Direktlänk till inlägg 5 januari 2010

Norrland/lappland drar ännu starkare nu...

Av Gitte - 5 januari 2010 18:29

  

(OBS! Bilden lånad från internet).


Minns ni mitt inlägg om min dröm om ett eget ruckel? Eller inlägget om längtan till vidderna och norrland/lappland? Nu tänker jag inte sitta här längre och påstå att det bara är lösryckta drömmar eller en helt impulsiv nyck tagen från ingenting. Inte negligera och det är inte något skämt på något sätt.
Jag är ytterst seriös och längtar så jag kan få andnöd för mindre av längtan efter MITT hus, MIN lanthandel.

Hade ett underbart inspirerande möte härförleden med några stycken som har gjort verklighet av sin dröm och faktiskt köpt sig en hel stor gård från 1700/1800-tal och som verligen verkligen bryter upp, går in för eko-kollektiv med ett internetbaserat företag i fickan utöver drömmar och planer om så mycket självhushållning och arbetsuppdelning och liknande som man orkar med och klarar av (obs, absolut inte orealistiska planer eftersom de gått nogsamt till väga och faktiskt hittat invånare till kollektivet från helt olika yrkesgrupper, såväl hantverkare som internetspecialiserade etc, så det är inte nödvändigtvis ett urbant fattigkollektiv vi pratar om nu, med såväl tankar om alternativt leverne, minimala behov men ändå med hög trendfaktor och stor medvetenhet. Det var helt fantastiskt roligt att få höra hur de gått tillväga med sin plan och hur strategiskt man tänkt!). Med en bra plan och obefintliga bokostnader är det mesta nog möjligt...


Men så sätter jag mig vid nätet och letar och vad hittar jag? Finns det verkligen hus i prisklassen 30-60000 eller däromkring? Jo, vad hittar jag? En drömkåk.

Ett boningshus med tillräckligt stor boyta. Och en egen lanthandel som har stått overksam sedan 1966/1968.

Självklart ringde jag upp. Det finns en spekulant på fastigheten, men jag anar att det inte är den sista tomma lanthandeln i lappland/norrland? Så om du vet någon som vill avyttra en sådan till någon som tänker sig bli bofast, till en mycket ringa kostnad så är mina öron stora som väderkvarnar. Så orört som möjligt, med originaltapeter kvar från tiden då det begav sig, stort nog för en stor barnfamilj; vi vill inte bo så trångt som vi gör idag och visst lagermöjlighet förstås.... Värme inomhus, av något slag är egentligen mitt högsta krav. Och helst vedspis, men inget tvång...Vatten och toalett klarar vi oss utan. I varje fall ett tag. Så länge det finns en pump på gården och ett utedass. Fast visst, vatten och avlopp är en fördel förstås... det skall jag väl inte förneka. Men fungerande värmekälla är trots allt a och o.


Sambon har redan aviserat att han inte ser några hinder, tvärtom han är pigg på iden.

Dottern vill helst veta innan februari när gymnasieansökan skall in.; det är dock inte realistiskt av andra skäl, men hon var redo att börja packa, det var bara att säga till.

De yngre barnen är inte vidtalade, men... det måste alltid finnas olika vägar och alternativ. Eller hur?

Just nu känner jag mig absolut vidöppen för olika vägar in i framtiden. Kanske bär den upp till vidderna? Jag utesluter absolut ingenting och jag finner det inte otänkbart att jag en vacker dag packar mitt pick och pack och hittar HEM!  Jag har sällan långt från tanke till handling när allt faller på plats!

 
 
Tesa

Tesa

5 januari 2010 23:23

Ja varför inte? Köpa iallafall, det är ju billigt... är det sant att Sveriges kuster börjar lägga sig under vatten om några år kommer det ju att bli omåttligt populärt att bosätta sig inåt landet.

http://westinhouse.wordpress.com

 
Helena

Helena

6 januari 2010 09:57

Tanken har fallit även mig in.... Men det har stannat vid bara en tanke. Man blir mörkrädd när man ser hur priserna på hus skiljer sig från varandra! Ska bli spännande att se hur det utvecklar sig för dig!

http://www.retro-tokig.blogspot.com

 
Gitte

Gitte

6 januari 2010 11:31

Det händer nog inte det allra allra närmaste, men tanken är väckt ordentligt. Har dock lite att göra klart och ett par projekt att sätta igång rejält först =)!

http://www.knappbloggen.bloggplatsen.se

 
Nell

Nell

6 januari 2010 12:03

Häftigt med så stora drömmar när man dessutom får med familjen på noterna!

