitte - 26 mars 2009 08:51

Jag har nyligen flyttat själv. Och kommit in i en helvit bostad, helt nyrenoverad, dvs, målad i vitt ungefär från vägg till tak. Det är bara köket och golven som bryter av det vita, och det är panel i allmänutrymmen som kök och tevevrå och sådant. Vardagsrum har vi inget. Det är en väldigt annorlunda planlösning och vi kommer att få lära oss compact living, något som vi ser som en sport. Kan vi husera många personer med mycket tillhörigheter på liten yta och kan vi göra oss av med allt vi inte behöver? Vi tar projektet på mycket stort allvar kan jag säga så det slängs massor i det Palo-Rainamaaiska hemmet.


Jag har i varje fall bestämt mig för några halvväggar och småprång med fondväggar. Jag måste säga att jag är väldigt inspirerad av en av mina tapetkunder, affären Lollopard i Malmö. Jag har fått det stora previllegiet att på bild se dem dekorera med tapeter, på lite udda men mycket friskt och fräscht sätt, så lite av det tänket tar jag med mig här, hoppas jag. Jag gillar verkligen deras stil och interiör, utbud och färgval, det verkar onekligen vara två tjejjer som verkligen vet vad de gör och vågar ta ut svängarna. Me like! (Dessutom är de hur trevliga som helst!).


Tapeten jag visar här hade jag lite svårt för till en början. Det händer väldigt mycket i den. Samtidigt så växer den för varje gång man tittar på den. Jag är nog inte ensam om att ha en dubbel relation till den, men hör samma sak om och om igen; efter ett tag älskar man den fullkomligt och den fängslar. Sen är det lite kul att flera som inreder proffessionellt faktiskt har valt just den här. Den finns bland annat att återfinna i en retro restaurang/pub, fanns nyligen representerad på en stor musikfestival, har användts till en filminspelning, en klädaffär har använt den och den lär snart förekomma i en norsk inredningstidning från ett lite speceillt reportage. Samt ovanför min 1800-talssoffa då förstås =)!

ANNONS
Av Gitte - 26 mars 2009 08:38

Egentligen är jag inte så ledsen över att det i skrivande stund är ihållande kyla. Dels är det underbart vackert men sen måste jag erkänna att jag inte har klippt färdigt mina getter. Är inte mer än 50% färdig och det innebär att jag har en och en halv nyklippt angoraget i stallet. Det hade blivit en faslig stress om det helt plötsligt slog om till värme just nu. Har planerat att göra det senast lördag, för dagarna tickar på. Det är tidsödande eftersom vi klipper dem för hand med en vanlig frisörsax. Låter det befängt? Ja, det är det. Men första åren så använde vi maskin och trots att vi hade mohariskär, så åker deras skinn med. Jag tror inte att ni vill veta hur det ser ut när man har fått med lite angoragetskinn med i saxen, de är så lösa i huden så att det är ett välkännt fenomen det där. De som är härdade och vana menar att de läker snabbt och inte visar smärta, men jag tycker att det är läskigt. Sen testade vi gammaldags ullsax, men mohairen är för mjuk och det mesta viker sig bara. I en frustrerad stund; hur tusan göra det bäst? Ringde jag morbror frisören och frågade om han hade några avlagda saxar jag kunde få lov att köpa loss, bara för att testa. Jodå, han hade två nyslipade som han hade sorterat bort, som hade legat en evighet, så jag for iväg som ett skott.


Det är som att klippa i smör och just det här med att det är frisörsaxar innebär att de är väldigt spetsiga framtill så det är lätt att komma under inpå skinnet och klippa nära. Men det tar förstås tid ändå. Men getterna ligger och myser under behandlingen, njuter riktigt mellan varven. Så därför blev det vår process. Men visst, en get tar en halvdag eller så. Men jag är väldigt glad att jag har haft trimhundar, även om jag inte klippt min ras (de plockas på de flesta ställen) men det är ungefär samma princip.


Men snart kan jag släppa ut mina små darlingar, Selma, Moa och Maggan i gröngräset bland maskroser och blomster igen!

ANNONS
Av Gitte - 25 mars 2009 21:22

Har suttit på möte hela eftermiddagen. Det var intressant, men förstås lite långdraget. Lite märkligt det där, när jag sätter mig till bords 13,30 så är klockan helt plötsligt halv 6 och hela eftermiddagen har passerat därutanför utan att jag har märkt det. Men det är nog bara för att jag tycker att det är fängslande. För det tycker jag.


Tapeten på bild har jag sett kallas för spalje på en tapetsida med gamla tapeter. Har den även i grönt men måste ju medge att jag tycker att den blå är väldigt speciell. Den hade varit supersnygg som fond till mitt matbord, ikeas Norden. Fast nu har jag ingen blå bostad, här är mer grönt och gult, på något sätt. Inte minst för att det finns en så himla snygg rullgardin i köket, en sjuttiotalare med hus och moln och fåglar och åkrar som går just i gult och grönt. Så det blir ingen blå uppsatt här. Får välja en annan variant. Så de fem-sex rullar jag har kvar av den här får gå till någon annan som kanske kan få glädje utav den. Det är väl nästan det värsta med tapeterna, jag hade velat haft ett hus med 118 rum, så att jag kunde fått se alla uppsatta.

Av Gitte - 25 mars 2009 08:43

Här är det onekligen vår, fast att den går lite balansgång just nu. Bästa tiden på året. Solen skiner starkt och ljust, samtidigt som nordanvinden gör sitt för att vi skall behålla täckjackorna på. Förra veckan var det förrädiskt varmt i solen men kallt i vinden och lilleman blev förkyld och tappade rösten. Tror att det har lite att göra med att han tappade jackan på rasten och tyckte att det var så varmt. Minns själv att jag gjorde så. Och att de vuxna sa till om att det var kallare än man kunde känna, men hur kunde det vara det? Antingen kände man att det var kallt eller varmt och inte kunde man väl känna fel heller. Och nu sitter jag själv här och säger och tänker precis samma sak.

Skall jag kanske rensa rabatter idag, på gamla torkade rester från den sommar som svann?

Av Gitte - 24 mars 2009 16:31

Jag tillhör nog en generation som inte riktigt har anammat gult. Det hette ju att gult är fult och nog tog man intryck av detta? Minns att jag att farmor stickade en riktigt stor och härlig patentstickad tröja med mycket generös och lång polokrage och den var så fin. Hann nog att använda den två gånger, och sen fick jag höra glåporden "gult är fult" och tröjjan åkte längst in i garderoben. Aldrig mer. Där fick den bli. Och inte blev det fler gula tröjjor efter det för min del. Men nu kan jag nästan tänka mig att närma mig gult igen, åtminstone i inredning. Visst är gult en härlig färg att omge sig med? Man blir nästan glad i magen när man har mycket gult omkring sig.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<<
Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se