Direktlänk till inlägg 2 augusti 2010

Grisen i säcken och mitt mått av självkänsla

Av Gitte - 2 augusti 2010 18:27

Minns ni hur det var att vara ung? Jag tror att jag gör det. Självkänslan som pendlade från högt till lågt, men mestadels för att landa lite på de lägre höjderna. Jag var liksom aldrig särskilt ball. Fast jag var ganska "hård" på ett icke-ballt sätt tror jag. Jag var aldrig särskilt populär, och jag var aldrig särskilt söt. Och jag kände absolut ständigt att det handlade mycket om att försöka bestämma sig för om man dög eller inte, och att våga eller inte, kontra att skita i vad andra tyckte, så att allt det där inte spelade så stor roll.

Innegänget var ändå inget för mig, och jag trivdes bra med det jag hade liksom. Trots allt. Och dög jag inte så kunde det vara, för vad spelade det för roll om hundra år?


Sen fanns det tillfällen då jag till och med kände mig bra, och andra tillfällen då allt rasade rakt ner i botten och jag insåg att jag var en tönt, eller en mes och att jag aldrig skulle bli bra nog, och att jag egentligen var liiite sämre än alla andra.


Mina betyg i skolan är ett ypperligt exempel på hur jag pendlade tror jag. I sjuan hade jag betyg i drama, bild och biologi tror jag att det är. Rästen är streck. Kommer sig av lite för mycket -åkejdå MYCKET för mycket- skolk. Sen åttan hade jag nästan bara fyror och femmor. I nian första gången hade jag hälften fyror och femmor, och rästen streck. Skolket tog visst fart igen. Gick om och det gick bättre, fyror och femmorna dök upp igen, och betygen satt på plats. Upp och ner, upp och ner, upp och ner. I botten eller i topp. Aldrig mitt emellan. Ändå var jag aldrig bra nog i mina egna ögon, för jag kunde alltid egentligen gjort det liiite bättre, om jag bara hade försökt!


Sådär håller jag på lite idag med. Har nog gjort det alltid. Tror det är det som kallas prestationsångest. När jag är anställd försöker jag iofs alltid att vara oumbärlig på mitt sätt, och att ge järnet åtta timmar om dagen så gott det går. Men som egen företagare så är det liksom ingen som säger åt en att man duger, är bra nog, eller att ingen skulle kunna göra det man gör lika bra och tja... hur skall man då få bekräftelse? Det går inte. Det enda måttet jag har är beställningar och köp. Enda bekräftelsen på att det jag tar in faktiskt duger gott nog åt någon annan än mig. Och i lågperioder så mår jag rent ut av skit. Och gräver ner mig i PMS och dålig självkänsla och jag är sämst i världen. Sen whoops, kom det en beställning? Ojdå, jag duger visst? Karusellen är åter ett faktum. Men jag skulle önska så innerligt att jag hittade den där lagom-balansen, inte så att jag vill sälja som ett spjut, -det hinner jag inte med om jag vill hinna sortera med- men lite lagom takt, åtminstone så det täcker de utgifter jag har lagom till den sista utan att jag behöver känna stress och panik för att det inte går ihop. Men idag har jag varit på topp, och det var väl egenligen det jag vill berätta. Fick en så fantastiskt rolig beställning att den tog mig ganska lång tid idag att packa och leta upp och inte minst fick jag tillfälle att få lov att göra en "grisen-i-säcken-lot" av knappar.

Det har jag gjort.

Den är skickad.

Eftersom jag hade en hel del bestämda beställda varianter att känna in mig på, så vågade jag till och med skicka med lite brunt och grått som jag själv tycker är något helt fantastiskt. Sånt som jag har lagt undan till ett speciellt tillfälle som endast finns i färre antal. Och det här var absolut ett speciellt tillfälle. Tyvärr tog jag inte bild på en brun som jag hämtade i lokalen, som är såå vacker. Den tror jag blir oerhört uppskattad faktiskt. Annars skall jag göra något annat med mitt liv om jag har fel. (Det har jag inte, det vågar jag påstå direkt).

Men här kommer ett exempel på knapp som åkte med:

  

Tror den är 3,8 i diameter. Väldigt vacker knapp med lite tyngd.

Den här färgen gillar jag, en lite mindre hallonröd knapp:

  

Och den här är maffig. Lite champagnebrun, en väldigt stor knapp. Har inget mått på den bara.

   Grisen-i-säcken-lådan innehåller ca 27 varianter till. Och de blir en överraskning för mottagare senast i övermorgon! Jag hoppas/tror hon blir nöjd!

Idag fick jag onekligen mitt kick-lystmäte behagat! Det är inte varje dag jag får tillfället att packa den knappvariantsmängden som jag har packat idag! Men jag gör gärna om det en annan gång!   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skapa flashcards