Direktlänk till inlägg 22 januari 2014

Varför kallas lampskärstommar av metalltråd för STRING på nätet?

Av Gitte - 22 januari 2014 11:44

 

Varför kallas lampskärmsstommar för String på nätet, vare sig du söker på ex tradera eller blocket mfl säljsidor?
Tja.
Förklaringen är rätt logisk och enkel. Om än jäkligt irriterande...
Här är det en säljare som "missat" att skriva string, eller som gjort rätt borde jag nog skriva:
 

frågar du mig så är det en av stommarna i högen ovan som borde gått betydligt högre i pris helt ensam... så här gjorde köparen ett klipp skulle jag vilja påstå. (Mitten överst är ju hur undebar som helst och modellen är svårhittad).

Men här har vi en säljare som INTE missat att skriva ordet "string" i sin lampstommeannons:
 


Har plockat lite i stommar och har tänkt jag skulle lägga ut i min traderabutik, och nu uppstår ett dilemma.
Skall jag missbruka varumärket STRING för att få fler sökträffar på min annons, så att fler hittar det de säkert söker och som jag råkar ha, på ett lättare sätt?
Eller skall jag använda det rätta begreppet som enligt mig är: "lampskärmsstomme i metalltråd" och kunna känna att jag inte begår något övertramp mot min egen övertygelse? (Mitt svar är enkelt, så den som vill köpa lampskelett av mig göre sig icke besvär att söka på ordet String).

Det här är ju dilemmat för den säljare som VET att ett allmänt vilket-som-helst-lampskelett inte har någon som helst koppling till Strinnings produktion, och att STRING är ett registerat varumärke. Andra gör det väl bara för att "alla andra gör det" eller har ingen som helst aning om att en metalltråd inte nödvändigtvis är en String för att allt annat är det. 


Fast... egentligen tror jag inte ett dyft på att det är särskilt många som annonserar ut sånt här som String, som verkligen tror att det är String innerst inne, utan det är väl mest en praktisk fråga. Jag kan inte låta bli att undra varför företaget String inte verkar vara mer om sig och kring sig med sitt varunamn och får sådant nerstängt.

Men i vilket fall som helst är jag så andefattig att dyligt irriterar mig. Och det irriterar mig ändå mer att man tjänar på att göra såhär, måste jag ju medge, för så länge plus och plus inte blir minus lär det fortsätta.

Nåja, jag går vidare ut i dagen nu när jag har skrivit av mig lite efter att ha sökt på traderas avslutade auktioner.
Må väl därute i kylan!

 
ANNONS
 
Martina

Martina

22 januari 2014 12:36

Bra Gitte! Jag ska bli bättre på att ej missbruka det säljande ordet jag med. /Martina

http://oldshitandstuff.blogspot.se

Gitte

22 januari 2014 12:59

=) härligt Martina!

 
Ingen bild

Ingeli

22 januari 2014 12:59

Retar mig också på allt "String" som förekommer. T o m klädgalgar i ståltråd, som kemtvättarna levererade kläderna på, kallas Stringgalgar.

Gitte

22 januari 2014 13:08

Jamen är det inte trist att se? Tyvärr halkar de med på ett bananskal som sökträff när någon söker en äkta stringhylla ex.

Men även alla hyllsektioner som inte är originalproduktion är lite trist... när det är ganska lätt att kika på fästena och ställa sig frågan; "är det gångjärn på ena sidan"?

 
Wanja

Wanja

22 januari 2014 22:32

Ja, visst blir man trött? Detta förbenade sökordsfiske är så fånigt. Det är samma sak som att många säljare listar ett antal olika tillverkare i rubriken. Sökordsfiske är faktiskt inte tillåtet men just när det gäller sådant som folk kallar string så skyller alla på att "ja men vaddå, det är ju plastbelagd stråltråd, det är ju string?". Märkligast var dock den där lampkupan i glas som benämndes string :) Sen blir det lite extra kul när gamla traderarävar kommer in i Facebookgrupperna och kör samma race. Att skriva t.ex 3 olika tillverkare i en annons på Facebook gör inte att man får fler intressenter, det leder bara till att annonsen tas bort eller att man tvingas ändra den.

http://wanjasvarjehanda.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gitte - Fredag 25 maj 18:32


  Bara så ni vet, jag behöver tömma lite på gamla tapeter och behöver samtidigt få in lite cash så mina fordringsägare blir nöjda i slutet på månaden. Av det skälet så är jag lite extra välvillig att lämna extra rabatter vid köp av 3 rullar tapete...

Av Gitte - Torsdag 24 maj 21:19


  Gamla symönster är vad jag har satt händerna i idag.Många modeller är tidlösa och andra är en helt fantastisk tidsmakör. Ta en kik på min tradera om du känner för att sätta händerna i retrohistorisk sömnad.  ...

Av Gitte - Söndag 20 maj 22:15


  Då var det baske mig söndagskväll IGEN! Asså, inte undra på att man blir gammal om veckorna skall springa iväg i den här takten. Känner mer eller mindre som om veckorna bara innehåller tre veckodagar; Måndag, sen är det Fredag och sen är det Sön...

Av Gitte - Torsdag 17 maj 14:42

  Vi lever i en fantastisk handarbetstid. Jag har aldrig skådat dess like under min vuxna livstid. Annat var det förr när vi halvsekelåringar var barn, då satt minsann varenda mormor och farmor och stickade och spann och vävde och sydde. Men våra ...

Av Gitte - Tisdag 15 maj 21:42


  Idag har jag egentligen kommit fram till att jag ska göra en liten serie blogginlägg, och jag HADE tänkt börja idag. Men så blev det så varmt och soligt att det bara inte gick att göra annat än att försöka vistas lite ute. Och inne när man behöv...

Presentation

Translate

Mina tapeter

Facebook

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Blogkeen
Följ Gittes knappar, tapeter och ting med Bloglovin'

barnebys

Barnebys Blogglista

Vintageguiden

SecondhandGuide.se

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Långåsbloggkartan.se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se