Direktlänk till inlägg 7 april 2013

Tradera-less

Av Gitte - 7 april 2013 12:36

 


Tradera försämras gradvist mer och mer. Vet inte om de själva inser att deras första smarta giv att stänga ner sina forum och lägga dem på facebook var en stor spik i kistan som de bygger själva undan för undan.


Att de väljer att använda sig av en uppenbar extern supporttjänst som ofta svarar ÄNNU mer yxskaftsvar än tidigare gör det inte enklare för dem. Chatten är skitbra om du vill visa dem en otillåten vara, eller ställa en kort fråga om deras regler eller tolkning av densamma, kreditera en vara eller liknande. Men vill du verkligeh ha hjälp, eller ha dialog så blir det så uppenbart att du pratar med anställda som inte alls går till Traderas lokal varje dag utan det står något med internettjänst på deras port. Verkar inte ens som de anställda känner sig delaktiga i företaget mer än att de har en svarslista att gå efter och den måste de följa.
Tidigare fick man åtminstone prata med deras egen support. Bara det är ett nerköp. Inget ont om dem som svarar, de gör sitt jobb, så gott de kan är jag säker på.


Men på facebook har vi nu världens möjligheter att få PRIVATA kontakter med andra säljare på facebook. Och i retrovärlden har det sociala nätverket bara exploderat.
Inte minst när det kommer till köp och sälj. Tradera förlorar multum på det, för det är där de flesta av oss hade sålt i andra fall, om vi inte fått nätverket gratis utav dem, till säljare och köpare.


Vi som häckade på retroforum, precis ensån och antikprat har iofs många år med oss i bagaget. Men jag är helt säker på att många av dem på facebookgrupperna inte varit med sedan dess, utan man har egentligen utgått ifrån tradera på många sätt, både för sin försäljning och sitt samlande.


Nu har tradera just redigerat sin prislista igen.
* Är du privatperson får du betala 9% för din försäljning rakt över .
(minst 3 kr och max 100:- per vara).


som företagare har du olika nivåer beroende på VAD du säljer.
*kläder och skor kostar 7% av försäljningspriset i provision.
*antik och samlargrejjer, 5,5 %
*men elektronik och datagrejjer, 4%.
(minst 2,40 eller max 80:- per vara).


Tja, det säger väl allt om vilka kunder Tradera vill ha som målgrupp.
Inte fasen är det privatpersoner, eller vintage-retro-handlare i varje fall. Så för oss gäller det att hitta andra vägar och hittills, tja. Vi är ju rätt bra på det, eller hur?


Undrar när de skall fatta att det är de som förlorar på det? Eller det kanske de inte gör, det kanske är en medveten "dra-åt-helvete-vi-tänker-inte-lägga-mer-energi-på-småsäljare-när-vi-kan-tjäna-multum-på-dropshippingsäljare-i-hongkong-och-på-varumärkesförfalskad-teknik".
Grattis scammers. Ni har snart hela tradera fritt för bruk! Snart är ingen av oss gamla där, ni vet, för såna som oss som tradera uppstod en gång, privatsäljare, samlare och vintagefreaks gör man allt för att bli kvitt.


                 
här är en liten kavalkad av skor jag inte tänker lägga på tradera.

 
 
Ingen bild

Lena

13 april 2013 07:21

Hejsan!

Kommer du att sälja skorna någon annanstans?

Lena

Gitte

16 april 2013 12:32

hahhah, ja. Det är mycket möjligt att de till och med åker in i traderabutiken nu när jag för närvarande inte hinner med att skapa en annan sidform. Var det några speciella du tänkte på?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - 7 oktober 2022 08:44

    Jag ska börja med att berätta att jag roade mig med att lägga upp lite kuliga julkort på Tradera igår. Vespan hittar du här. Men de verkar rulla ganska fort. Jag la upp några fler varianter av dessa och julkort av Britt-Lis Erlandsson men ni...

Av Gitte - 5 oktober 2022 13:33


    Det låter helt otroligt men det är faktiskt sant. Du hittar den här.  Jag ska från början säga tydligt att det INTE är min förtjänst och att jag hoppas inte att det är uppfattas som ett "skrytinlägg" (jag föraktar självhävdelse och försöker ...

Av Gitte - 5 oktober 2022 11:15


Jag avslutade mitt telefonsamtal och gick ut för att ta ett bloss. Där satt dottern och drack kaffe i vår paviljong. Det är nu inte i sig någon märklig företeelse för hon bor i fastigheten bredvid så vi råkas ofta under paviljongen som vi inte packat...

Av Gitte - 4 oktober 2022 12:58


 Just nu tror jag att det händer massor av spännande och framförallt oroväckande saker gällande vår konsumtion och att vi mycket snart kommer att få se mycket avgörande effekter av både de senaste och de kommande veckorna.  Stora fördelar är väl i...

Av Gitte - 3 oktober 2022 10:57


    Gick och la mig igår med massa goda intentioner. Nu skulle jag minsann bli bättre på att tänka positivt även om världen ramlar runtomkring. Ja, du har nog förstått att jag är en sån som läser nyheter flera gånger om dagen med stor förfäran o...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Ovido - Quiz & Flashcards