http://nell.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

6 januari 2010 12:05

Var du glad att du inte bor i något ruckel i Norrland för nu är det 33 gr kallt och det är flanellakan och nattskjorta som gäller. Kanske har du något parti flanellpyjamasar i dina oändliga förråd. Dags att göra bra affärer i så fall..
Att bo här uppe är minsann ingen dans på rosor den här tiden snarare törnen och hackande tänder

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Gitte

Gitte

6 januari 2010 12:55

=)! Jag vet att det inte är någon dans på rosor vintertid, även om jag bara varit på besök under veckovisa tider eller så. Mitt absoluta värsta väderminne var.... 78? eller däromkring, kanske en liten snäpp in på 80? Men om jag säger rekordkyla -50, så var vi där det året under den allra allra värsta perioden. Då var det till och med svårt för de bofasta att härda ut utanför dörren, man uppmanades att hålla sig inne och trotsade man det fick man nästan skylla sig själv, för de vita rosorna på kinderna bredde ut sig direkt. Det är inte en vinter jag minns med saknad kan jag väl säga och inte blev det mycket uteviste heller....

http://www.knappbloggen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Persil,ja

6 januari 2010 21:47

Länk tack! Mejla! Vill ju se härligheten i helhet!!! Ska hålla öron och ögon öppna. Fast just här är det dyrt som satan fast vi är norrnorrland. Men längre in i landet kan det nog bli billigare.
Välkommen norrut. Här är kallt som attan nu men det är bara att elda och klä sig och ligga i ormgrop. Rätt mysigt faktiskt!

 
Mia

Mia

7 januari 2010 07:29

Vad sägs om en Herrgård med 14 rum?

http://www.hemnet.se/beskrivning/512554?r=2

http://abrovinkel.blogspot.com

 
Mia

Mia

7 januari 2010 07:33

Eller Denna? Gammal nedlagd affär med bostad?

http://www.hemnet.se/beskrivning/396885?r=2

http://abrovinkel.blogspot.com

 
Gitte

Gitte

7 januari 2010 18:51

Nja. Inte riktigt vad jag skulle kunna tänka mig. Den dagen jag hittar mitt hus får det gärna vara helt orört och helt oklabbat med.... Allt som har interiör senare än tidigaste svängen av sextiotalet är aldeles för modernt för mig. (då tänker jag på handlare, köpmanstjänst 60-serie funkar, fast helst skall det ändå vara äldre ändå). Och detta gäller även bostadsdelar. Gammalt, original och orört, att man dragit in el och ev vatten får vara gränsfall för vad som är ok. =)!

http://www.knappbloggen.bloggplatsen.se

 
Mia

Mia

8 januari 2010 08:30

Är detta också för nytt?

Tyckte att det lät billigt med affärsrörelse och allt? Det kanske inte är för huset utan bara för rörelsen med uthyrning? Men du kan ju ha affär istället för värdshus?

http://www.blocket.se/arvidsjaur/Vardshuset_Gula_Villan_25028458.htm?ca=1_3&w=1

Ja, jag tycker absolut att ni ska flytta upp. Jag är ju infödd stockholmare men jag har aldrig ångrat min flytt.

http://abrovinkel.blogspot.com

 
Mia

Mia

8 januari 2010 08:48

F*n, nu spammar jag dej ju men jag vill ju att ni ska flytta hit så jag får närmare till mina ...ehhh...DINA knappar...och till dej också förstås.

Detta hus är jag ganska nytt men med uthus och ladugård. Dessutom ett jättebra och vackert läge. Nästan lika fint som jag och gubben bor.

http://www.123minsida.se/lundfors/29059729

http://abrovinkel.blogspot.com

 
Gitte

Gitte

8 januari 2010 12:28

Lanthandeln som jag har ringt på har en spekulant idag, det är bara de sista papperna som återstår, men skulle något hända på vägen hör de av sig. Har dock inget hopp om det, men man vet ju aldrig...

Glommersträsk är intressant som plats, ärligt talat, men jag skulle nog aldrig bryta upp en fungerande verksamhet, speciellt inte i lappland/norrland. Och när storälgen kommer så tror jag att alla befintliga verksamheter snarare behöver öka än minska, om jag förstår rätt tas de första spadtagen i juni i år? Hoppas innerligt att en engagerad värdshusentusiast ser den annonsen, underbart ställe!

Jag har en internetvän som skall höra sig för på ett par lokaliteter utöver den jag har sett, men jag stressar inte för dagen. Måste göra klart ett par grejjer här först innan jakten börjar på skarpen (dvs, om inte det inträffar något med lanthandeln jag kärade ner mig i). Det tar åtminstone några månaders tid skulle jag gissa, kanske ett halvår.

Men, skulle det behövas akut att jag måste åka upp så har jag en stående inbjudan på att låna ett hus några dagar i Moräng om jag vill kika på trakten.

http://www.knappbloggen.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Ovido - Quiz & Flashcards